ایده هاایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید چربی گیرهای صنعتی (سال 1400) + word و pdf

طرح چربی گیرهای صنعتی در آمار واحدهای فعال و طرح های در دست اجرای وزارت صنایع و معادن با عنوان انواع چربی گیرهای صنعتی شناخته شده که کد آیسیک 3 این محصول 24221333 می باشد.

شماره تعرفه گمرکی

طبق بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته کد تعرفه ای با عنوان دقیق چربی گیرهای صنعتی در آمار اداره کل گمرک وجود ندارد. ولی در این راستا و در ارتباط با این محصول کدهای تعرفه ای زیر وجود داشته که عبارتند از:

  • کد تعرفه 34054000 : خمیر، پودر و سایر فرآورده ها برای تمیزکاری
  • کد تعرفه 38101010 : ترکیبات جهت پاک کردن و پرداخت سطح فلزات
  • کد تعرفه 38249040 : پاک کنندهای صنعتی

بنابراین با توجه به پراکندگی کالای مورد بحث (چربی گیرهای اسیدی ، خنثی و بازی) و دامنه کاربرد وسیع، این کالا ممکن است در یکی از سه کد تعرفه فوق طبقه بندی گردد. بدیهی است که اولین قدم در آماده سازی فلز باید بدست آوردن یک سطح تمیز، عاری از گریس، روغن و محصولات خوردگی باشد.

در هرحال مهیا کردن یک سطح فلزی برای قبول یک پوشش تبدیلی مفهومی به غیر از تمیز کردن تنها دارد و دلیل آن این است که روش تمیز کردن میتواند بطور عمیق بر پوشش تشکیل شده اثر بگذارد بویژه در ارتباط با وزن پوشش و شکل آن (Morphology). بنابراین انتخاب روش تمیزکاری ممکن است که تحت تاثیر عواملی بغیر از عملکرد تمیزکاری واقع شود.

چهار روش زدایش آلودگی عبارتند از :

  1. شستشو با مواد پاک کننده
  2. حلال شویی
  3. واکنش شیمیایی
  4. عمل مکانیکی

البته روش های زدایش آلودگی به این چهار روش منحصر نمی شود. اما آنها کاملاً با انواع اصلی تمیزکننده های زیر مطابقت دارند:

  • تمیزکننده های قلیایی
  • حلالی
  • اسیدی
  • تمیزکننده های مکانیکی

روشن است که انتخاب روش زدایش باید با توجه به انواع آلودگی انجام گیرد. فلزی که در صنعت مصرف می شود توسط سازنده با یک لایه نازک روغن جهت محافظت در طی جابجایی و انبار کردن پوشیده می شود. آلودگی های دیگر در طی ساخت و شکل دهی فلز تشکیل می شوند و شامل دوده، ذرات فلزی بسیار ریز و باقی مانده های روغن های نورد کاری (Oil Rolling) می شوند.

برای تسهیل در عمل شکل دهی فلز، انواع مختلف روان کننده ها و ترکیبات را بکار میبرند. در طی انبار کردن، حمل و نقل، جابجایی و مصرف و شکل دادن فلز، انواعی از آلوده کننده های دیگر و علایم نشانه گذاری ممکن است اضافه شوند.

جایی که ممکن است فلز برای مدتی انبار شود یا تحت شرایط انبار کردن مضر و ناسازگار، به ویژه وقتی که فلز در محوطه روباز انبار می شود، محصولات خوردگی روی سطح فلز گسترش می یابند. تمام آلودگی های بالا باید به عنوان اولین قدم در ایجاد یک پوشش تبدیلی زدوده شود.

برای سفارش به روز طرح توجیهی تولید چربی گیرهای صنعتی (جهت وام و یا مجوز تاسیس) با شماره : 09056370500 یا 1909-2842-021 تماس بگیرید.

تمیزکننده های قلیایی

تمیزکننده های قلیایی تاکنون به مقدار زیادی برای تمیز کردن فلزات مصرف شده اند و بیشتر به خاطر ارزانی نسبی و کارایی آنها بوده است. در یک فرمول بندی تمیز کننده قلیایی نمونه ممکن است از مواد زیر استفاده شده باشد:

1. مایه اولیه قلیایی ، مثل سدیم هیدراکسید یا سدیم کربنات
2. ساخت مایه ها ( Builders ) مثل سیلیکاتها و فسفاتها
3. مواد پراکنده ساز (Dispersing agents)
4. مواد فعال کننده سطح و امولسیون کننده ها
5. عوامل منزوی کننده (Sequestrants) کمپلکس دهنده فلزی و سبک کننده های آب
6. محلولهای بافر (Buffers) مثل بوراتها
7. بازدارنده ها برای کاهش حمله روی فلز که باید تمیز شود به ویژه در مورد فلزات غیر آهنی.
8. عوامل ظریف ساز (Refining agents) که بر پوشش فسفات بعدی اثر بگذارد.

بعضی مواد بیش از یکی از نقشهای بالا را بازی میکنند. مثلاً فسفاتها ممکن است ترکیبی از نقشهای 1و2و3و6 را داشته باشند و یا سیلیکاتها 1و7 را داشته باشند. اجزای تمیزکننده بستگی به روش کاربرد دارد.

تمیز کننده های پاششی نیاز به فعال کننده های سطح با کف کم دارند و معمولاً مقدار ماده فعال کننده آنها کمتر از تمیزکننده هایی است که برای مصرف به صورت غوطه وری طراحی می شوند. تمیز کننده های پاششی معمولاً با غلظت های (g/lit) 3-5 از محصول جامد مصرف می شوند، از طرفی غلظت (g/lit) 10-30 برای تمیز کننده های غوطه وری بیشتر معمول می باشد.

چربی گیری با بخار

در چربیگیری با بخار قطعه ای که باید تمیز شود، وارد بخار متراکم حلال هیدروکربن کلردار می شود که در بالای یک مخزن حلال جوشان جمع شده است. چربیگیری با بخار یک روش عالی برای زدودن روغن و گریس می باشد. اما ممکن است برای زدودن آلودگی های زیاد موثر نباشد.

برطرف کردن مواد جامد میتواند با همراه کردن یک وسیله پاشنده با حلال مایع موثر صورت گیرد. وقتی که حلال مصرف می شود، روغنهای روی آن جمع می شوند و امکان دارد نقطه جوش را بالا ببرد و در این صورت لازم است حلال را با تقطیر خالص نمود.

حلال های کلردار در تماس با آب به ویژه در حضور آلومینیوم گرایش به هیدرولیز دارند و چون محصولات هیدرولیز دارای اسید هیدراته می باشند، فقط از انواع دارای مواد بازدارنده ویژه باید مصرف کرد. تری کلرو اتیلن ( نقطه جوش 87 درجه سیلیسیوس) معمولاً بیشتر با پرکلرو اتیلن ( نقطه جوش 74 درجه سیلیسیوس) به علت مسمومیت پایین آن، ترجیح داده می شود.

تمیز کاری با حلال های قابل امولسیونی

در این روش فلز یا قطعه در حلال دارای عوامل پراکنده ساز غوطه ور می شود یا حلال روی آن پاشیده می شود و سپس با آب، آبکشی شده و آب حلال را همراه با هرگونه مواد حل شده پراکنده میکند.

حلالهای هیدروکربنی مانند نفت سفید معمولاً بدین منظور بکار میروند. حلالهای تمیزکننده قابل امولسیون را میتوان به جهت تاثیر در بر طرف کردن انواع وسیعی از آلودگی ها در دمای محیط بکار برد. با مقدمه فوق به بررسی طرح تولید چربی گیرهای صنعتی پرداخته می شود.

چربیگیرها میتوانند شامل قلیاهای سوزآور، سیلیکاتها، فسفاتها، کروماتها، کربناتها، بیکربناتها، براتها، سولفاتها، نیتریتها، کلریدها، صابونها، رزین، عوامل مرطوب کننده سولفوناته، عوامل ضد کف، بازهای آلی، حلالهای آلی، عوامل جفت کننده آلی، نمکهای اسیدهای معدنی و یا آلی باشند. به عنوان مثال در ادامه به معرفی چند نوع از چربیگیرها پرداخته میشود:

چربیگیر خمیری یا سلیپون PR
سلیپون PR ماده چربیگیر بر پایه سورفکتانت های مختلف و مواد چربی بر
ماهیت یونی نانیونیک – آنیونیک
PH محصول 10 درصد 7
شکل ظاهري زرد روشن
مشخصات فیزیکی در آب به هر نسبتی حل شده و محلول شیری رنگی ایجاد می نماید. بدون بو و دارای قدرت پاک کنندگی عالی می باشد. غیر قابل اشتعال و با پوست بدن سازگاری دارد.
شرایط نگهداری در بشکه های پلاستیکی در بسته تا یکسال قابل مصرف می باشد.
چربیگیر آهن _ اسپری یا 210 CF
چربیگیر آهن_اسپری فرموله شده جهت چربیگیری ورق های آهنی
شکل ظاهری پودر سفید مایل به کرم
فرمولاسیون سیلیکات، سود، نمکهای فسفات، کربنات، دترجنت
خواص اثر نامطلوب بر روی آهن و فولاد ندارد
شرایط نگهداری در کیسه های دولایه 25 کیلویی و حداکثر تا پنج کیسه روی هم، در انبار سرپوشیده و خنک
چربیگیر مایع یا پاک کننده 250 CF
چربیگیر آهن_اسپری فرموله شده جهت پاک کردن و شستشوی قطعات و سطوح آلوده به مواد چرب
شکل ظاهری مایع غلیظ شفاف
PH خنثی
فرمولاسیون ترکیبی از دترجنت های نانیونیک و محلولهای نرم کننده
شرایط نگهداری در گالن های 20 و 60 لیتری در انبار سرپوشیده و دمای محیط

اصولاً چربی گیرهای صنعتی از نظر ساختاری به سه دسته تقسیم میشوند:

1- چربیگیرهای قلیایی
2- خنثی
3- اسیدی

چربی گیر قلیایی موجب هیدرولیز چربی، مرطوب شدن سطح قطعه، پراکنده شدن و امولسیون شدن چربی در محلول و نرم سازی آن میشوند. این نوع تمیزکننده ها را میتوان به صورت دستمال کشی، اسپری دستی، اسپری اتوماتیک و یا روش غوطه وری بکار برد. در فرایند تمیزکاری میتوان از عواملی همچون گرما، همزن و یا جریان الکتریکی استفاده کرد.

از چربیگیر خنثی میتوان در روش های دستمال کشی، اسپری دستی، اسپری اتوماتیک و یا روش غوطه وری استفاده کرد. زمان فرایند، غلظت و دمای این نوع شوینده ها به روش به کار گرفته شده بستگی دارد. از شوینده های خنثی به عنوان پاک کننده اولیه استفاده می کنند. چربیگیرهای اسیدی برای رفع زنگ زدگی و دیگر عوامل ناشی از خوردگی بکار میروند.

در برخی موارد نیز برای ایجاد پوشش فسفاته، سطح را فعال می کنند. پاک کننده های اسیدی به طور معمول به صورت غوطه وری استفاده می شوند. در موارد محدودی میتوان از پاک کننده های اسیدی ملایم، به روش پاششی نیز استفاده کرد. دمای فرایند تمیزکاری اسیدی و زمان چربیگیری توسط آن، معمولاً نسبت به پاک کننده های قلیایی پایینتر است.

شرایط واردات

با توجه به تعرفه های گمرکی فوق الذکر، شرایط واردات چربی گیرهای صنعتی به صورت زیر می باشد.

کدتعرفه عنوان حقوق پایه سود بازرگانی SUQ
34054000 خمیر، پودر و سایر فرآورده ها برای تمیزکاری %4 %11 Kg
38101010 ترکیبات جهت پاک کردن و پرداخت سطح فلزات %4 %11 Kg
38249040 پاک کنندهای صنعتی %4 %11 Kg

موارد مصرف و کاربرد

از نظر کلی چربی گیرهای صنعتی دارای یک کاربرد عمومی بوده که عبارت است از پاک کردن و زدودن سطوح فلزی از چربیها و آلودگیها و جلوگیری از رشد و تکثیر میکرو ارگانیسم ها. چربیگیرها به دو صورت مایع و پودری تولید میشوند. غالباً چربی گیرهای پودری کاربرد بیشتری نسبت به نوع آن مایع دارند.

شیوه استفاده از نوع پودری غالباً به صورت پاششی بوده و شیوه استفاده از چربیگیرهای مایع معمولاً به صورت غوطه وری می باشد. در روش پاششی فلز یا قطعه مورد نظر از داخل یک تونل پاششی عبور داده شده که پودرهای چربیگیر توسط یک نازل (Nozzle) روی آن پاشیده می شود.

اتلاف و دور ریز مواد چربیگیر در این روش کم بوده چرا که پودرهای چربیگیر در قسمت پایینی تونل جمع شده و دوباره به سیستم نازل جهت استفاده برگشت داده می شوند. در روش غوطه وری، چربیگیر در درون یک مخزن با آب رقیق شده و تا دمای 60 الی 70 درجه سانتیگراد گرم میشود و سپس فلز یا قطعه موردنظر توسط جرثقیل های سقفی یا سبدهای فلزی به داخل مخزن فرو برده میشود.

موارد کاربرد و مصرف تولید چربی گیرهای صنعتی حجم مخزن در این روش با توجه به قطعات فلزی موردنظر بین 2000 تا 14000 لیتر می باشد. در ایران کارخانجات یخچال سازی لرستان، شرکت زامیاد (تولید خودرو) و شرکت ساخت نیرو (ساخت تابلوی برق) از روش غوطه وری استفاده می کنند. روش چربیگیری پاششی نسبت به نوع غوطه وری دارای مزیت می باشد زیرا در مدت زمان کمتری راندمان بالاتری دارد.

شایان ذکر است سیستم پاششی مختص چربیگیرهای پودری نبوده بلکه از نوع مایع نیز در سیستم های پاششی استفاده می نمایند. در مورد چربیگیرهای مایع نیز وضع به همین منوال است.

در داخل کشور، شرکتهای زیادی جهت مصارف چربیگیری و صیقلی نمودن سطح فلزی از چربی گیرهای صنعتی استفاده می نمایند. در ادامه جهت آشنایی و بررسی بیشتر، به معرفی محصولات یکی از شرکتهای تهران که تولیدکننده انواع چربیگیرهای صنعتی است، پرداخته می شود.

1) سی اف 210 _ چربی گیر آهن اسپری

موارد استفاده: برای پاک کردن چربی و آلودگی ورقهایی آهنی پس از قالب گیری و قبل از رنگ کاری لعابکاری و یا فسفاته نمودن که با دستگاه فشار هوا بر روی قطعات پاشیده می شود.

2) سی اف 211 -چربی گیر آهن غوطه ور

موارد استفاده: برای زدودن چربی و مواد زائد از روی سطوح فلزات آهنی قبل از عملیات لعابکاری و رنگ کاری

3) سی اف 214 -چربی گیر گالوانیزه اسپري

موارد استفاده: برای پاک کردن چربی و سایر آلودگی های کارگاهی از ورق های گالوانیزه در کارخانجاتی که از سیستم اسپری دستی و یا اتوماتیک استفاده می نمایند بدون آنکه اثر نامطلوبی بر روی رنگ گالوانیزه داشته باشد.

4) سی اف 215 -چربی گیر گالوانیزه – اسپری (مایع دو جزئی)

موارد استفاده: چربیگیر ورقه ای گالوانیزه در کارخانجاتی که از سیستم دستی و یا اتوماتیک استفاده میشود بدون اثر نامطلوب بر روی ورقهای گالوانیزه.

5) سی اف 216 -پاک کننده

موارد استفاده: جهت پاک کردن و شفاف نگهداشتن رنگ قطعات و وسائل تولید شده که آلوده به مواد چرب مانند گازوئیل و سایر آلودگی های کارگاهی جهت آماده سازی (اتمام نهایی قبل از بسته بندی وسائل) بدون آنکه اثر نامطلوبی بر روی رنگ قطعات داشته باشد.

6) سی اف 217 -پاک کننده ABS

موارد استفاده: جهت پاک کردن قطعات و وسایل آلوده شده به مواد چرب مانند گازوئیل _ مواد روغنی و سایر آلودگی های کارگاهی بدون آنکه اثر نامطلوبی بر روی رنگ و کیفیت جنس قطعات داشته باشد.

7) سی اف 220 – چربی گیر آلومینیوم اسپری

موارد استفاده: برای پاک کردن مصنوعات آلومینیومی قبل از رنگ کاری که با فشار هوا روی سطح موردنظر اسپری می شود.

8) سی اف 221 – چربی گیر آلومینیوم غوطه ور

موارد استفاده: برای از بین بردن چربی و مواد زائد از سطوح مصنوعات آلومینیومی قبل از عملیات رنگ کاری.

9) سی اف 240 – متا سیلیکات سدیم

ماده ای سفیدرنگ به شکل پودر که طبق سفارش در دانه بندی های مختلف قابل عرضه می باشد.

موارد استفاده:  در شوینده های صنعتی, انواع چربی گیرها, شوینده های بهداشتی از جمله پودر ماشین ظرفشوئی, پودرهای آرایشی, بهداشتی (پودرهای دکلره), تصفیه آب, دیگهای بخار برای تبدیل محیط اسیدی به قلیایی (بعد از مرحله اسید شویی) و غیره.

10) سی اف 241 – پراکتیو

دانه های رنگی (آبی) که ضمن خاصیت پاک کنندگی داری امتیاز براقکننده چشمی Optical Brightener نیز می باشد.

موارد استفاده: افزودنی در انواع پودرهای شوینده.

بررسی کالاهای جایگزین

محصول مورد بررسی این گزارش با عنوان کلی چربیگیرهای صنعتی می باشد. به طور کلی این کالا (به شکلهای مختلف مایع، پودر و…) موردنیاز صنایع فلزی و کلیه صنایعی است که از سطح فلزی در ساخت محصول خود استفاده می کنند.

بنابراین لزوم استفاده از این محصولات اجتناب ناپذیر بوده و در بعد کلی هیچگونه جایگزینی برای آن وجود ندارد و حتماً سطوح فلزی بایستی تحت فرآیند چربیگیری قرار گیرند. اما در بعد جزئی و از نظر انواع چربیگیرها با توجه به کاربرد و شیوه استفاده، با توجه به اینکه این محصولات فرمولاسیون های مختلفی دارا می باشند قطعاً به عنوان جایگزین هم میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.

به عنوان مثال یکی از انواع چربیگیرها که در بازار ایران با نام چربیگیر آهن اسپری 210 CF شناخته میشود و فرمولاسیون آن سیلیکات سود، نمکهای فسفاتو کربنات می باشد، جهت چربیگیری ورقهای آهنی مورد استفاده قرار میگیرد.

نوع دیگر چربیگیر که با عنوان پاک کننده CF250 شناخته میشود دارای فرمولاسیون ترکیبی از دترجنت های نانیونیک و محلولهای نرم کننده بوده که این ماده نیز به عنوان چربی گیر و شستشو دهنده سطوح آلوده به مواد چرب مورد استفاده قرار میگیرد.

پر واضح است که با توجه به نوع کاربرد، شرایط بازار و دسترسی آسانتر به این محصولات و همچنین پارامتر قیمت این مواد، این محصولات میتوانند به جای هم مورد استفاده قرار گیرند. آنچه مسلم است تنوع استفاده از این مواد با توجه به نوع کاربرد، دسترسی آسانتر به کالای موردنظر و ارزان قیمت بودن آن، از مهمترین عوامل تعیین کننده چربیگیر مورد استفاده می باشد.

اهمیت استراتژیک کالا در دنیا امروز

استفاده بهینه از محصولات و اجناس مختلف و بالابردن طول عمر اجزا و کالاهای مصرفی که در واقع همان مبحث کیفیت را تشکیل میدهد، از مهمترین اهداف تمامی تولیدکنندگان در صنایع مختلف می باشد.

یکی از عملیات اساسی و بسیار مهم در بالابردن طول عمر فلزات، جلوگیری از زنگ زدگی، پوسیدگی، ترک و همچنین جلوگیری از رشد و تکثیر موجودات ریز میکروسکوپی و میکرو ارگانیسم ها در سطح فلزات می باشد. واضح است که چنانچه فلزات بدون هیچگونه پردازشی مورد مصرف قرار گیرند به راحتی مورد واکنش های مختلف قرار گرفته و کارآیی خود را از دست میدهد.

چربی گیرهای صنعتی از جمله موادی بوده که باعث بالارفتن طول عمر فلزات شده و از پوسیدگی سریع، آلودگی به انواع میکروبها و سایر عملیات تخریبی جلوگیری می نمایند.

بنابراین نقش مؤثر این مواد در صنایع فلزی و پس از آن تولید محصولات فلزی مانند انواع خودروهای سبک و سنگین، انواع قطعات فلزی صنعتی و… انکارناپذیر می باشد. واضح است که بالابردن طول عمر فلزات، باعث کاهش مصرف آنها و همچنین بالا رفتن کیفیت محصولات فلزی تولید شده میگردد.

هرچه محصولات تولیدی کیفیت بالاتری داشته باشند قطعاً بازار فروش بهتری داشته و نتایج اقتصادی بهتری در پی خواهند داشت. چربیگیرهای صنعتی ممکن است از نظر اهمیت کاربرد چندان مورد توجه نباشند ولی آنچه مسلم است استفاده از آنها جهت بالابردن کیفیت محصولات تولیدی بسیار حیاتی و انکار ناپذیر بوده و در اقتصاد پروژه نقش بسیار مهمی ایفا می نمایند.

شرایط صادرات

چربی گیرهای صنعتی از جمله کالاهای مجاز جهت صادرات بوده و پس از طی مراحل قانونی گمرکی ممانعت و یا شرایط خاصی که از صادرکردن آن جلوگیری نماید، ندارد. کاربرد وسیع این کالا نقش مهمی در تبادلات آن دارد زیرا این کالا تقریباً در تمامی کشورهای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد.

به طور کلی چربیگیرهای صنعتی از نظر طبقه بندی کالاها در زمره کالاهای با شرایط 1 قرار دارند. به عبارتی این محصولات هیچگونه محدودیت صادراتی نداشته و صادرکننده نیاز به اخذ مجوز از ارگان یا سازمان خاصی ندارد. علاوه بر این صادرات این گونه کالاها مشمول پرداخت هیچگونه عوارض یا هزینه ای جهت صادرات نمیگردد.

بررسی اجمالی تکنولوژی و روشهای تولید و عرضه محصول در کشور

فرآیند کلی که برای تولید چربی گیرهای صنعتی انجام میشود در تمامی کشورها و کارخانجات تولیدی یکسان بوده و یک فرآیند اختلاط یا Mixing می باشد. تفاوت ممکن است در نوع مواد اولیه به کاررفته جهت حصول محصول موردنظر با توجه به کاربرد نهایی باشد.

در این فرآیند مواد اولیه با هم مخلوط شده و بر اساس نوع محصول موردنیاز، دما و فشار اختلاط، زمان ماندگاری، PH محصول نهایی و غلظت آن، شرایط اختلاط تغییر می نماید. اما آنچه مسلم است فرآیند اصلی در واقع همان فرآیند اختلاط می باشد. بر اساس شرایط فرآیندی و محصول موردنظر، شکل ظاهری محصول ممکن است مایع و یا جامد به صورت پودری باشد.

در فرآیند اختلاط از یک راکتور همزندار استفاده می شود. در تولید این نوع محصولات نیازی به ایجاد شرایط خلأ و یا فشارهای بالا نمی باشد و فرآیند معمولاً در فشار ظرف انجام میگیرد.

اما دمای واکنش بر اساس میزان غلظت موردنظر و درجه اختلاط متفاوت است. در حال حاضر در داخل کشور انواع راکتورهای همزندار (مخلوط کن) جهت تولید انواع مخلوط ها و محلول های چربیگیر تولید میگردد.

علاوه بر این از آنجا که فرآیند موردنظر در طرح حاضر، تنها محدود به اختلاط مواد اولیه می باشد لذا نکات مهم در این فرآیند، چگونگی راه اندازی خط تولید، روش کار با اجزای مختلف خط تولید و چگونگی تنظیم شرایط فرآیندی جهت تولید محصول موردنظر است که همه این موارد بدون دریافت هزینه اضافه از طرف شرکت سازنده تامین میگردد.

در نهایت اینکه با توجه به عدم پیچیدگی فرآیند موردنظر در این طرح توجیهی هزینه ای برای تامین فن آوری در نظر گرفته نمی شود. لازم به ذکر است آموزش مربوط به کارکنان نیز به هنگام تحویل خطوط تولید انجام می شود و هزینه ای برای آن دریافت نمیگردد.

برای سفارش به روز طرح توجیهی تولید چربی گیرهای صنعتی (جهت وام و یا مجوز تاسیس) با شماره : 09056370500 یا 1909-2842-021 تماس بگیرید.

علاوه بر شرکت های داخلی، شرکت های اروپایی بخصوص شرکت های آلمانی و ایتالیایی و همچنین تا حدودی شرکت های آسیایی نظیر شرکتهای چینی نیز دارنده ماشین آلات خط تولید می باشند که مسلماً قیمت تجهیزات آنها به مراتب بیشتر از تجهیزات ساخت داخل می باشد.

در ادامه به طور اجمالی نحوه عملکرد مخلوط کن ها شرح داده میشود. مخلوط کن ها در شرکت های سازنده آن با اسامی مختلف زیر نامیده میشوند:

Dissolver, Mixer, Hydrator, Hydrosolver, Emulsifier, Agitator, Blender, Dispersor

انتخاب اسامی این دستگاه ها عمدتاً بر اساس نوع موادی است که باید مخلوط گردند. به عنوان مثال چنانچه منظور انحلال یک ماده جامد در یک محلول باشد به دستگاه، Dissolver میگویند و چنانچه ایجاد یک امولسیون موردنظر باشد به آن امولسیفایر گفته میشود. مخلوط کنها از نظر نوع پروانه، شکل همزن و یا نوع مخزن و تیغه های آن تقسیم بندی میشوند.

پروانه های مخلوط کن معمولاً از دو نوع زیر هستند:

_ پروانه با جریان شعاعی  Radial Flow impellers
_ پروانه با جریان محوری   Axial Flow impellers

نوع اول برای اختلاط مایع_مایع و نوع دوم برای اختلاط جامد_مایع و یا مواد با ویسکوزیته بالا مصرف میگردد. موتور مخلوط کن که معمولاً همزن نامیده میشود نیز میتواند به صورت ثابت یا قابل جابجایی باشد.

مخزن مخلوط کن نیز میتواند تیغه دار baffle و یا بدون تیغه باشد. تیغه ها فلز باریکی است که درامتداد ارتفاع مخزن و دیواره آن متصل شده است و باعث میشود که بخشی از حرکت دورانی سیال در برخورد با تیغه تبدیل به حرکت عمودی شود.

در ساخت چربیگیرها از مخلوط کن های زیر استفاده می شود:
  • مخلوط کن های جامد_مایع
  • مایع_مایع
  • مخلوط کن برای سیالات ویسکوز

برای مخلوط کردن انواع پودرها (رنگینه و فیلر) در حلال از مخلوط کن هایی با پروانه جریان محوری Axial استفاده نمود. مهمترین عامل در این سیستم جلوگیری از ته نشینی ذرات در کف مخزن است.

چنانچه سرعت ته نشینی ذرات کمتر از 30 سانتیمتر در دقیقه باشد، این مخلوط کن ها میتوانند عمل اختلاط را به خوبی انجام داده و از جدا شدن ذرات جامد و رسوب کردن آنها جلوگیری نمایند. مخلوط کن های مایع_مایع بیشتر برای تولید موادی با درصد جامد پائین مصرف میگردد.

مخلوط کن های ویژه سیالات ویسکوز، با ویسکوزیته بالاتر از 50 pa.s) pa.s یا پاسکال.ثانیه واحد گرانروی است و هر pa.s معادل 10 پواز یا 1000 سانتی پواز است) بیشتر دارای پروانه انکور Anchor و یا هلیکال Helical هستند. پروانه Anchor باعث حرکت سیال از بالا به پائین می شود ولی پروانه هلیکال حرکت دورانی ایجاد میکند.

در تولید چربیگیرهای خمیری و پودری، معمولاً قطر پاتیل (مخزن) همزن، دو تا دو نیم برابر قطر پروانه است و ارتفاع رنگ داخل هر پاتیل 1/5 تا 2 برابر قطر پروانه می باشد.

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم

مقایسه و تعیین تکنولوژی برتر در مورد فرآیندهایی نمود پیدا میکند که برای تولید محصول موردنظر چندین فرآیند مختلف با خطوط تولید متفاوت از هم وجود داشته باشد. در تولید چربی گیرهای صنعتی همانطوریکه قبلاً نیز بیان شد، اساس فرآیند و تکنولوژی، یک فرآیند اختلاط (Mixing) بوده که در داخل یک مخلوط کن یا یک راکتور همزن دار صورت میگیرد.

بنابراین از نظر کلیت فرآیند، مقایسه مفهومی ندارد چرا که تعدد تکنولوژی وجود ندارد. اما با توجه به اینکه چربی گیرهای صنعتی دامنه بسیار وسیعی از محصولات را شامل می شوند، واضح است که برای کاربردهای مختلف و حصول محصولات مورد نظر، مواد اولیه متفاوت است. یکی از نکات بسیار مهم در ساخت مخلوط کن ها، نوع موادی است که بایستی در آن مخلوط کن تحت فرآیند واقع گردد.

بنابراین تفاوت در تولید انواع مختلف چربیگیر ممکن است در نوع و مدل راکتور یا مخلوط کن به کار رفته جهت فرآیند باشد. هر چه کیفیت جنس و طراحی مخلوط کن یا راکتور موردنظر بهتر باشد و اصول طراحی بر مبنای حصول کیفیت بالاتر باشد قطعاً محصول بهتری به دست خواهد آمد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 5 ( 4 نتایج)
گردآورنده
تی توجیهی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام و احترام طرح توجیهی تولید چربی گیر صنعتی اگر بروزشو بخام انجام بدید برام هزینه چقدر می شود؟ یک طرح بروز و کامل استاندارد می خواهم.

    1. سلام وقت بخیر . برای سفارش طرح توجیهی مورد نظرتان و استعلام هزینه طرح با شماره های : 09056370500 یا 1909-2842-021 تماس بگیرید یا به واتساپ سایت که بر روی شماره همراه ذکر شده فعال هست پیام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop