ایده هاایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری + بررسی هزینه ها و درآمد

Glow in dark

هدف از ارائه مطالعات امکانسنجی مقدماتی و طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری ، براورد هزینه های احداث و راه اندازی کارخانه درخشان کننده های نوری در زمین بمساحت 1000 مترمربع با ظرفیت تولید 100 تن در سال همچنین برآورد درامد و سود فروش این محصولات و بررسی سایر شاخص های مالی اقتصادی بیزینس پلن درخشان کنندهای نوری میپردازیم.

درخشان کننده های نوری محصولاتی هستند که نور را در خود ذخیره نموده و در تاریکی بازتاب می نمایند. این مواد عمدتاً ترکیبات خاصی از استرانسیوم، آلومینیوم و روی می باشند. مثال کاربردی از این محصولات آلومینات استرانسیم است.

بررسی توجیه اقتصادی طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

با بررسی های انجام شده طرح درخشان کننده های نوری نیاز به سرمایه گذاری بالایی نداشته از جمله طرحهای زودبازده محسوب می گردد و مشخصاً از بازدهی و سودآوری بالایی برخوردار خواهد بود. با تولید 100 تن از این مواد در سال و قیمت فروش متوسط 20000 تومان به ازای هر کیلوگرم، فروش سالانه طرح در 100 درصد ظرفیت 2 میلیارد تومان خواهد بود که چنانچه حتی 70 درصد این مقدار را هزینه های تولید و مالیات به خود اختصاص دهند،

سالانه 600 میلیون تومان سودآوری طرح بوده که این سودآوری حدود 2 برابر سرمایه گذاری طرح میباشد و خود دلیلی بر عدم ارائه اطلاعات دقیق از سوی شرکت تولیدکننده جهت جلوگیری از به وجود آمدن رقیب می باشد. چنانچه این طرح حتی در 50 درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت نماید باز هم بازگشت سرمایه طرح یکساله بوده و سود آوری طرح، بالا می باشد.

خلاصه اطلاعات مالی طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

موارد کاربرد به عنوان ماده نورتاب در ساخت علائم هشداردهنده،اعلام کننده و محصولات تزئینی
ظرفیت پیشنهادی طرح 100 تن در سال
سرمایه گذاری ثابت طرح  3577 میلیون ریال
اشتغالزایی 12 نفر
مساحت زمین موردنیاز 1000 مترمربع
مدت برگشت سرمایه 1.5 سال
نرخ بازگشت سرمایه 35 درصد
کمبود محصول (سال 1390)
1000 تن جهت بازار داخل و صادرات
زیربنا (شامل: تولیدی،انبار،خدماتی) 420 متر
مصرف سالیانه حاملهای انرژی و سوخت آب : 1089 مترمکعب
برق : 120 کیلو وات ساعت
گاز : 54000 مترمکعب
محل های پیشنهادی اجرای طرح
سمنان

کد تعرفه گمرکی

32065000 : محصولات غیرآلی از انواعی که به عنوان نورتاب بکار می روند.

شرایط واردات طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

ردیف کد تعرفه حقوق پایه سود بازرگانی شرایط ورود SUQ
1 32065000 4 درصد 0 1 Kg

بررسی استاندارد ملی و بین المللی تولید درخشان کننده نوری

همانطوریکه بیان شد از جمله مهمترین و معروفترین موادی که خصوصیت نورتابی بسیار خوبی از خودشان نشان می دهند، ترکیباتی از اکسید آلومینیوم و استرانسیوم و ترکیباتی از سولفیدروی/ آلومینات و همچنین سولفیدروي می باشند. این ترکیبات می توانند به صورت خالص و یا به صورت پیگمنت هایی در رنگ ها و اجسام بکار روند.

عمدتاً نیز این مواد به صورت رنگدانه یا پیگمنت در اجسام مختلف (پریز برق، کپسول آتش نشانی، چکش های دیواری اضطراری، آینه های درب اضطراری ، علائم راهنمایی و رانندگی و…) به کار می روند تا در هنگام تاریکی بدرخشند. پر واضح است که میزان مصرف این مواد در محصولات مختلف، متفاوت بوده و بر اساس نوع کاربرد و جسم و اندازه جسم موردنظر متفاوت می باشد.

بررسی بازار طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

طبق بررسی های به عمل آمده از بازار داخل دامنه قیمت محصولات نورتاب بسیار وسیع و متفاوت می باشد. قیمت این محصولات براساس نوع کاربرد متفاوت است. به عنوان مثال قیمت پیگمنت های رنگی جهت مصرف در رزین های اپوکسی تا هر کیلو 120 هزارتومان نیز می باشد.جهت استفاه در ساخت تسبیح هر کیلو 5 هزار تومان و جهت استفاده در قطعات الکتریکی مانند پریز و …

به طور متوسط هرکیلو 120 هزار تومان می باشد که البته این قیمتها بر اساس میزان تقاضای مشتری متفاوت می باشد. طبق اظهارات کارشناسان شرکت نورتابان شیمی شمال (تنها شرکت تولیدکنندة درخشان کننده های نوری در کشور)، قیمت متوسط این مواد در بازار داخل 20 هزار تومان بازای هر کیلوگرم می باشد. (توجه : قیمت های اعلامی برای سالهای قبل هست.)

بررسی حداقل ظرفیت اقتصادی تولید درخشان کننده نوری

با توجه به وجود تنها یک شرکت تولیدکننده درخشان کننده های نوری در کشور (شرکت نورتابان شیمی شمال) و طبق مذاکرات صورت گرفته با دست اندرکاران آن شرکت و طبق بررسی های اینترنتی صورت گرفته و فعالیت های میدانی گسترده در این خصوص، مشخص شد که ظرفیت خاصی برای تولید این مواد به عنوان مبنا وجود ندارد.

دلیل آن هم این است که این مواد به صورت ناخالص در طبیعت وجود داشته و فقط بایستی تحت یک فرآیند خالص سازی و رسیدن به خلوص مطلوب برسند. اما جهت انجام محاسبات مالی و با توجه به نیاز بازار داخل، ظرفیت 100 تن در سال به عنوان ظرفیت مبنای تولید درخشان کننده های نوری انتخاب شده و مورد ارزیابی مالی قرار میگیرد. ظرفیت انتخاب شده در این طرح برابر با مینیمم ظرفیت اقتصادی در این صنعت می باشد.

زمین طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

با توجه به اینکه حجم تجهیزات و ماشین آلات موردنیاز طرح فوق الذکر زیاد نبوده و نیاز به تجهیزات خاصی نیست، زمین مورد نیاز برای طرح توجیهی احداث کارخانه درخشان کننده های نوری حدود 1000 متر مربع پیش بینی می گردد که هزینه خرید این زمین به ازای هر مترمربع 200 هزار ریال پیش بینی می گردد. بنابراین هزینه کلی خرید زمین 200 میلیون ریال برآورد می گردد.

هزینه های محوطه سازی

محوطه سازی طرح شامل عملیات خاکبرداری و تسطیح، دیوارکشی، جدول کشی و آسفالت، فضای سبز و خیابان کشی می باشد.

احداث ساختمان های طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

بخش متراژ (مترمربع) هزینه کل (میلیون ریال)
سوله تولیدی 150 225
انبار مواد اولیه و محصولات 100 150
ساختمان مدیریت و اداری 100 200
آزمایشگاه 50 100
نگهبانی 20 40
مجموع 420 715

هزینه حق انشعاب و تأسیسات

ردیف عنوان هزینه کل (میلیون ریال)
1 انشعاب برق 124
2 آب 25
3 تلفن 16
4 گاز 151
جمع 316

تأسیسات زیربنایی طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری شامل :

شرح هزینه
هزینه تاسیسات برقی: 1 عدد ژنراتور 1 عدد ترانس با سایر تجهیزات 50
سیستم اطفا حریق 5
تجهیزات کارگاهی شامل: دستگاه های تراش،جوش،برش و سایر ابزارعمومی 5
تاسیسات و تجهیزات گرمایش و سرمایش 15
سایر (10 درصد موارد فوق) 7.5
مجموع_میلیون ریال 182.5
هزینه تجهیزات و ماشین آلات طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

هزینه ماشین آلات این فرآیند با تمام تجهیزات کمکی و جانبی فرآیند و هزینه های نصب و راه اندازی حدود 1500 میلیون ریال و در داخل کشور نیز قابل ساخت می باشد.

مواد اولیه موردنیاز طرح تولید درخشان کننده نوری

مواد اولیه اصلی این محصولات، استرانسیوم و اکسید روی می باشد.

وضعیت عرضه و تقاضا طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

طبق بررسی های انجام شده از طریق مراجع و منابع مرتبط از جمله دفتر معاونت توسعه صنعتی وزارت صنایع و معادن- واحد آمار و اطلاع رسانی و همچنین تحقیقات صورت گرفته با تمامی عناوین : درخشان کننده های نوری ، مواد نورتاب، پودرهای نورتابب،علائم روشنایی و ….. هیچ واحد تولیدکننده ای در زمینه تولید درخشان کننده های نوری در حال حاضر در کشور وجود ندارد.

وضعیت عرضه و تقاضا طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

ولی طبق فعالیت های میدانی و جستجوی اینترنتی مشخص شد، تنها یک شرکت تولیدکننده مواد نورتاب در کشور وجود دارد. شرکت نورتابان شیمی شمال به عنوان تنها شرکت تولیدکننده محصولات نورتاب در ایران فعالیت میکنند. محصولات این شرکت به صورت پودر و گرانول بوده و در رنگهای مختلف قابل تهیه و تولید می باشد.

ظرفیت تولید مواد درخشان کننده نوری این شرکت 30 تن در سال می باشد 2.5 تن در ماه در حال حاضر با توجه به اینکه این مواد هنوز به طور کامل به بازار معرفی نشده و جایگاه واقعی خود را به دست نیاورده اند، مصرف سالانه آنها حدود 1200 کیلوگرم طی سالهای اخیر بوده است. همانطوریکه بیان شد، شرکت نورتابان شیمی شمال تنها شرکت تولید کننده درخشان کننده های نوری می باشد که فعالیت خود را از سال 1384 با تست مواد معدنی نورتاب شروع نمود.

ارائه پیشنهاد نهایی جهت احداث کارخانه درخشان کننده های نوری

با توجه سرمایه گذاری پایین و سودآوری بالای طرح توجیهی درخشان کننده های نوری ، پیشنهاد می شود که سرمایه گذار یک واحد 100 تنی تولید درخشان کننده های نوري را با اولویت احداث در استان سمنان و یا نزدیک به تهران، راه اندازی و احداث نماید

موارد مصرف و کاربرد درخشان کننده های نوری

همانطوریکه بیان شد، یکی از جدیدترین استانداردهای علم شیمی، ترکیبات نورتاب یا Photo luminescence می باشد که به علت اهمیت و کاربرد زیاد در صنایع هنر، علائم ایمنی و …. جایگاه  خاصی در جهان امروز پیدا کرده است. کارشناسان ایمنی شهرسازی، بعد از وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی استفاده از علائم راهنما و هشدار دهنده ساخته شده از ترکیبات را « نورتاب » توصیه می کنند.

در حادثه 11 سپتامبر چندین هزار نفر توانستند با استفاده از علائم نورتاب در کمتر از 2 ساعت از میان دود و تاریکی مطلق، برجهای جهانی را تخلیه کنند. به علاوه استفاده از برق های اضطراری پر هزینه بوده (هزینه اولیه و نگهداری ماهانه) و عملکرد آنها قابل اطمینان نیست به همین دلیل در تمامی مکان های عمومی مانند ساختمانهای بلند،مراکز خرید، مراکز آموزشی، مراکز تفریحی، تالارها، پارکینگ ها، بیمارستان ها، ایستگاه های مترو،

پالایشگاه های نفت و گاز، سکوهای نفت و گاز و پتروشیمی و ….. استفاده از علائم راهنما و هشدار دهنده ساخته شده از ترکیبات نورتاب توصیه می شود. این علائم نور را جذب کرده و بدون نیاز به منبع انرژی ساعتها از خود نور ساطع میکنند و راه های خروجی، محل تجهیزات اضطراری و نکات ایمنی را در تاریکی مشخص می کنند.

به طور کلی موارد کاربرد درخشان کننده نوری ، نورتاب یا Glow in dark شامل :
  • علائم خروج اضطراری و الزام کننده.
  • علائم تجهیزات اطفای حریق.
  • علائم هشداردهنده و بازدارنده
  • اعداد و حروف.
  • علائم راهنمایی اماکن عمومی.
  • علائم بیمارستان و پزشکی.
  • علائم کنترل آتش نشانی.
  • علائم بین المللی حمل و نقل دریایی.
  • کاربرد در صنایع شیشه.
  • قابل استفاده در صنعت پلاستیک.
  • استفاده در صنعت رنگ و دکوراسیون داخلی.
  • صنایع کاشی و سرامیک.
  • در شمع سازی و لوازم تزئینی.
  • در صنعت چاپ و تبلیغات.
بررسی کالای جایگزین طرح توجیهی تولید درخشان کننده نوری

پدیده نور افشانی و نورتابی مختص قشر خاصی از مواد نبوده و تمامی مواد پتانیسیل و استعداد ساطع کردن نور را از خود دارند ولی این استعداد و قابلیت در مواد مختلف با هم فرق دارد، و قطعاً موادی که از نظر پرتو افشانی و نورزایی قابلیت بهتری دارند کاربرد بیشتری نیز خواهند داشت.

از طرف دیگر با پیشرفت هایی که امروزه در علم الکترونیک صورت پذیرفته است به راحتی می توان نیروی الکتریسیته را جهت روشنایی در هر مکانی مورد استفاده قرار دارد. اما مسأله اینجاست که استفاده از نیروی الکتریسیته جهت روشنایی قطعاً هزینه های انتقال و سیم کشی و نصب تجهیزات خاص خود را دارد

ولی محصولات مورد بحث این طرح همانطوریکه بیان شده قابلیت ذخیره نور را در اثر تابش نور، گرما، ضربه و …. داشته و بدون کوچکترین هزینه ای در مواقع تاریکی نور از خود ساطع م ینمایند. بنابراین با توجه به کاربردهایی که بیان شد می توان گفت که این مواد هیچ گونه جایگزینی نداشته ولی چنانچه از نیروی الکتریسیته استفاده شود هزینه های خاص خود را در پی خواهد داشت.

اهمیت استراتژیک تولید درخشان کننده نوری

یکی از مهمترین و کاربردی ترین استفاده های این محصولات در هنگام آتش سوزی و حریق بوده که دود زیاد حاصل از سوختن دید افراد را محدود نموده و باعث می شود که عملیات اطفای حریق و نجات مصدومین به کندی صورت گیرد. خاصیت این مواد در این مواقع باعث روشن شدن محیط و مشخص شدن لوازم آلات و قطعات حساس

مانند پریزها، کپسول های آتش نشانی، راهروهای خروج اضطراری، کنتورهای برق و گاز و سایر لوازم اضطراری شده و با نوری که از خود ساطع می کنند باعث می شود که هم دید افراد بیشتر شده و هم لوازم آلات و مسیرها معین گردد. نمونه بارز آن همانطوریکه قبلاً نیز بیان شد در حادثه 11 سپتامبر بوده که افراد حاضر در حادثه توانستند با استفاده از خاصیت نور افشانی این مواد که در قطعات و لوازم آلات ساختمان های تجارت جهانی به کار رفته بود،

جان سالم به در ببرند. یکی از کاربردهای استراتژیک و حساس این مواد در مشخص کردن پله ها و علائم راهنمایی سازه های زیر زمینی و حساس مانند پناهگاه ها، تأسیسات نظامی و هسته ای بوده و می تواند در مواقع تاریکی جهت راهنمایی پرسنل کاربرد بسیار مؤثری داشته باشد. نوری که این مواد از خود ساطع می کنند غیر حرارتی است و در نتیجه با دوربین های حرارتی قابل تشخیص نمی باشد.

همچنین طول موج تابش این مواد به نحوی است که از فاصله زیاد قابل رؤیت نبوده که این مهم سبب می شود از دید دشمن پنهان بمانند. استفاده از این مواد در قسمت کنترل کشتی هاي نظامی، زیردریائی ها، تانک ها و …… از جمله اهمیت های استراتژیکی این کالا نیز محسوب می شود.

اهمیت استراتژیک تولید درخشان کننده های نوری

مزایای تولید درخشان کننده های نوری

بنابر آنچه گفته شد، پیشرفت هرکشوری در زمینه تولید و استفاده از این مواد کمک بسیار بزرگی به تقویت شرایط ایمنی و کاهش هزینه های ناشی از خسارات بوجود آمده (خسارات طبیعی، نظامی و ….) خواهد کرد. علاوم بر توضیحات فوق مقررات ملی ساختمان در کشور جمهوری اسلامی ایران در خصوص استفاده از این مواد در ساختمانها به شرح زیر می باشد :

بند اول : مسئولین مؤسسات دولتی و عمومی و بخش خصوصی، کارفرمایان و مدیران کارگاه ها و ساختمان ها، به منظور حفظ سلامتی ، بهداشت، ایمنی و آسایش و صرف هجویی در منابع، ملزم به پیام رسانی در محیط کار و زندگی مردم به نحو مؤثر و مطلوب، توسط تابلوها و علائم بوده و باید در محل هایی که احتمال خطري تهدید کننده برای سلامتی و ایمنی افراد وجود دارد، علائم هشدار دهنده نصب کنند.

بند دوم : تابلوها و علائم تصویری ایمنی باید در ارتفاع مناسب و در دید چشم نصب شوند. در مکانهایی که نور طبیعی ضعیف است باید از رنگهای بازتاب نور و خود نور و مواد شب رنگ و یا نور مصنوعی استفاده کرد.

بند سوم : همه اتاق های خواب در مکانهای اقامت موقت باید یک پلاک یا علامت تصویری در زمینه و حروف سبز که محل خروج اضطراری را به صورت واضح مشخص نماید، دارا باشد.

بند چهارم : در صورتیکه از همه نقاط خروجی، علامت خروج اضطراری دیده نشود، باید علائم نورانی دیگری به صورت جهت نما، با نورپردازی داخلی یا خارجی با حروف سفید بر اساس ضخامت قلم حداقل 10 میلیمتر، بر زمینه سبز در راهروها یا گذرگاه ها نصب شود.

کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده درخشان کننده های نوری

کشورهای ایالات متحده امریکا، کانادا و مکزیک در قاره امریکا و کشورها اروپایی و از جمله کشور آلمان از جمله تولید کنندگان و مصرف کنندگان این محصول می باشند. با توجه به بالا بودن استانداردهای ایمنی و ضرورت استفاده از علائم هشدار دهنده و ضروری در کشورهای پیشرفته و کشورهایی که از نظر تأسیسات هسته ای و نظامی و صنعتی در سطح بالای تکنولوژی هستند،

قطعاٌ این کشورها مصرف کننده این مواد می باشند. اطلاعات حاصل از فعالیت های میدانی حاکی از این است که در کشورهای حوزه خاورمیانه هیچ کشوری تولیدکننده این مواد نمی باشد ولی آنچه مسلم است تمامی کشورهای پیشرفته و کشورهای در حال توسعه از جمله مصرف کنندگان درخشان کننده های نوری می باشند.

شرایط صادرات

این محصولات هیچگونه محدودیت صادراتی نداشته و صادرکننده نیاز به اخذ مجوز از ارگان یا سازمان خاصی ندارد. علاوه بر این صادرات این گونه کالاها مشمول پرداخت هیچگونه عوارض یا هزینه ای جهت صادرات نمی گردد.

پیشنهاد منطقه مناسب اجرای طرح توجیهی درخشان کننده نوری

انتخاب محل استقرار طرح بستگی به عواملی مانند نزدیکی به منابع تأمین مواد اولیه، نزدیکی به بازار مصرف داخلی، نزدیکی به محل صدور محصول، وجود امکانات زیر بنائی مناسب، دسترسی به انواع حامل های انرژی، وجود نیروی انسانی متخصص و ماهر و مسائل زیست محیطی دارد. از میان پارامترهای فوق الذکر، در این طرح مهمترین پارامتر نزدیکی به بازار فروش و اطمینان از فروش محصولات میباشد.

با توجه به اینکه این طرح هنوز به طور واقعی جایگاه خود را در بازار صنایع مختلف پیدا نکرده است، بنابراین حتماً بایستی در یک جامعه بزگتر و یک بازار وسیعتر شروع به بازاریابی نماید. بنابراین احداث این واحد در یکی از شهرهای بزرگ کشور در اولویت قرار دارد. از اینرو استان تهران به عنوان یک اولویت اولیه مطرح میباشد.

اما با توجه به اینکه یکی از سیاست های دولت، تمرکززدایی و جلوگیری از مهاجرت افراد از سایر نقاط و شهرهای کشور به تهران می باشد، استانهای مجاور تهران به عنوان اولویت های محل احداث این واحد در نظر گرفته می شوند. بنابراین با توجه به اینکه در استان سمنان معادن حاوی فلز استرانسیوم که ماده اولیه طرح می باشد وجود دارند، استان سمنان به عنوان اولویت محل احداث این واحد پیشنهاد می شود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید.

امتیاز کاربر: 5 ( 1 نتایج)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop