ایده هاایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید آرد (سال 1400) + word و pdf

طرح توجیهی تولید آرد
آرد، يكی از اجزای مهم در تهيه انواع غذاها است. ماده پودر مانندی است كه از دانه غلات يا ساير مواد نشاسته ای بدست می آيد. معمولا آرد را از آسياب نمودن دانه گندم تهيه می كنند اما از دانه ذرت، گندم سياه يا چاو دار. جو، نخود و برنج هم آرد تهيه می شود. تولید آرد شامل مراحل مختلف از مرحله ورود گندم به کارخانه تا خروج آرد نهایی می باشد.
اساس آرد را نشاسته تشکیل می دهد که خود، یکی از پیچیده ترین انواع هیدرات کربن می باشد. معمولاً وقتی سخن از آرد به میان می آید، منظور آرد گندم است، چون این نوع آرد بخش عمده آرد لازم برای تهیه ی نان و پاستا را شامل می شود. دلیل تولید آرد گندم و استفاده وسیع از خواص آن می باشد. وقتی این آرد را با آب مخلوط می کنیم، نوعی پروتئین پیچیده به نام گلوتن ایجاد می شود.
وجود گلوتن به خمیر خاصیت ارتجاعی می دهد و می توان آن را به هر شکلی در آورد. همین خاصیت گلوتن، سبب می شود که گازهای حاصله درون خمیر باقی بمانند و وجود این گازهاست که سبب تردی و حالت اسفنجی محصول نهایی می گردد. این خاصیت آرد گندم در تهیه انواع نان و کیک بسیار حائز اهمیت می باشد.
انواع آرد
  1. آرد قنادی
  2. آرد ستاره
  3. آرد معمولی
  4. آرد تیره

مراحل تولید آرد

الف – کنترل و نگهداری گندم

مرحله 1: کنترل گندم ورودی
گندم های ورودی به کارخانه با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای مناطق مختلف و فصل برداشت، قبل از ورود به کارخانه باید از نظر یکنواختی و میزان افت به روش ذیل بررسی  شود.
جهت تعیین میزان افت و یکنواختی به وسیله بمبوهایی به ارتفاع ۵/۱ الی ۲ متر از نقاط مختلف کامیون نمونه برداری شده و نمونه ها بر روی سطح صاف پهن می گردد و از نظر ظاهری مورد بررسی قرار می گیرد. به طور کلی برای هر محموله گندم ورودی به کارخانه تولید آرد عوامل زیر در نظر گرفته می شود :
  • افت مفید
  • افت غیر مفید
  • وجود دانه های جو و یا چاودار مخلوط با گندم
  • رطوبت
  • گندم  های سن زده
  • گندم های سیاهک زده
  • آفات زنده

مرحله 2: جدا سازی و تفکیک گندم
چداسازی و تفکیک گندم بر اساس وارتیه و یا نوع گندم، رطوبت، پروتئین، وزن عکتولیتر و میزان ناخالصی ها صورت می گیرد.

مرحله 3: ذخیره سازی و نگهداری گندم
شرایط نگهداری گندم بیش از ۳ ماه به شرح زیر می باشد:

  • دمای میانی توده گندم نباید از ۱۸ درجه سانتیگراد تجاوز نماید.
  • بهینه رطوبت نسبی محیط نباید از ٪۶۵ بیشتر باشد.

در صورت عدم تحقق شرایط فوق انجام موارد ذیل الزامی است:

  • رعایت الویت در مصرف
  • تهویه و هوا دهی گندم
  • جابجایی

نگارش انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول استاندارد و 4 ماه ضمانت اصلاح با 18 سال سابقه در تهیه و تنظیم طرح

ب – آماده سازی و بوجاری گندم

هدف از این مرحله تولید آرد حذف و جدا کردن موادخارجی همراه باگندم با استفاده از دستگاههای زیر می باشد:

1. جدا کننده مغناطیسی
این دستگاه تولید آرد به منظور جداکردن ذرات و قطعات آهن از گندم طراحی شده است و در طول مسیر بوجاری نصب می گردد تا از آسیب ذرات فلز به ماشین آلات بعدی و ایجاد آتش سوزی جلوگیری به عمل آید. نصب آن در ابتدا و انتهای مسیر بوجاری الزامی است.

2. جداکننده (سپراتور)
این دستگاه تولید آرد ناخالصی های کوچکتر و بزرگتر از گندم را جدا می کند. ابعاد ناخالصی های جدا شده ارتباط مستقیمی به اندازه روزنه های تعبیه شده بر روی تورهای دستگاه دارد.

3. شن گیر
این دستگاه تولید آرد سنگریزه و شن را بر اساس وزن مخصوص گندم جدا می کند.

4. ترییور (دستگاه جداکننده بذر اصلی از سایر بذرها و ناخالصی ها)
این دستگاه تولید آرد بذر و علف و سایر ناخالصی ها را از بذر اصلی جدا می کند. انواع ترییور عبارتند از :

  • اسپیرال (مارپیچی)
  • استوانه ای
  • استوانه ای با پره ( اولترا)
  • کارتر یا دیسکی

توجه : نصب ترییور کارتر یا دیسکی الزامی می باشد.

5. پوست گیر
این دستگاه تولید آرد به کمک عمل سایش ناخالصی های چسبنده به سطح دانه و قسمتی از پوسته بیرونی گندم را جدا می کند. همچنین ناخالصی های کلوخه ای شکل نیز در این دستگاه متلاشی می شود. پوستگیر در دو مرحله گندم خشک و گندم مرطوب قابل استفاده است.
۶. کانال هوا (آسپیراتور)
این دستگاه تولید آرد ناخالصی های سبک نظیر کاه، پوسته و دانه های لاغر و چروکیده را با مکش قابل تنظیم هوا، از گندم جدا می کند این دستگاه ممکن است به صورت مستقل و یا همراه با پوستگیر و الک بوجاری به کار گرفته شود. به خصوص پس از پوستگیری استفاده از این دستگاه به منظور جداسازی کامل ناخالصی های ضروری است.
۷. آسپیراتور ترکیبی
این دستگاه تولید آرد به منظور استخراج بالاتر آرد و تولید آرد با کیفیت ثابت، دانه های گندم را بر اساس وزن حجمی تفکیک می کند. عمل دیگر این دستگاه جدا کردن شن و سنگریزه از گندم می باشد.

ج – نم زدن و حالت دادن
هدف از این مرحله تولید آرد بهبود کیفیت آرد با تغییر شرایط فیزیکی دانه بوده، به نحوی که با ایجاد پوسته لاستیکی چرم مانند، درجه شکنندگی ان کاسته شده و جداسازی پوسته از ذرات اندوسپرم بهتر و آسانتر گردیده و همچنین اندوسپرم ترد و پوک شده که در نتیجه این عوامل کیفیت پخت آرد نیز بهبود می یابد.

تصویر خط تولید آراد

فرآیند نم زدن و حالت دادن

جهت بهبود کیفیت آرد و انجام فعل و انفعالات فیزیکی و شیمیایی، گندم باید در برخی موارد به مدت چند ماه در شرایط مناسب انبارداری نگهداری شود که در طی این مدت مقداری از رطوبت گندم کاسته شده و ساختمان آن شکننده می گردد و این امر فرایند تولید آرد را با مشکل مواجه می سازد، لذا باید دانه گندم را قبل از فرآیند آسیابانی، آماده نمود. (نم زدن و حالت دادن)

رطوبت بهینه و مطلوب دانه در طی فرایند تولید آرد به عوامل مختلفی از قبیل رطوبت داده شده، سختی دانه، دما و زمان خواب بستگی دارد. دانه های نرم نسبت به دانه های سخت به رطوبت کمتری نیاز دارند. نفوذ رطوبت در این دانه ها با سرعت بیشتری انجام می گیرد، همچنین استفاده از آب گرم زمان خواب را کاهش می دهد برای نیل به رطوبت مطلوب دانه عملیاتی باید صورت گیرد.

رطوبت و زمان خواب بهینه برای گندم های سخت بیشتر از گندم های نرم بوده و به طور کلی رطوبت و زمان خواب مناسب بسته به واریته گندم مناطق و فصول مختلف به ترتیب ۱۸-۱۵٪ و ۴۸-۱۲ می باشد. میزان رطوبت بایستی به گونه ای تنظیم گردد که رطوبت نهایی آرد با ویژگیهای قید شده در استاندارد ملی ۱۰۳ سال ۱۳۸۰ – آرد گندم، مطابقت داشته باشد.

به منظور آماده سازی گندم جهت آسیابانی، مقداری رطوبت به گندم اضافه می شود که به همین منظور از نم زن ها استفاده می گردد. به طور کلی ۳ نوع نم زن در صنایع تولید آرد مورد استفاده قرار می گیرد :

  • نم زن پیاله ای/پیمانه ای
    این دستگاه در فرآیند تولید آرد بسیار ساده بوده و نیازی به الکتروموتور ندارد، ریزش گندم از بالا به پایین، باعث چرخیدن پره دستگاه شده و پیاله های متصل به آن باعث اضافه شدن آب به گندم می شود. جهت اضافه یا کم کردن میزان آب می توان تعداد پیاله ها را اضافه یا کم کرد.
  • نم زن با استوانه مدرج
    این دستگاه در فرایند تولید آرد دارای استوانه مدرجی است که میزان آب اضافه شده به گندم را در مقیاس لیتر به ساعت نشان می دهد. هنگام عبور گندم صفحه کنترل دستگاه فرمان اضافه کردن آب به مقدار تعیین شده را به یک شیر قطع و وصل منتقل می کند، جهت اضافه یا کم کردن میزان آب از شیر تنظیم استفاده می شود.
    نکته : هیچکدام از دو دستگاه اشاره شده قابلیت اندازه گیری رطوبت گندم ورودی و جریان عبور گندم در ساعت را نداشته و تنها به میزان معینی آب به آن اضافه می نماید.
  • دستگاه تنظیم کننده پیوسته رطوبت
    این دستگاه در فرایند تولید آرد جدیدترین و کاملترین نوع نم زن بوده و علاوه بر اندازه گیری میزان رطوبت ورودی، جریان عبور گندم در ساعت را نیز اندازه گیری می نماید. بنابراین با تنظیم رطوبت مورد نظر جهت گندم خروجی توسط اپراتور، دستگاه آب مورد نیاز را به گندم اضافه می نماید. این دستگاه همچنین میزان آب اضافه شده در مقیاس لیتر در ساعت و دمای گندم را به درجه سانتیگراد نمایش می دهد.
    لازم به ذکر است آبی که توسط نم زن به گندم اضافه می شود بایستی بطور یکنواخت در سطح دانه پخش گردد. به همین منظور از یک یا چند مارپیچ (حلزون) و یا از دستگاه همزن سریع استفاده شده که قادر است در کوتاهترین مدت رطوبت اضافه شده به گندم را در سطح آن یکنواخت سازد.

جهت سفارش طرح توجیهی تولید انواع آرد برای دریافت وام و مجوز با شماره: 1909–2842–021 یا 09056370500 تماس بگیرید.

د – فرایند تهیه آرد

هدف از این مرحله تولید آرد تفکیک سه قسمت متشکله دانه گندم یعنی اندوسپرم، جوانه و پوسته تا حد ممکن طی عملیات ویژه ای می باشد. فرایند آسیاب های غلتکی مدرن برای تهیه آرد را فرایند نرم کردن تدریجی نیز می گویند: زیرا دانه گندم آرام آرام در مراحل متوالی خرد و نرم می شود.

در هر مرحله خردکردن، شدت خردکردن باید به دقت طوری تنظیم شود که خرد کردن اندوسپرم و جدا کردن سبوس فقط به قدر مورد نظر برای همان مرحله انجام گیرد. محصولی که از هر مرحله خرد کردن حاصل می شود شامل مخلوطی از ذرات با اندازه های متفاوت است که مقداری از آن را نیز آرد تشکیل می دهد.

پس از هر یک یا ۲ مرحله خردکردن یک مرحله الک کردن وجود دارد. بدین ترتیب مخلوط خرد شده ای که اندازه های متفاوت دارند از طریق الک کردن از هم جدا شده و درجه بندی می شوند.

در این میان، ذرات درشت حاصل از فرایند خردو نرم شدن مراحل مختلف (پوسته، جوانه، لایه آلرون) که برای تولید آرد نانوایی را ندارند از سیستم آسیاب خارج می شوند و بنام سبوس به مصرف خوراک دام و سایر مصارف می رسد.

ذرات اندوسپرم جمع آوری شده در طول فرایند خرد و نرم شدن و الک شدن، جهت درجه بندی و تصفیه به دفعات مکرر وارد دستگاه تصفیه کننده، شده و بدین ترتیب ذرات با اندازه ها، ترکیب، شکل، وزن و سرعت حد متفاوت و به دفعات از یکدیگر جدا می شوند.

آرد بدست آمده در صورت لزوم برای نرم شدن و تبدیل به آرد نهایی وارد آخرین مرحله سیستم های نرم کننده آسیابانی شده و به این طریق آرد به صورت بخش اصلی تولید، تکمیل شده و از سیستم آسیابانی خارج و در سیلوی آرد ذخیره می شود. به طور کلی آسیاب کردن شامل سه فرایند اساسی شکافتن و باز کردن، خرد و نرم کردن، الک کردن و تصفیه نمودن است.

1. مرحله شکافتن دانه: مرحله ای است که در طی آن دانه گندم به قطعات کوچکتری تقسیم می شود. عمل شکافتن دانه در آسیاب غلتکی یا والسی صورت می گیرد. در این مرحله دانه شکافته، سپس خرد و نرم می شود.

2. مرحله خردکردن: دانه توسط غلتک های شیار دار که معمولا بین ۶- ۴ غلتک هستند خرد می شود. بعضی از غلتکهای این مرحله می تواند به یک جدا کننده ضربه ای ختم شوند. غلتک ها به صورت جفتی کنار همدیگر قرار گرفتند که حد فاصل بین دو غلتک موازی را باید طوری تنظیم کرد که فرایند خرد کردن به دقت و فقط به قدر مورد نظر برای همان مرحله انجام پذیرد.

خردکننده اول، دانه کامل گندم را دریافت می کند و در عمل فقط دانه را می شکافد. خردکننده های بعدی، مواد باقیمانده و یا سائیده شده، خرد کننده قبلی را دریافت و اندوسپرم را از پوشش سبوس جدا و به تکه های درشتی خرد می کند و سبوس بتدریج از اندوسپرم جدا می شود.

طرز کار غلتکهای خردکننده مشابه همدیگر است، با این تفاوت که فاصله غلتکها در هرمرحله کمتر می شود و در نتیجه گندم خرد شده را به ذرات ریزتری تبدیل می نماید. مواد درشتی که از پوسته گیری آخرین مرحله خردکننده حاصل می شود و بر روی الک می ماند به عنوان سبوس است. کلیه اجزا تولید شده در مرحله خردکردن به صورت ذیل تفکیک می گردد:

  • محصول خردشده حاصل کار مرحله خردکردن از الک عبور داده می شود تا تولید آرد جزئی که محصول نهایی آسیاب است جدا شده و وارد مسیر آرد گردد.
  • اجزا درشت تر محصول خرد شده (سمولینا، دانه شکری متوسط و ریز) با استفاده از الک و یا دستگاه تصفیه کننده درجه بندی می شوند.
  • سمولینا و دانه شکری تولیدی به سمت دستگاه تصفیه کننده هدایت می شوند تا ذرات غشاء نازک دانه و ذرات سبوس آزاد از آن جدا گردد.
  • سبوسی که لایه اندوسپرم چسبیده دارد به دستگاه سبوس کوب منتقل می شود.
  • سمولینا و دانه شکری تصفیه شده به سیستم نرم کننده ( غلتکهای نرم کننده ) انتقال داده می شود.

3. الک کردن : عملیات الک کردن در فرایند تولید آرد توسط الک مرکب انجام می گیرد. بعد از دستگاه والس (آسیاب غلتکی) یک دستگاه الک مرکب، جهت جدا کردن اندوسپرم و پوسته و جوانه از یکدیگر قرار دارد و شامل ۴-۵ نوع الک است.

کل مجموعه، یکسری الک های افقی است که روی هم قرار می گیرد به گونه ای که درشت ترین الک در قسمت فوقانی و ریزترین الک در قسمت تحتانی قرار دارد و نسبت به سطح افقی حرکت چرخشی دارند. مخلوط مواد که بایستی الک شوند از قسمت بالا به دستگاه وارد می شوند،

بر اثر حرکت چرخشی دستگاه و نیروی ثقل، از ور ی هر الک بر روی الک بعدی می ریزند. با توجه به اینکه اندازه چشمه توریها با هم فرق دارند، بنابراین پس از عملیات الک کردن، چند نوع خروجی با اندازه ذرات متقاوت را درجه بندی کرده تحویل می دهند.

برای اینکه نتیجه رضایت بخشی از الک کردن بدست آورده شود، باید ضخامت مواد روی توری الک ها به اندازه معینی باشد. یادآوری: نوع دیگر از الک مکمل می باشد که به عنوان یک دستگاه جانبی جهت جدا کردن آرد از سبوس به کار می رود.

4. دستگاه تصفیه کننده : این دستگاه تولید آرد برای درجه بندی و تصفیه ذرات حاصل از غلتک های خرد کننده (سمولینا و دانه شکری ها) به کار می رود که در عمل دارای اندازه، ابعاد و وزن مخصوص متفاوتی هستند.

این دستگاه شامل یک الک طویل می باشد که با زاویه کوچکی نسبت به سطح افق در جهت طولی حرکت نوسانی دارد. این الک شامل چهار قسمت است که اندازه توری آنها به تدریج از ابتدا به انتها درشت تر می شود.

همچنین دستگاه شامل کلاهکی است که مطابق با تقسیمات الک قسمت بندی شده و در همه قسمت های الک، هوا به طرف بالا کشیده می شود و موادی که لازم است درجه بندی شوند از قسمت بالا وارد الک می شوند و در اثر حرکت نوسانی به طرف انتها حرکت می کنند. کلیه اجزا تولید شده در مرحله تصفیه به صورت زیر تفکیک می شوند:

  • ذرات اندوسپرم که درجه خلوص آنها به تدریج از ابتدا به طرف انتهای الک کاهش می یابد، از میان متناسب با قطرشان عبور کرده پایین می ریزند و در صورت لزوم برای نرم شدن و تولید آرد نهایی به طرف سیستم نرم کننده هدایت می شوند.
  • ذرات خیلی سبک که شامل غشا نازک دانه و سبوس آزاد است توسط جریان هوا با بالا برده می شوند.
  • ذرات جوانه و سبوسی که لایه ای از اندوسپرم با آن چسبیده است بر روی سطح الک شناور باقی می ماند و نهایتا از روی الک جمع آوری می شود و در صورت لزوم به طرف سیستم غلتک های خراشنده هدایت گردیده تا اندوسپرم از سبوس تراشیده شده و یا به مصرف تغذیه دام برسد.
ه – محصولات نهایی
  1. تصویر آرد گندممحصولات اصلی
  2. محصولات فرعی
محصولات فرعی حاصل از آسیاب کردن گندم، بنام خوراک دامی گندم و یا خوراک دامی آسیاب موسوم است که شامل : سبوس، پس مانده های درشت حاصل از فرایند خردکردن، نرم کردن و تصفیه کننده ها می باشد که همگی خارج، جمع آوری و به طرف انبار سبوس هداست می شوند.
و – بسته بندی و ذخیره آرد
گندم پس از تولید آرد به سیلوهای مخصوص آرد منتقل می شود آرد به دو صورت قابل نگهداری است:
۱- نگهداری بصورت فله در سیلوهای فلزی و یا کیسه صورت میگیرد چنانچه آدر در سیلوها نگداری شود باید امکان هوادهی فراهم باشد در این صورت موقع حمل و توزیع می توان آرد را کیسه گیری و یا به صورت فله توسط بونکر جابجا نمود.
۲- نگهداری بصورت کیسه بر روی پالت در انبار مخصوص آرد که شرایط انبار باید مطابق با استاندارد ملی ایران ۳۹۸۸ – سال ۱۳۷۶ : آئین کار نگهداری آرد گندم باشد. در صورت نگهداری آرد در کیسه، آرد تولیدی به قسمت کیسه گیری منتقل می شود درحال حاضر دو نوع دستگاه کیسه گیری آرد مورد استفاده است:
  • دستگاه کیسه گیری اتوماتیک (کاراسل) که شامل یک یا چند دهنه قیف کیسه گیری میباشد (برای کل دستگاه یک کارگر لازم است)
  • دستگاه کیسه گیری دستی هر دستگاه مجهز به یک دهنه قیف کیسه گیری است (برای هر دهنه قیف یک کارگر لازم است)

پس از تولید آرد به قسمت کیسه گیری در باسکول توزین آرد در اوزان معین در کیسه هایی از جنس پلی اتیلن یا کنفی و یا کیسه کاغذی چند لایه پر می شوند در پایان کار انتهای کیسه ها با چرخ مخصوص سر کیسه دوزی اتوماتیک و یا دستی دوخته می شود.

یادآوری ۱: در صورتی که آرد حداقل به مدت دو هفته در شرایط مناسب نگهداری شود بهبود کیفیت تولید را به همراه خواهد داشت.

یادآوری ۲: قبل از اینکه آرد را کیسه گیری کنند و یا در سیلوهای فلزی نگهداری نمایند باید آن را از دستگاه مکانیکی حشره کش غلات به نام انتولتر عبور دهند. آرد به مرکز این دستگاه وارد شده و به شدت به طرف بدنه پرتاب می شود، سرعت معمولی دستگاه برای آرد ۲۹۰۰ تا ۳۰۰۰  دور در دقیقه است که با این سرعت دستگاه قادر است به نحو مؤثری تخم و لارو را از بین ببرد.

نیازهای بهداشتی محل تهیه مواد اولیه

  1. محصولات کشاورزی باید در مناطقی که فاقد مواد مضر است کشت و برداشت شود.
  2. مواد اولیه برای تولید آرد باید بطریقی تهیه شوند که با مواد زائد انسانی، حیوانی، طیور، صنعتی، کشاورزی تماس نداشته باشند. مواد خام اولیه نباید در مناطقی که آب مورد نیاز کشوری آن دارای مواد مضر است تولید شوند.
  3. کنترل شیمیایی، فیزیکی و یا بیولیوژیکی آفات باید به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر عهده افرادی که درک کاملی از خطرات بالقوه آن داشته باشند گذارده شود. چنین کنترل هایی باید بر اساس استانداردهای موجود انجام شود.

تأسیسات – طراحی – تسهیلات

  1. تأسیسات و ساختمانها باید در منطقه ای بنا شود که عاری از دود، گرد و غبار، بوهای نامطبوع و دیگر آلوده سازها باشد.
  2. راهها و جاده هایی که به کارخانه منتهی می شود باید دارای سطح صافی بوده و حتی الامکان آسفالته باشد.
  3. ساختمانها باید طوری طراحی شوند که فضای کافی برای فعالیتهای تولید را داشته باشند.
  4. در طراحی ساختمانها باید به سهولت انجام فعالیتهایی نظیر نظافت، شستشو، ضدعفونی کردن و ایجاد شرایط بهداشتی مورد لزوم توجه شود و همچنین از ورود حشرات، حیوانات موذی و گرد و غبار جلوگیری بعمل آید.
  5. در طراحی ساختمانها و تأسیسات باید امکان جداسازی قسمتهای مختلف آن به وسیله دیوارهای موقت وجود داشته باشد.
  6. در طراحی خطوط باید روشهایی اتخاذ شود که جریان مواد و تولید سریعتر انجام پذیرد همچنین سیستم گرم کن و سرد کن سالنهای تولید فراهم شود و کلیه تجهیزاتی که در قسمتهای بالایی سالنهای تولید نصب می شوند باید در قسمتهایی باشند که باعث آلودگی مستقیم موادخام و تولیدشده در اثر تجمع گرد و غبار نشوند.
  7. قسمتهای پر رفت و آمد، دستشویی ها و مکانهای نگهداری حیوانات باید کاملا مجزا شده و درب این قسمتها مستقیما به سالنهای تولیدو محل نگهداری مواد اولیه باز نشود.
  8. طراحی ساختمانها و تأسیسات تولید باید به نحوی باشد که از احتیاج به رفت و آمدهای بی مورد و اضافی جلوگیری بعمل آید.
  9. در ساخت خطوط تولید آرد و تأسیسات از مواد که سطحی ناصاف داشته و دارای خلل و فرج بوده و امکان نظافت و ضد عفونی آنها وجود ندارد نمی توان استفاده کرد نظیر چوب و غیره. قالب چوبی الک ها از این مورد مستثنی می باشد.
  10. منابع آب باید شرایط آب آشامیدنی مطابق با استاندارد ملی ایران باشد و آب ویژگیهای میکرو بیولوژی را داشته باشند و از فشار و دمای مناسب برخوردار بوده و درمخازن مناسب نگهداری و توزیع شوند. ضمنا نحوی ساخت این تاسیسات طوری باشد که از آلودگی آب جلوگیری بعمل آورد. آب غیر قابل شرب باید خطوطی کاملا مستقل توزیع شده و در رنگ آمیزی لوله های از رنگ های مشخصی استفاده شود و هیچ گونه ارتباطی میان سیستم لوله کشی آب قابل شرب و سیستم غیر قابل شرب نباشد.
  11. نور طبیعی و یامصنوعی به میزان کافی باید مهیا شده، حتی الامکان از نورهای رنگی استفاده نگردد. چراغهای مورد استفاده در سالنهای تولید آرد به نحوی تعبیه گردد که هنگام شکستن احتمالی از ریختن خردشیشه در مواد غذایی جلوگیری بعمل آید.
  12. تهویه سالن های خطوط تولید باید طوری انجام پذیرد که از ایجاد گرمای اضافی، گرد و غبار یا هوای آلوده جلوگیری شود (نصب سیکون و فیلتر). سمت و جهت جریان هوا نباید از یک محل آلوده به سمت محل تمیز و بهداشتی باشد. در قسمتهای باز تهویه از پوشش های محافظتی مخصوص استفاده شود.
  13. ساختمانها، دستگاههای و دیگر قسمتهای کارخانه باید در وضعیت خوب و مناسب نگهداری شوند. محوطه، راههای منتهی به سالن های تولید و سرویس های بهداشتی باید کاملا تمیز نگهداری شوند. تهیه یک برنامه شستشو، نظافت و ضد عفونی کردن دائمی یکی از ضروریات بهداشتی یک واحد تولیدی می باشد.
  14. باید برنامه مؤثر و مداومی به منظور دفع آفات و حشرات وجود داشته باشد. استفاده از روشهای شیمیایی ، فیزیکی و دفع آفات جهت عملیات سمپاشی و ضد عفونی باید زیر نظر متخصصین مربوطه انجام گیرد.

شرایط ایمنی کارخانجات تولید آرد

کارخانه باید با درنظر گرفتن اصول مهندسی در مقابل حوادث طبیعی و غیر طبیعی ساخته شود.

1. زنگ هشدار دهنده آتش سوزی نصب گردد.
2. کپسول اطفاء حریق به تعداد کافی و متناسب با حجم انبارها، موجود باشد.
3. آموزش حداقل یک نفر به منظور استفاده از مواد خطرزای شیمیایی.
4. جداکردن انبار مواد شیمیایی و مواد خطر زا و مواد شوینده، روغن های صنعتی و سوخت و سایر انبارها (هر انبار با علامت خاص و مشخص متمایز گردد)
5. ایمنی لوله های مورد استفاده در کارخانه آرد با توجه به نوع سیال آن

  • قرمز : رنگ لوله های آتشنشانی
  • سفید : رنگ لوله های هوارسان
  • سبز : رنگ لوله های آب آشامیدنی
  • سیاه : رنگ لوله های غیر قابل شرب

6. درمورد دستگاهها و تجهیزات تولید آرد خطر زا به مدت هر دو تا سه ساعت شیفت کار کارگران تعویض شود در استفاده از مواد شیمیایی از دستکش و حفاظ استفاده شود.
7. طرز صحیح کار با دستگاه و تجهیزات به کارگران آموزش داده شود.
8. از لباس و تجهیزات ایمنی بسته به نوع کار (کلاه، دستکش، ماسک، گوشی، ریش بند، کفش) استفاده شود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 5 ( 2 نتایج)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. درود بر شما
    طرح توجیهی و امکانسنجی کارخانه تولید آرد گندم را برای اخذ مجوز از اداره جهاد کشاورزی و تسهیلات بانکی نیاز دارم زحمتش را می کشید ؟؟؟

    1. سلام لطفا برای سفارش طرح توجیهی مورد نظرتان و هماهنگی های لازم با شماره های : 09056370500 یا 1909-2842-021 تماس بگیرید. با تشکر

  2. سلام عرض ادب طرح توجیهی کارخانه آسیاب تولید و بسته بندی انواع آرد گندم ، جو و چاودار برای مجوز و وام لازم دارم.

    1. باسلام و احترام . در خدمت شما هستیم ، لطفا برای سفارش طرح توجیهی اختصاصی و بروز و اطلاع از هزینه طرح و هماهنگی بیشتر با شماره: 09056370500 یا 1909-2842-021 تماس حاصل فرمایید. ضمنا واتساپ سایت برروی شماره همراه ذکر شده فعال می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop