ایده هاایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید میلگرد از ضایعات (سال 1401) + word و pdf

طرح توجیهی تولید میلگرد از ضایعات آهن شمش (سال 1401)
محصول مورد بررسی در این طرح توجیهی تولید میلگرد از ضایعات می باشد. بطور کلی قسمت عمده ای از ساخت این محصول که یکی از پر مصرف ترین و پر کاربرد ترین محصولات ساخته شده از فولاد می باشد تهیه آن از شمش است. ولی در این پروژه منحصرا به ساخت میلگرد از ضایعات آهن یا شمش پرداخته شده است.

خلاصه مالی طرح توجیهی تولید میلگرد از ضایعات

  • ظرفیت پیشنهادی طرح: 2500 تن در سال
  • سرمایه گذاری ثابت طرح: 5/6365 میلیون ریال
  • زمین موردنیاز: 3500 مترمربع
  • اشتغال زایی: 39 نفر
  • عمده مواد اولیه مصرفی: ضایعات شمش
  • قیمت ماشین آلات طرح: 1900000 هزار ریال
  • میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی : 2650 تن در سال
  • هزینه های پیش بینی نشده طرح : 300 میلیون ریال
  • هزینه های قبل بهره برداری: 20 میلیون ریال
  • موارد کاربرد: پروژه های ساختمانی و عمرانی

در این مطالعات امکانسنجی مواردی چون: سرمایه گذاری ثابت موردنیاز، ظرفیت تولید به همراه اطلاعات جامع دیگری مانند متراژ زمین و برخی از شاخص های اقتصادی آورده شده است. لازم به ذکر است که آمار و ارقام ذکر شده ویرایش سال های قبل می باشد. لذا جهت تهیه مطالعات امکان سنجی به روز و قابل دفاع با مجموعه تی توجیهی جهت تهیه طرح توجیهی تولید میلگرد با یکی از شماره های سایت تماس حاصل نمایید.

به طور کلی میلگرد در ابعاد، اندازه، اقطار و استحکام متفاوت ساخته شده و به بازار عرضه می شود که قسمت عمده ای از انواع میلگرد موجود در بازار به شرح جداول زیر است. صنعت فولاد به عنوان یکی از پایه های مهم اقتصادی هر کشور تلقی می شود و در برخی مطالعات مصرف سرانه فولاد را به عنوان شاخصی برای ارزیابی صنعتی بودن یک کشور برشمرده اند.

جدول انواع میلگرد بر حسب سایز
محصولات زیر مجموعه محصولات زیر مجموعه
میلگرد سایز 6,5 ساده میلگرد سایز 8 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 8 ساده میلگرد سایز 10 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 10 ساده میلگرد سایز 12 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 12 ساده میلگرد سایز 14 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 14 ساده میلگرد سایز 16 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 16 ساده میلگرد سایز 18 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 18 ساده میلگرد سایز 20 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 20 ساده میلگرد سایز 22 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 22 ساده میلگرد سایز 25 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 25 ساده میلگرد سایز 28 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 28 ساده میلگرد سایز 32 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
میلگرد سایز 30 ساده میلگرد سایز 36 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
——- میلگرد سایز 40 آجدار ( مارپیچ یا جناقی )
جدول انواع میلگرد بر حسب مقاومت
انواع میلگرد A2 درصد کربن کمتر ، مقاومت کمتر ، انعطاف پذیري بیشتر
A3 درصد کربن بیشتر، مقاومت بیشتر ، انعطاف پذیري کمتر و سختی بیشتر

شماره تعرفه گمرکی تولید میلگرد

برای میلگرد به طور مجزا شماره تعرفه واحدی موجود نمی باشد و در طبقه بندی زیر قرار می گیرد.

جدول شماره تعرفه گمرکی
721391 میله گرم نورد شده به صورت طومار نامنظم پیچیده شده با مقطع دایره …
721399 میله ها گرم نورد شده به صورت طومار نامنظم پیچیده شده با مقطع دایره …
721310 دارای دندانه، برآمدگی، گودی یا سایر تغییر شکل یافتگی ها در جریان نورد
72131010 میلگرد باقطر کمتر از 9 میلیمتر
72131090 سایر
72139110 به صورت کلاف با قطر کمتر از 9 میلیمتر
72139190 سایر

ماخذ : کتاب مقرارت و واردات و صاردات وزارت صنایع

نگارش انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول استاندارد و 4 تا 6 ماه ضمانت اصلاح با 18 سال سابقه در تهیه و تدوین طرح.

شرایط واردات محصول

این محصول دارای حقوق ورودی 4 درصد می باشد با توجه به تقاضای بالای میلگرد در داخل کشور و تشنگی بازار داخلی میلگرد و همچنین ظرفیت تولید پایین تولیدکنندگان داخلی میلگرد نیاز به حجم نسبتا بالای واردات میلگرد از سایر کشورهای تولیدکننده می باشد و همین کمبود عرضه باعث بالا رفتن قیمت میلگرد در چند سال اخیر نیز شده است.

در حال حاضر تولید داخلی 50% تقاضای کشور را پاسخگو است. دولت به جاي اینکه سیاست خود را در تسریع در اجرای طرح های فولادی عملیاتی کند رو به واردات کرده است. واردات فولاد مشمول تعرفه نمی شود ولی تولیدکنندگان شمش باید 4% عوارض پرداخت کنند.

در نتیجه این امر موجب شد که به رغم وجود 3 میلیون تن ظرفیت نورد در ایران، این کارخانه ها یا تعطیل شوند یا اینکه با 60% ظرفیت خود کار کنند. دولت باید از احداث واحدهای جدید فولادسازی که به تصویب شورای اقتصاد رسیده حمایت کند.

در ضمن قرار است تسهیلات و کمکهای لازم برای اجرایی شدن کار در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد. مقرر شده تسهیلاتی برای گشایش اعتبار وارد کنندگان از سوی بانکها در نظر گرفته شود، همچنین ترخیص این مواد اولیه از گمرک در اولویت قرار گیرد.

بررسی و ارائه استانداردهای موجود در مورد محصول

شماره استاندارد مختص میلگرد در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره 3132 می باشد.

معرفی موارد مصرف و کاربرد

همان طور که می دانیم فولاد و محصولات فولادی شامل ورق، میلگرد، نبشی و پروفیل یکی از پر مصرف ترین کالاها می باشند. از بین محصولات ساخته شده فولادی میلگرد نیز از اهمیت خاصی بر خوردار است. میلگرد آجدار در پروژه های ساختمانی و عمرانی کاربرد فراوانی دارد.

استفاده از این میلگردها در سازه های بتنی عمر مفید سازه را حتی تا دو برابر افزایش می دهد. این ویژگی از لحاظ اقتصادی بسیار مهم و شایان توجه است زیرا با صرف مقدار بسیار اندکی هزینه جهت تامین این نوع میلگرد در سازه های بتنی می توان بهره وری را تا دو برابر افزایش داد.

جهت سفارش طرح توجیهی تولید میلگرد از ضایعات برای دریافت وام ویا مجوز(موافقت اصولی) با شماره : 1909-2842-021 یا 09056370500 تماس بگیرید.

لیکن کاربرد میلگرد ساده برخلاف میلگردهای عاجدار که در ساختمان سازی پروژه های عمرانی به کار می رود در صنایع پایین دستی فولاد کاربرد دارد و ابزارسازان و سازندگان محصولات صنعتی از این کالا استفاده می کنند.

بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

در بررسی کالا های جایگزین برای محصولات تولیدی صنعت فولاد که یکی از پر مصرف ترین محصولات در صنایع کشور است به طور کلی نمی توان کالایی را به عنوان جایگزین این محصولات در نظر گرفت که بتواند به عنوان تهدیدی برای محصولات این صنعت تلقی شود.

پس می توان نتیجه گرفت بازار مصرف محصولات فولادی و مخصوصا میلگرد تقاضای روز افزون خود را داراست و سهم بازار خود را حفظ می کند. تنها ماده ای که می تواند از لحاظ مقاومت و شکل پذیری جایگزین فولاد شود مواد پلیمری با تکنولوژی نانو می باشد که پایه نفتی دارند. تا آن زمان حداقل 35 سال زمان لازم داریم که کاهش شدید منابع نفتی را نیز باید در نظر گرفت.

بررسی اهمیت استراتژیک تولید میلگرد در دنیای امروز

در دنیای امروز صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر و تعیین کننده مطرح می باشد و از اهمیت بسزایی برخوردار است. امروزه با توجه به رشد روز افزون صنعت و افزایش جمعیت جهان و به تبع آن افزایش نیاز بشر به فولاد و محصولات فولادی بر اهمیت آن ها روز به روز افزوده می شود.

هنگامی که از میزان توسعه یافتگی کشورها سخن به میان می آید شاخص هایی را براي رتبه بندی و شناخت توسعه یافتگی در نظر می گیرند به عنوان مثال مصرف سرانه فولاد در هر کشور نشان دهنده وضعیت سرمایه گذاری ها و اجرای طرح های عمرانی و بلاخره توسعه یافتگی است.

این رسم دنیای ماست که سخت ترین ها در تعیین انسانی ترین پدیده ها مانند توسعه موثر هستند و ایران هم در این جریان ناگزیر از کسب مراتب بالاتر تا بتواند ساکنانش را از مواهب توسعه بهره مند سازد. این شاخص برای ایران در سال 84 در حدود 200 کیلوگرم بوده است.

و در سال 85 به 210 کیلوگرم می رسد. به هر حال موقعیت ایران از لحاظ توسعه یافتگی نشان می دهد همچنان ظرفیت های فراوانی برای رسیدن به رتبه های بهتر وجود دارد که نتیجه آن افزایش مصرف روز افزون محصولاتی مانند فولاد است.

شرایط صادرات

برای تامین تقاضای بازار قست اعظمی از تولید داخلی در سال های اخیر وارد بازار می شود اقداماتی در خصوص محدودیت صادرات شمش و مواد اولیه مورد نیاز و محصولات فولادی از جمله میلگرد با وضع عوارض ویژه و حذف جایزه صادراتی محصولات فولادی، جلوگیری از صادرات محصولات فولادی

با وضع عوارض ویژه از سوی سازمان توسعه تجارت ایران و اختصاص اعتبار ارزی لازم به واحدهای تولیدی (بخش خصوصی) برای تامین مواد اولیه و به منظور تکمیل ظرفیت های خالی این واحدها از برنامه های حوزه بازرگانی داخلی برای ساماندهی به بازار داخل از سیاست های در دست اجراست.

سازندگان ماشین آلات تولید میلگرد

به طور کلی ماشین آلات موردنیاز برای تولید میلگرد سازنده داخلی نداشته و تکنولوژی ساخت آنها در داخل کشور وجود ندارد. عمده تولید کنندگان ماشین آلات ساخت کشور های آلمان، ایتالیا، هند، چین و مخصوصا ترکیه می باشد.

لیست ماشین آلات موردنیاز طرح
ردیف شرح تعداد مورد نیاز
1 کوره حرارتی (ساخت داخل) یک عدد
2 غلطک آج زنی و کشش (ساخت ترکیه) یک سری
3 خط تولید نیمه اتومات یک سری

که از تکنولوژی مناسب جهت ساخت این ماشین آلات برخوردارند و ضمنا ساخت ترک آن به نسبت دو نوع آلمانی و ایتالیایی از قیمت مناسب تری برخوردار است.

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید

به طور کلی در بررسی روش های ساخت میلگرد به این نتیجه می رسیم که دو روش کلی برای ساخت آن وجود دارد که از نظر فرآیند تولید تا حدود بسیار زیادی مشابه یکدیگر می باشد فقط مواد اولیه آنها تا حدی متفاوت است:

  1. در روش اول که روش به نسبت پر کاربردتری نیز در کشور ما می باشد میلگرد از شمش های فولادی ساخته می شود. به این ترتیب که شمش ها پس از حرارت دادن در کوره به خطوط شکل دهی منتقل شده و در آنجا ضمن سرد شدن، از غلطک های مختلف عبور داده شده و در نهایت به میلگرد تبدیل می شوند.
  2. روش دوم که روش مورد بحث ما نیز می باشد روش تولید میلگرد از ضایعات است. همان طور که گفته شد این روش تا حد زیادی مشابه روش اول می باشد و به شرح زیر است :

ابتدا ضایعات که عمدتا ضایعات شمش می باشند در کوره پیش گرم شارژ و تا 1200 درجه سانتیگراد حرارت داده می شوند. لازم به ذکر است که قبل از حرارت دادن ضایعات در کوره ضایعات مورد بازرسی قرار گرفته و از لحاظ ابعاد و حجم کنترل می شوند.

قسمتی از آنها قبل از قرار گرفتن در کوره به قسمت برش انتقال داده شده و برش داده می شوند تا به ابعاد مناسب برای قرار گرفتن در کوره تبدیل شوند. بعد از حرارت دادن در کوره مواد اولیه (ضایعات) به سمت خط شکل دهی و کشش هدایت می شوند.

در این قسمت طی چهار مرحله کشش توسط غلطک های مربوطه فرآیند کشش و شکل دهی صورت می گیرد به این ترتیب که در هر مرحله از کشش طول در حدود 20 سانتی متر افزایش می یابد و پس از آن میلگرد های تولید شده به سمت غلطک های آج زنی هدایت می شوند.

پس از آج زدن میلگرد ها آماده وزن کشی بوده و پس از قرار گرفتن روی باسکول بسته بندی و آماده توزیع می باشند. نحوه بسته بندی محصولات میلگرد بصورت شاخه با طول های مساوی که بوسیله مفتول فولادی در شش قسمت بسته در فاصله مناسب به یکدیگر بطور محکم بسته بندی می شود.

در سایزهای 8 و 10 بسته بندی بصورت کلاف صورت می گیرد. هر بسته دارای پلاک که حاوی کلیه مشخصات بسته و خریدار می باشد. با توجه به مطالب ذکر شده، نتیجه گیری می شود که هر چند تکنولوژی مورد استفاده در کشورمان و بسیاری از کشورهای دیگر نسبتاً یکسان است،

لیکن کیفیت اجرای تکنولوژی فوق به دو سطح قابل تقسیم است که این تقسیم بندی سبب می گردد تا واحدهای فعال در این شاخه از صنعت عملاً به دو گروه عمده تقسیم بندی گردند. در جدول زیر این تقسیم بندی شرح داده شده است.

تفکیک تکنولوژی تولید میلگرد
سطح تکنولوژی شرح قطعات تولیدی
تکنولوژی بالا این تکنولوژی از کیفیت و درجه دقت بسیار
بالایی برخوردار است و سرمایه گذاری آن نیز
بسیار بالا و ماشین آلات آن تمام اتومات می
باشد و ظرفیت تولید آن نیز بسیار بالاست
انواع میلگرد و مفتول
در سایز های مختلف
تکنولوژی معمولی این تکنولوژی حالت عمومی داشته و از
ماشین آلات نیمه اتومات استفاده می شود
انواع میلگرد و مفتول
در سایز های مختلف

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در تولید

همان طور که پیشتر توضیح داده شد تنها از یک نوع تکنولوژی منحصر به فرد در تولید میلگرد استفاده می شود که همان فرایند نورد است. در بررسی تکنولوژی ساخت محصول طرح باید به نکات زیر توجه کرد :

1- تکنولوژی نورد (کشش) موجود برای تولید میلگرد تنها تکنولوژی مرسوم در دنیا می باشد و نقاط ضعف چندانی بر آن وارد نیست ولی در کشور ما تنها علت عدم ساخت با ظرفیت حقیقی در این تکنولوژی عدم دسترسی به مواد اولیه به مقدار کافی می باشد.

2- فرآیند تولید محصول طرح به برنامه نگهداری و تعمیرات بسیار منظم به ویژه در بخش کشش و شکل دهی و آج زنی که هر سه توسط غلطک ها انجام می شود نیاز دارد. زیرا بیشترین توقفات خط تولید مربوط به شکستگی و نقص غلطک ها می باشد که تعمیرات آن بسیار زمان بر و پر هزینه می باشد.

3- همان طور که در قسمت قبل اشاره شد برای تولید میلگرد در همه جای دنیا از فرآیند واحدی استفاده می شود با این تفاوت که تکنولوژی ماشین آلات ساخت محصول متفاوت است و برخی کارخانه ها از تکنولوژی بالاتری برخوردارند.

بررسی نقاط قوت و ضعف تکنولوژيهای تولید

بررسی نقاط قوت و ضعف تکنولوژی معمول تولید میلگرد
شرح تکنولوژی ها نقاط قوت نقاط ضعف
تکنولوژی بالا 1- قابلیت ساخت میلگرد با کیفیت بالاتر 1- حجم سرمایه گذاري بال
2- قابلیت تولید با ظرفیت بسیار بالا
3- اتوماتیک بودن فرایند
4- درصد ضایعات کمتر
2- نیاز به نیروی متخصص
تکنولوژی معمولی قابلیت استفاده برای عموم کارخانجات حجم سـرمایه گـذاری قابـل اجـرا بـرای بسیاری از متقاضیان سرمایه گذاری 1- ظرفیت تولید پایین تر
2- درصد ضایعات بیشتر

ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید

در نهایت با بررسی دقیق بازار داخلی میلگرد می توان این طور نتیجه گیری کرد که با توجه به نیاز بالای بازار میلگرد در داخل و افزایش روز افزون ساخت و ساز و پروژه های عمرانی احداث واحدی در راستای تولید میلگرد با توجه به حجم سرمایه گذاری موردنیاز و ظرفیت ساخت و همچنین حمایت های ویژه دولت از این گونه طرح ها، دارای توجیه اقتصادی بوده و از سود آوری بالایی برخوردار خواهد بود.

جهت سفارش طرح توجیهی تولید انواع میلگرد برای دریافت وام ویا مجوز(موافقت اصولی) با شماره : 1909-2842-021 یا 09056370500 تماس بگیرید.

لطفا به این مطلب لطفا امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 5 ( 3 نتایج)
گردآورنده
تی توجیهی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام طرح توجیهی تولید میلگرد از ضایعات برای جواز احداث می خواهم برای سفارش طرح چیکار باید کنیم؟

    1. سلام و احترام
      برای سفارش طرح توجیهی مورد نظرتان و استعلام هزینه طرح با شماره های : 09056370500 یا 1909-2842-021 تماس بگیرید یا به واتساپ سایت که بر روی شماره همراه ذکر شده فعال هست پیام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop