ایده هاایده های دام , طیور , آبزیان

طرح توجیهی پرورش بوقلمون

طرح توجیهی پرورش بوقلمون
بوقلمون گونه بزرگی از پرندگان است که از جنس ملیگریس (Meleagris) و بومی آمریکای شمالی می باشد. بوقلمون ها با یک ریش گوشتی که از زیر نوک آویزان و با یک برآمدگی گوشتی که از بالای نوک آویزان است و اسنود (snood) نامیده می شود، متمایز می گردد. بوقلمون ها بزرگترین پرندگان جنگل های محل زندگی خود هستند.

همچون بسیاری دیگر گونه های راسته ماکیان سانان، بوقلمون نر رنگارنگ تر از بوقلمون ماده می باشد. بهتر است برای پرورش بوقلمون بدانید که پرنده ایست که دارای جثه ای نسبتا درشت می باشد، بطور معمول وزن متوسط این پرنده در سنین بلوغ در نژاد درشت جثه نر حدود ۱۰ تا ۱۴ کیلوگرم و ماده این نژاد بین ۷ تا ۸ کیلوگرم و در نژادهای ریز جثه نر حدود ۸ کیلوگرم و ماده حدود ۵ کیلوگرم است.

چنانکه ملاحظه می شود وزن جنس ماده در هر دو نژاد به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر از نرهای همان نژاد است و شکل جنس ماده نیز ظریف تر و باریک تر از پرنده نر است. سر حیوان نسبت به جثه، در مقام مقایسه با سایر پرندگان، کمتر از متوسط است و پوشیده از پوستی چین و کرکدار می باشد.

در عقب سوراخ های بینی در جنس نر زائده ای گوشتی شکل وجود دارد که در حال عادی قریب به ۵ سانتیمتر و در مواقع تظاهرات و تمایلات جنسی به ۱۰ سانتیمتر می رسد. معتقدند که این زائده و سایر زوائد ریز و درشت گوشتی که در قسمت های بدون پر یا کم پر حیوان وجود دارد نوعی وسیله حسی و مظهر واکنش های حسی حیوان است.

زیر گردن بوقلمون نیز پرده ای گوشتی شبیه به غبغب مشاهده می شود. پوست پشت سر حیوان از جمله زائده بزرگ در مواقع ابراز تمایلات حسی بخصوص جنسی، رنگهای مختلف به خود می گیرد ولی در حالت عادی قرمز گلی رنگ است. در روی سینه بوقلمون ها دسته ای موی سخت وجود دارد که رشته های آن مانند سیم های فولادی نازک به نظر می رسد.

این موها در سنین ۲ تا ۳ سالگی بدین شکل ظاهر می شوند. در جنس نر پرهای دم به علت داشتن عضلات نسبتا قوی می تواند بصورت چتر (بخصوص در مواقع ابراز تمایلات جنسی) درآید که بوقلمون نیز مانند طاووس از این نظر شهرت دارد.

امروزه با گذشت سال ها با پیشرفت علوم ژنتیک، تغذیه و مدیریت و تاثیر آنها بر پرورش بوقلمون سبب شد تا تولید بوقلمون از حالت سنتی خارج شده و نوع جدیدی از بوقلمون های صنعتی به وجود آید که گوشت آن حاوی پروتیین زیاد و چربی و کلسترول کم تری است.

تاریخچه 

بوقلمون بزرگترین و سنگین ترین پرنده خانگی است. برخی مبدا اصلی این پرنده را آمریکای شمالی و مرکزی یاد می کنند و برخی دیگر مقیمان مکزیکو یعنی سرخپوستان آزتک و سرخپوستان مایا را مسئول اهلی شدن بوقلمون ها می دانند در سال 1581 پس از کشف مکزیک بوقلمون به این کشور وارد شد و سپس در سال 1524 بوقلمون اهلی به انگلستان برده شد و در قرن 16 و 17 مصرف گوشت بوقلمون در انگلستان رونق زیادی گرفت.

در ایران نیز تا پیش از دوره صفویه بوقلمون یافت نمی شد و اولین بار ارامنه ای که برای تجارت از ایران به اروپا رفتند، بوقلمون اهلی را با خود به ایران آوردند و آن را به شاه عباس تقدیم کردند و بعد به دستور شاه، تخم بوقلمون در خانه های ارامنه تقسیم شد تا آنها به پرورش بوقلمون بپردازند. گوشت بوقلمون به دلیل داشتن چربی و کالری در تغذیه بسیار اهمیت دارد و اهمیت غذایی آن شبیه گوشت گوساله های بسیار کم سن بدون چربی است.

نگهداری سنتی بوقلمون در مناطق خراسان گیلان و مازندران، آذربایجان غربی، شرقی مرکزی و … متداول است.

انواع بوقلمون ها

1- بوقلمونهای سفید شامل: بیوتی ، نیکولاس ، هیبرید و …
پرورش بوقلمون های سفید مقرون به صرفه نیست زیرا با بررسی قیمت گوشت آن نوسان زیادی دارد. همچنین بازار جوجه آن بسیار بی ثبات و دارای نوسان بوده است.(از لحاظ قیمت و تهیه جوجه ). هرچند در دوره هایی برخی تولیدکنندگان سودهایی کرده اند ولی بعلت بازار پر نوسان این حوزه هرگز پیشنهاد به تولید در این زمینه نمی شود.

2- بوقلمون بومی اصلاح شده:
اما تولید بوقلمون بومی اصلاح شده مقرون بصرفه است و پیشنهاد به ورود به این زمینه می شود.زیرا قیمت خرید بوقلمون زنده آن در شرایط خرید تضمینی شرکت، بطور تقریبی دوبرابر قیمت بوقلمون سفید می باشد و در بازار خرده فروشی سودی به مراتب بیشتر دارد. از طرفی دوره رشد بوقلمون های بومی اصلاح شده حدود ۶ الی ۷ ماه می باشد.

که طی این زمان حدود ۳۵ کیلو دان خورده و بوقلمون های نر وزنی حدود ٧ کیلو می گیرند. هزینه دان و سایر هزینه ها، به ازای هر بوقلمون از ۱۰۰ هزار تومان تجاوز نمی کند که حداقل با قیمت ١١۰هزار تومان قابل فروش است. بوقلمون های بومی اصلاح شده مقاوم بوده و میتوان بطور همزمان در سالن و فضای باز آنها را پرورش داد.

نگارش انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول استاندارد و 4 ماه ضمانت اصلاح با 18 سال سابقه در تهیه و تدوین طرح.

فعالیت بیش از ۲۵ واحد پرورش بوقلمون

  • هم اکنون بیش از ۲۵ واحد تولید بوقلمون در کشور با ظرفیت ۹۵ هزار قطعه در حال فعالیت هستند.
  • تولید بوقلمون از گذشته های دور به صورت سنتی بوده و هم اکنون ۱/۷ میلیون قطعه بوقلمون بومی در کشور وجود دارد که سالانه ۱۰ هزار تن گوشت تولید می کنند.
  • پرورش بوقلمون به روش سنتی از سال ۱۳۸۰ شروع شده و تا پایان برنامه چهارم تولید گوشت بوقلمون به ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید. میزان تولید بوقلمون صنعتی را در کشور یک هزار و ۷۰۰ تن در سال ذکر کرد. از سوی دیگر براساس گزارش روابط عمومی صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای نخستین بار در کشور، طرح آزمایشی بیمه بوقلمون گوشتی در سال زراعی ۸۵۵۸۶ توسط این صندوق اجرا می شود.
  • مدت قرارداد بیمه بوقلمون از یک روزگی تا پایان ۱۸ هفتگی است و صندوق بیمه خسارت های ناشی از سوانح طبیعی و قهری و همچنین امراض عمده بوقلمون و خسارت های ناشی از حذف کانون را در مدت قرارداد تحت پوشش بیمه قرار می دهد.

مصرف گوشت بوقلمون

مصرف گوشت بوقلمون در کشور ما نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد یافته است. در حال حاضر بوقلمون از کشور کانادا و انگلستان به صورت جوجه یک روزه به کشور ما وارد می شود به طوری که هر جوجه یکروزه ۱۳۰ گرمی با قیمتی بین ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان در اختیار پرورش دهندگان این پرنده قرار می گیرد.

جوجه های بوقلمون ایرانی نسبت به نوع کانادایی آن دارای ضعف های نژادی هستند. در پاهای اکثر جوجه بوقلمون های ایرانی بعد از چند روز زخم های عفونی مشاهده می شود، از این رو نگهداری آن ها در مقایسه با جوجه های یکروزه کانادایی چندان مقرون به صرفه نخواهد بود.

برای سفارش طرح توجیهی پرورش بوقلمون جهت دریافت وام و مجوز با شماره تلفن :  02128421909 یا 09056370500 تماس بگیرید.

نژاد بوقلمون ها

بوقلمون از دو نژاد برنز آمریکای شمالی و سفید هلندی تشکیل می شوند که در حال حاضر بوقلمون های نژاد برنز وحشی بیش تر با مقاصد تجاری تولید می شوند که از علت های اصلی آن می توان به سینه پرگوشت و پهن این نمونه اشاره کرد. وزن متوسط بوقلمون در سنین بلوغ در نژاد درشت جثه نر حدود ۱۰ تا ۱۸ کیلوگرم و ماده این نژاد بین هشت تا ۱۶ کیلوگرم و در نژادهای ریز جثه نر حدود هشت کیلوگرم و ماده حدود پنج کیلوگرم است.

تصویر نژاد بوقلمون-تی توجیهی

تبدیل تخم به جوجه در بوقلمون ۲۸ روز طول می کشد و وزن یک بوقلمون گوشتی ظرف مدت یک هفته به دو برابر می رسد و در سن چهار هفتگی ۴۰ بار سنگین تر از روز اول می شود و در طول دوره ۱۴ تا ۱۸ هفتگی به وزن مطلوب جهت کشتار می رسد.

فضای موردنیاز برای نگهداری ۱۰ بوقلمون دوماهه یک مترمربع می باشد و برای هر ۱۰ بوقلمون سه ماهه دو مترمربع و از 4 ماهگی به بعد ۵/۲ متر مربع باید در نظر گرفته شود. ۴۰ درصد گوشت بوقلمون قرمز و ۶۰ درصد آن گوشت سفید است و به طور کلی از هر بوقلمون آماده برای کشتار ۶۵ درصد گوشت به دست می آید.

علاوه بر گوشت بوقلمون که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، چرم خام حاصل از پاهای این پرنده نیز برای تیکه دوزی روی انواع کیف و کفش مورداستفاده قرار می گیرد. نیازهای تغذیه ای بوقلمون برحسب سن متغیر است.

همچنان که سن این پرنده افزوده می شود نیازهای پروتیینی، ویتامینی و مواد معدنی بدن این حیوان کاهش می یابد و بر نیازهای آن به مواد انرژی زا افزوده می شود. پرورش بوقلمون از جمله فعالیت هایی است که تجربه، آگاهی و دانش بالایی را طلب می کند و فعالیت در این زمینه برای افراد آگاه و با تجربه قطعاً سودآور خواهد بود.

قیمت جوجه یکروزه و فرآورده های بوقلمون:

بوقلمون زنده هر کیلوگرم : ۸۹۵۰۰ ریال
لاشه کامل بوقلمون هر کیلوگرم : ۱۱۸۰۰۰ ریال
جوجه یکروزه بوقلمون با توجه به نوع نزاد : از ۷۵۰۰۰ ریال تا بیش از ۹۰۰۰۰ ریال. با توجه به نوسانات ممکن است در تاریخ حاضر برخی از قیمت ها تغییر کرده باشد.

تولید و تجارت گوشت بوقلمون در جهان

تولید گوشت بوقلمون در اتحادیه اروپا (۱۵ کشور) به طور مشخصی تنزل داشته است به طوریکه از میزان ۸۳/۱ میلیون تن در سال ۱۹۹۹ به حدود ۷۱/۱ در سال ۲۰۰۳ رسیده و پیش بینی می شود امسال شاهد نزول بیشتری تا حدود ۶۹/۱ میلیون تن باشیم.

اما خوشبختانه با این وجود تولید بزرگترین تولیدکننده جهان (آمریکا) همچنان رو به افزایش است و رقم تولید گوشت بوقلمون در این کشور از میزان ۳۷/۲ در سال ۱۹۹۹ به حدود ۵۶/۲ میلیون تن در سال گذشته رسیده است و به نظر می رسد امسال نیز تولید آمریکا با رشد خود به حدود ۳ میلیون تن برسد که در اینصورت میزان سهم تولید جهانی آمریکا به مرز ۵۲% خواهد رسید.

علاوه بر کشور آمریکا، در برزیل نیز میزان تولید افزایش چشمگیری داشته است به طوری که از رقم ۱۱۵۰۰۰ تن در سال ۹۹ به حدود ۲۱۰۰۰۰ تن در سال ۲۰۰۳ رسیده است. در کشور لهستان و مجارستان نیز افزایش تولید بوقلمون مشاهده می شود. هر دوی این کشورها از پتانسیل گسترش تولید خوبی برخوردار هستند.

این رشد ناشی از دو عامل ازرش پائین غذا در این کشورها و مجاورت آنها با بازار اروپا است. تجارت جهانی گوشت بوقلمون خیلی مهیج نیست و کل پیش بینی امسال و تمام حجم صادرات سه سال گذشته بین ۵۹۰۰۰۰ تن تا ۶۲۵۰۰۰ تن بوده است. تنها صادر کننده عمده آمریکا و اتحادیه اروپاست.

این دو سهم زیادی از تجارت جهانی آن را دارا هستند اما علائمی هست که نشان می دهد برزیل می تواند یک مدعی بر سر راه صادرات آمریکا باشد. غذای مصرفی و کارگر ارزانتر و نرخ ارزان تبدیل ارز باعث این پیش بینی شده است. تنها ۳ کشور عمده وارد کننده ی گوشت بوقلمون هستند که عبارت اند از: مکزیک، اتحادیه اروپا، و روسیه.

نکته دیگر آن است که تنها در چند کشور معدود مصرف گوشت بوقلمون دارای رشد می باشد. در اروپا مصرف این گوشت با توجه به آمار سالهای گذشته بدون افزایش یا کاهشی به نظر می رسد و در حالت سکون است.

همچنین با توجه به پتانسیل های موجود آمریکا گسترش صنعت تولید و پرورش بوقلمون در آنجا نیز به طور مشخص محدود خواهد بود. از جمله این محدودیت ها می توان به وجود گوشت های متنوع با قیمت های رقابتی در بازار آمریکا و این نکته که نسبت مصرف گوشت به ازای هر نفر از گذشته بالا بوده است اشاره داشت.

ظاهر بوقلمون ها :

برای پرورش بوقلمون لازم است با خصوصیات ظاهری آن بهتر بشناسید:

سر بوقلمون : سر بوقلمون لخت یا بدون پر با رنگی مایل به آبی حاوی گره های متراکم گوشتی قرمز است.
چشمهای بوقلمون: در چشم های بوقلمون ها عنبیه قرمز مایل به قهوه ای و مردمک سیاه رنگ است و چشم ها دارای سه پلک خارجی و داخلی هستند.
گردن بوقلمون: گردن بوقلمون ها نسبتا دراز و کمی به پشت خمیده است و در زیر منقار یک پرده گوشتی شبیه برجستگی وجود دارد که تا نیمه گردن نیز ادامه دارد.
دم بوقلمون: دم دراز بوقلمون ها کمی افتاده و جمع شده به نظر می آید.
ساق پا بوقلمون ها : ساق پای بوقلمون بدون پر است. رنگ آن از قرمز تا ارغوانی سیاه کم رنگ خاکستری نقره ای یا سفید کرمی می باشد.

ویژگیهای ظاهری گوشت بوقلمون

برای تولید گوشت بهتر اطلاعات زیر ضروری است:

1- پوست بدن

  • به رنگ سفید روشن بوده و در قسمت پاها کمی تیره تر باشد.
  • بسته به سن بوقلمون ظریف و یا ضخیم بوده و به طور یکنواخت برروی بدن کشیده باشد.
  • بدون هرگونه پارگی، تورم، خون مردگی، تغییر رنگ و یا خراش باشد.
  • کاملاً تمیز و عاری از پر، ذرات خارجی و هرگونه آلودگی باشد.

2- ماهیچه های اسکلتی

  • دارای رشد لازم و کافی باشد.
  • فاقد هر گونه تغییر رنگ، خونمردگی و آثار تورمی باشد.
  • دارای سفتی و قوام طبیعی و بصورت یکنواخت از زیر پوست بدن ، به حالت برجسته و به گونه ای محکم نمودار باشد.

3- چربی ها

  • به رنگ زرد روشن بوده و بصورت یکنواخت بدن را پوشانده و بدون هرگونه بوی غیرطبیعی است.

4- استخوان های اسکلتی بدن

  • استخوان سینه ، به طور مستقیم وکمی خمیده است .
  • هیچگونه آثار شکستگی و یا انحنای غیر طبیعی و غیر عادی، در استخوانهای اسکلتی بدن، نباید مشاهده شود.

5- بو

  • هیچگونه بوی غیرطبیعی، مانند بوی ترشیدگی یا تعفن و یا گندیدگی، نباید ازآن به مشام برسد.

گوشت این پرنده ها از گوشت های بسیار سودمند و لذیذ است اگرچه دسترسی به آن حداقل در حال حاضر درکشور ما برای همه مهیا نیست. گوشت بوقلمون به عنوان ماده اصلی بسیاری از غذاها قابل استفاده بوده و تقریباً توسط تمامی گروه های سنی و جنسیتی قابل مصرف می باشند. لذا چه در منازل برای مصرف شخصی و چه در رستورانها و به عنوان مصارف تجاری از این محصولات میتوان استفاده کرد.

اطلاعات رشد و ضرایب اقتصادی بوقلمون نژاد نیکولاس BUT 9 جنس نر

سن
(هفته)
 وزن زنده
(kg)
رشد روزانه
(g/day)
 

ضریب تبدیل

درصد گوشت سینه
 Feed A*  Feed B*
 ۱۸ ۱۷٫۰۸ ۱۳۵٫۵ ۲٫۳۲ ۲٫۵۷ ۲۷٫۲
 ۲۰ ۱۹٫۴۵ ۱۳۸٫۹ ۲٫۴۹ ۲٫۷۷ ۲۸٫۰
 ۲۲ ۲۱٫۷۵ ۱۴۱٫۳ ۲٫۷۰ ۳٫۰۱ ۲۸٫۶

اطلاعات رشد و ضرایب اقتصادی بوقلمون نژاد نیکولاس BUT 9 جنس ماده

سن
(هفته)
 وزن زنده
(kg)
رشد روزانه
(g/day)
ضریب تبدیل درصد گوشت سینه
 Feed A*  Feed B*
 ۱۴ ۸٫۶۸ ۸۸٫۵ ۲٫۲۶ ۲٫۵۰ ۲۶٫۲
 ۱۶ ۱۰٫۲۵ ۹۱٫۵ ۲٫۴۵ ۲٫۷۳ ۲۶٫۹
 ۱۸ ۱۱٫۶۶ ۹۲٫۵ ۲٫۶۴ ۲٫۹۶ ۲۷٫۶

پرورش بوقلمون

تصویر پرورش بوقلمون-تی توجیهی

مساحت کف آشیانه :
تا ۸ هفتگی برای هر ۱۰جوجه بوقلمون یک متر مربع کافی است. از هشت هفتگی تا دوازده هفتگی برای هر ۱۰ جوجه بوقلمون ۲ متر مربع و از دوازده هفتگی تا شانزده هفتگی برای هر ۱۰ بوقلمون جوان ۲٫۵ متر مربع باید در نظر گرفته شود. برای بوقلمون های جوان (نر و ماده) در حال رشد در محیط محدود هر بوقلمون ۴/۰متر مربع لازم است.

اگر افراد گله تماما نر باشند برای هر بوقلمون ۰٫۵ متر مربع و چنانچه تماما ماده باشند برای هر بوقلمون ۰٫۳ متر مربع کافی خواهد بود. برای بوقلمون های سبک وزن و بوقلمون هایی که در سیستم بسته (با شرایط تحت کنترل) پرورش داده می شوند مساحت کف لانه باید چیزی کمتر از ارقام بالا باشد.

نور رسانی :
در دو هفته اول زندگی نور باید بقدر کفایت در آشیانه وجود داشته باشد تا جوجه ها غذا و آب را ببینند و دچار عدم تغذیه نشوند. ۱۰ الی۱۵ شمع چراغ باید شبانه روز روشن باشد، بدین معنی که لامپ های ۲۰۰ واتی با فواصلی حدود ۳متر مستقر شوند.

یک چراغ ۵/۷ تا۱۵ واتی باید در داخل و زیر هر دستگاه مادر قرار داده شود. پس از دو هفته اول در آشیانه های پنجره دار شب ها لامپ های نیم شمعی کافی خواهد بود. نورهای ضعیف در این سن از ترس ، روی هم ریختن و اضطراب جلوگیری می کند.

وسایل دان خوری :
از سه هفتگی تا عرضه به بازار باید دان خوری های بزرگ برای بوقلمون های جوان تهیه نمود، بطوری که عمق دانخوری ۱۰ سانتی متر و طول دانخوری ۷ الی ۸ سانتیمتر برای هر قطعه بوقلمون باشد. در محل پرورش بوقلمون از دانخوری لوله ای آویزان نیز می توان استفاده نمود.

در سیستم دانخوری لوله ای برای اینکه میزان طول متناسب آن چیست قطر دانخوری را در ۴۳/۴ ضرب می کنیم. اگر دانخوری آنقدر عریض ساخته شده باشد که جوجه ها از هر دو طرف دانخوری بتوانند استفاده کنند، در این صورت طول واقعی دانخوری دو برابر طول ظاهری آن باید به شمار آید. بدین ترتیب یک متر از این نوع دانخوری دو متر محسوب خواهد شد.

آبخوری :
در محل پرورش بوقلمون آب آشامیدنی جوجه بوقلمون ها را میتوان هم با آبخوری های شیشه ای و هم با آبخوری های اتو ماتیک تامین نمود. از روز اول تا سه هفتگی، هر یکصد قطعه بوقلمون باید به سه آبخوری ۵ تا ۱۰ لیتری چشمه ای دسترسی داشته باشند.

از سه هفتگی تا عرضه به بازار برای هر یکصد قطعه بوقلمون دو آبخوری چشمه ای ۱۵ تا ۲۰ لیتری لازم است. برای هر یکصد قطعه بوقلمون جوان باید ۱۰ سانتیمتر آبخوری اتوماتیک در نظر گرفت. تغییر در کیفی و کمی آبخوری و دانخوری باید بسیار تدریجی باشد، بطوری که بوقلمون را از خوردن آب و دان نسازد.

تغذیه :
یکی از مهمترین توصیه هائی که باید به پرورش دهندگان بوقلمون بشود انتخاب غذای مناسب می باشد. برای پرورش بوقلمون دو برنامه غذایی اساسی باید در نظر گرفته شود. یکی غذای تمام آردی و دیگری غذای دانه ای که بدان یک مکمل پروتئینی افزوده شده باشد. نیازهای تغذیه ای بوقلمون بر حسب سن متغیر است.

همچنان که بر سن بوقلمون افزوده می شود نیازهای پروتئینی، ویتامینی و مواد معدنی بدن این حیوان کاهش می یابد و بر نیازهای آن به مواد انرژی زا افزوده می شود. مواد غیر قابل حلی مانند سنگ ریزه (خارا یا گرا نیت) باید در سنین ۸ تا ۱۰ هفتگی به غذای بوقلمون افزوده شود.

وقتی بوقلمون ها با غذاهای دانه ای و یا در چراگاه و گردشگاه تغذیه می کنند باید حتما به غذای آنها سنگ ریزه افزوده شود تا بتوانند از آن برای خرد کردن مواد دانه ای و فیبری غذا استفاده کنند. توصیه ها و برنامه های متعددی برای تغذیه بوقلمون ارائه شده است.

یکی از ساده ترین و عملی ترین توصیه ها به منظور تهیه فرمول غذایی برای بوقلمون دانی با ۲۸% پروتئین برای جوجه بوقلمون ها (پیش دانه) ، ۲۱ % پروتئین برای بوقلمون های در حال رشد (رشد دانه) و ۱۶ درصد پروتئین برای بوقلمون های بالغ می باشد. در اغلب موارد، بخصوص در مناطقی که بیماری کوکسیدیوز (اسهال خونی) در طیور دیده شده باشد، دان بوقلمون باید حتما حاوی یک ماده مقابله کننده با کوکسیدیوز باشد.

همچنین وجود یک ماده پیشگیری کننده بیماری سیاه سر نیز در غذای بوقلمون ضروری است. در محل پرورش بوقلمون غذا و آب باید همیشه در دانخوری و آبخوری وجود داشته باشد. غذای غیر نرم یعنی با ذرات درشت (Pellet) را، می توان پس از هفته چهارم زندگی برای جوجه بوقلمون در نظر گرفت.

غذای جوجه بوقلمون ها (استار تر)، یعنی پیش دانه را میتوان از موسسات تولید کننده دان خرید و یا برابر فرمول های موجود خود تهیه نمود. همچنین میتوان کنستانتره خریداری و با موادی نظیر کنجاله سویا ، ذرت آسیاب شده و مشابه آنها مخلوط نمود و دان مناسبی ساخت. همچنین غذای جوجه بوقلمون های در حال رشد (رشد دانه) را از سن هشت هفتگی تا عرضه به بازار باید در اختیار بوقلمون های جوان قرار داد.

این جیره در حقیقت پلت های نرمی است که به دانه های خرد شده اضافه میشود. کنستانتره مخصوص را نیز میتوان با دانه های آسیاب شده یا آرد سویا ذرت آسیاب شده به نسبتی که کارخانه سازنده کنستانتره توصیه میکند مخلوط نمود و در اختیار بوقلمون قرار داد. پروتئین موجود در آرد سویای پوست کنده برای بوقلمون های بالغ بسیار قابل هضم است ولی مواد هیدرو کربنه موجود در آن چندان قابل جذب نیست.

انتخاب تخم های نطفه دار با کیفیت

اگر تصمیم به خرید تخم های نطفه دار دارید، هنگام خرید باید به نکات زیر توجه فرمایید، رعایت موارد زیر راندمان جوجه کشی را بسیار بالا خواهد برد و از متضرر شدن شما جلوگیری خواهد نمود:

1- خرید خود را حتما حضوری انجام دهید، زیرا اعتماد به فروشگاه های اینترنتی تخم نطفه دار مشکل است و از طرف دیگر در صورت قابل اعتماد بودن سایت نیز، با توجه به فاصله زیاد فروشنده شما از شما احتمال شکستن تخم ها حین جابه جایی بسیار بالا خواهد بود، هم چنین احتمال پاره شدن کیسه هوایی درون تخم در اثر ضربه و شوک وجود خواهد داشت که همگی این موارد مرگ نطفه ها را به دنبال خواهد داشت.

۲- اگر در منطقه شما هوا گرم است، بنابراین احتمال مرگ نطفه ها در دمای بالا وجود خواهد داشت. پس لازم است که تخمها را حین جابجایی و نگهداری در مکانی سرد و خنک نگهداری کنید. دمای ۱۵ درجه و رطوبت ۵۰ درصد بهترین شرایط نگهداری تخم های نطفه دار می باشد و هر چند ساعت یکبار باید آنها را بچرخانید تا زرده حاوی نطفه به پوسته نچسبد.

۳- از خرید تخم های نطفه دار شکسته، ترک خورده، آلوده به خون و فضولات، بسیار بزرگ یا بسیار کوچک، گرد و غیر عادی خودداری کنید، چون تبدیل به جوجه نخواهند شد.

۴- هنگام خرید حتما به داخل سالن پرورش بوقلمون مراجعه کرده و وضعیت بوقلمون های مادر را از نزدیک ببینید، سالنی که کثیف باشد و بوقلمون هایی که تغذیه ناکافی داشته باشند، قطعا تخم هایی بدون نطفه تولید خواهند کرد.

۵- دقت کنید که تخم ها مدت زیادی نگهداری نشده باشند، حداکثر زمان نگهداری تخم های نطفه دار یک هفته است، پس از گذشت یک هفته از زمان تولید تخم درصد جوجه آوری آن کاهش خواهد یافت. برای اینکه بفهمید تخم ها تازه هستند، تعداد تخم های خریداری شده را با تعداد بوقلمون های تخم گذار موجود در گله مقایسه کنید، در صورت زیاد بدون تعداد تخم ها از تعداد بوقلمون ها امکان کهنه بودن تخم ها وجود دارد.

۶- تخم ها را باید به صورت عمودی و طوری که قسمت باریک رو به پایین باشد، داخل شانه ها قرار دهید و کاملا با احتیاط حمل و جا به جا کنید، زیرا احتمال پاره شدن کیسه هوایی درون تخم وجود دارد و در صورت پاره شدن کیسه هوایی نیز تخم فاسد خواهد شد.

۷- در صورتی که قصد دارید تخم ها را به مدت چند روز نگه دارید، محل نگهداری تخم ها باید کاملا خنک و مرطوب باشد (دمای ۱۵ درجه و رطوبت ۵۰ درصد) و حتما باید هر ۳ الی ۴ ساعت یکبار آنها را بچرخانید تا نطفه ها به صورت کامل از زرده تغذیه کنند.

تجهیز مکان پرورش جوجه ها

اگر قصد خرید بوقلمون های مولد را دارید، بنابراین اولویت با تجهیز مکان بوقلمون های مولد خواهد بود و به مرور زمان مکان جوجه ها و مکان دستگاه را نیز مجهز خواهید نمود، اما منظور از تجهیز مکان پرورش بوقلمون ها این است که در این مکان باید تمام امکانات رفاهی مانند آب ، برق، گاز، دانخوری، ابخوری، تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و تهویه وجود داشته باشد.

تمامی این تجهیزات برای رشد بهتر و اصولی تر آنها ضروری خواهد بود، هم چنین نور رسانی صحیح در جلوگیری از بیماری و افزایش میزان تخم گذاری نیز تاثیر زیادی خواهد داشت. اما اگر تصمیم به خرید تخم نطفه دار گرفته اید باید ابتدا مکان مخصوص دستگاه جوجه کشی را آماده کنید و سپس اقدام به تامین مکان مخصوص جوجه های یک روزه، یک هفته ای و یک ماهه بکنید.

مکان دستگاه جوجه کشی نز باید دارای سیستم تهویه، سیستم گرمایشی، سرمایشی و برق اضطراری باشد، چرا که برای تامین اکسیژن، خنک نگه داشتن محیط و جلوگیری از مرگ جوجه ها هنگام قطع برق تمامی موارد فوق ضروری خواهد بود. مکان جوجه های یک روزه نیز حتما باید دارای لامپ مادر مصنوعی باشد چون امکان رشد یافتن جوجه ها بدون وجود این وسیله امکان پذیر نیست.

همچنین وجود سیستم تهویه، گرمایشی و سرمایشی، دانخوری و آبخوری مخصوص جوجه ها نیز در مکان پرورش بوقلمون لازم خواهند بود که باید تهیه کنید. علاوه بر همه موارد فوق باید مکان جوجه های یک روزه، جوجه های یک هفته ای و یک ماهه را از هم جدا کنید چرا که فاصله سنی باعث ایجاد تنش میان آنها خواهد شد و جوجه های بزرگتر مانع از غذا خوردن جوجه های کوچک خواهد شد و امکان له شدن جوجه های کوچک وجود دارد. مکان جوجه های یک روزه و یک هفته ای باید دارای لامپ مادر مصنوعی باشد ولی جوجه های یک ماهه نیازی به این لامپ نخواهند داشت.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 3.7 ( 3 نتایج)
گردآورنده
تی توجیهی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام طرح توجیهی بوقلمون ۱۰۰۰ قطعه برای مجوز و وام می خواستم هزینش چقدر میشود ؟

    1. باسلام و احترام لطفا جهت سفارش و اطلاع از هزینه طرح با شماره: 1909-2842-021 ویا 09056370500 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop