ایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید برق از طریق حرکت خودروها

نیروگاه برق آبی با استفاده از ماشین های در حال حرکت

این طرح معرف ایده ای برای تولید انرژی الکتریکی از حرکت خودرو ها در بزرگراه است. این ایده می خواهد از حرکت سریع ماشین ها در بزرگراه و ایجاد یک میدان الکتریکی انرژی برق تولید کند. در طول سالها محققان مختلفی سعی داشته اند تا سیستم های جدید بسازند که بتوانند وزن منتقل شده لاستیک ها روی جاده را تبدیل به الکتریسیته کنند.

این سیستم ها از مواد فیزیوالکتریک استفاده می کنند که می توانند فشار مکانیکی را به جریان الکتریکی تبدیل کنند. در سیستم جدید که اولین بار توسط Macías Hernández در مکزیک ابداع شده، رمپ های سخت پولیمری که شبیه به لاستیک هستند در جاده کار گذاشته می شوند. این رمپ ها 5 سانتی متر بالای سطح جاده هستند. وقتی ماشین ها روی آنها می روند، رمپ ها به طور موقت پایی می روند.

در این هنگام هوا به فشار وارد فضاهای زیرین رمپ می شود. این هوا فشرده می شود و داخل یک مخزن می رود. این هوای در نهایت به یک توربین منتقل می شود و برق تولید می کند. هرچه ترافیک سنگین تر باشد میزان برق بیشتری خواهیم داشت. ویژگی متمایز این سیستم مقرون به صرفه بودن آن است.

معرفی ایده اصلی طرح تولید برق از طریق حرکت خودروها

یکی از چیزهایی که خیلی از رانندها از ان گله دارن وجود مانع در جاده ها است چه استاندارد ان وچه غیر استاندارد آن، چرا که باعث خرابی جلوبندی ماشین می شود که به دلیل فرهنگی وعدم رعایت قوانین رانندگی وخطرناک رانندگی کردن انها دولت می آید، سرعت گیر درست می کند و  بعضی از این سرعت گیرها استاندارد کافی ندارد و دولت هم به بهانه افزایش پیدا کردن تصادفات و به طبع آن افزایش جانباختگان، تعداد سرعت گیرهای دارای کیفیت پایین در جاده ها را بالا می برد واین سبب شده که سرعت گیرها در جامعه تبدیل به یک معضل شود. و  این نیاز را بوجود می اورد که افراد صاحب فکر و علم و ایده باهم جمع شوند وبرای این معضل فرهنگی واجتماعی واقتصادی کاری را انجام بدهند و راه حلی برای ان پیدا کنند.

یکی از چیزهایی که در جاده ها خیلی مشهود است تردد زیاد ماشین با انواع واقسام ان در جاده ها است .که میزان ان در حال افزایش است و بر تعداد ماشین در جاده ها افزوده می شود. اما چگونه از حرکت ماشین در جاده و قرار گرفتن محورهای ماشین بر روی مانع می توان برق تولید کرد. حتما جک هیدرولیکی را دیده یا استفاده کرده اید با کمک دسته جک وحرکت بالا و پایین ان باعث می شود که جک ماشین چند تنی را بلند کند.

یعنی با نیروی کمتر می توانیم وزن زیادی را بلند کنیم. مانعی که ما در اینجا استفاده می کنیم کار دسته جک را برای ما می کند. چرا که ماشین ها شامل دو یا سه یا پنج محور می شوند.که کار بالا وپایین اوردن دسته جک یا  همان مانع را برای ما می کنند در زیر مانع از قانون پاسکال استفاده می کنیم. در زیر مانع یک مخزن روغن وجود دارد که این مخزن برای اینکه بتواند نیروی عرضی را به طولی تبدیل کند.

مخزن را به عرض جاده که شش متر است در زیر جاده درازا قرار می دهیم والبته ارتفاع و حجم مخزن به حجم جک ها بستگی دارد. وقتی ماشین بر روی مانع قرار می گیرد وزن یک محور ان بروی مانع فشار وارد می کند و باعث می شود مانع به پایین هدایت شود. به طبع ان مانع هیدرولیک به پیستون مخزن فشار وارد می کند و روغن از طریق یک شیر یک طرفه به مخزن پایین که می تواند چندین برابر مخزن و صفحه پیستون بالا بزرگتر باشد منتقل کند.

انرژی توليدی ذخيره شده برای روشنايی معابر شهری ، مراكز تجاری و اداری قابل استفاده است.

خلاصه اطلاعات مالی طرح توجیهی تولید برق از طریق حرکت خودروها سال 1402

1 ضریب ميزان ارائه خدمات در نقطه سربسر 28 درصد
1 میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح 533,441 میلیون ریال
2 میزان سرمایه ثابت 520,454 میلیون ریال
3 میزان سرمایه در گردش 12,987 میلیون ریال
4 نرخ برگشت سرمایه 26 درصد
5 مدت زمان برگشت سرمایه 3.8 سال
6 سود خالص 139,154 میلیون ریال
7 سود ناخالص 215,550 میلیون ریال
8 هزینه خرید مواد اولیه 9,450 میلیون ریال
9 هزینه ­های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح 76,396 میلیون ریال
10 ارزش افزوده خالص طرح 194,986 میلیون ریال

محاسبات مالی اجرای طرح تولید برق

با توجه به اهدافی که در مقدمه اين طرح به آنها اشاره شده است , در اين قسمت به بررسی مالی , محاسبه هزينه­ های سرمايه ­گذاری اعم از ثابت و متغير و در نهايت به ارزيابی اقتصادی اين طرح خدماتی و بدست آوردن متوسط ميزان سود خالص يک دوره يکساله ارائه خدمات مي­پردازيم تا دريابيم که ايجاد اين چنين طرح­هايی چه نتايج و دستاوردهايی را به بار می آورد.

سرمايه مورد نياز جهت محوطه ­سازی

این طرح در زمینی ساحلی به مساحت تقریبی سه هکتار که به صورت اجاره به این پروژه واگذار خواهد شد که بعد از واگذاری ارزش آن مشخص می شود، پیاده­ سازی می­گردد. این زمین بصورت فلت (هموار) بوده و جهت آماده ­سازی زمین برای پیاده ­سازی طرح  اقدامات و سرمایه ­گذاری همانند راههای ارتباطی , فضاي سبز , ديوارها , جداول و … بر روی آن انجام می­گردد.

ساخت و ساز ابنيه و کارگاه­ها

به اختصار چندین ابنیه این واحد صنعتی بیان شده . لازم به ذکر هست که در طرح توجیهی که براتون تدوین بشه بطور کامل بیان و برآورد سرمایه گذاری مربوط به این بخش کامل بررسی میشود.

رديف عنوان بخش يا  قسمت
1 سازه های مورد نیاز نیروگاه آبی
2 سازه های مورد نیاز واحد آب شیرین کن (در صورت نیاز)
3 سازه های مورد نیاز تخلیه و نگهداری سوخت ذخیره نیروگاه
4 دفاتر مدیریت ، اداری و مالی
5 و غیره ….

نحوه و فرآیند اجرای عملیات احداث و بهره­ برداری از واحد تصفیه آب دریا در جهت تولید برق

برای احداث، راه ­اندازی و بهره­ برداری از یک واحد تصفیه آب دریا و اجرای یکپارچه­ سازی فعالیتهای مهندسی، تامین کالا و اجرا، روش  EPC همواره بعنوان یک گزینه مطلوب مطرح می­باشد. امروزه اتخاذ این رویکرد در اجرای واحدهای بزرگ تصفیه و نمک­زدایی آب شور و آب دریا با مقبولیت و رواج بیشتری مواجه است، زیرا که از یک سو کارفرما ضمن پرهیز از اشتغال اجرایی در پروژه، فرصت بیشتری را برای مدیریت کلان، نظارت و تمرکز بر بخشهای اصلی و رفع موانع اجرای پروژه می­یابد، از سوی دیگر پیمانکار نیز بخوبی واقف است که تمامی مسئولیت کیفی پروژه را بر عهده داشته و به نوعی اهتمام بیشتری برای بهبود کیفی پروژه خواهد نمود. تولید و ذخیره­سازی آب مصرفی و آشامیدنی از بخش­های اصلی در تمامی پروژه­ های بزرگ به ويژه در مناطق جنوبی کشورمان محسوب می­شود.

واحد تصفیه آب دریا در جهت تولید برق

روند و نحوه اجرای فعالیتهای طراحی و مهندسی ، تامین و ساخت ، نصب و اجرا توسط پیمانکاران را می­توان به شرح ذیل توصیف نمود :

الف) فعالیتهای طراحی و مهندسی (Englneering) :

  • تعیین منبع تامین آب اولیه (Intake) متناسب با شرایط منطقه و نیاز مصرف
  • محاسبات و طراحی پایه فرآیندی برای واحد نمک­زدایی (Process Basic Engineering)
  • طراحی تفضیلی فرآیند و تعیین تجهیزات مورد نیاز برای واحد نمک­زدایی (Process Detail Engineering)
  • جانمایی واحدهای نمک­زدایی ، تجهیزات پیش تصفیه و مخازن ذخیره آب

ب) فعالیتهای تامین و ساخت (Procuramant) :

  1. تامین تجهیزات واحد نمک­زدایی ، تجهیزات پیش تصفیه و مخازن از واحدهای معتبر تولید و تامین­ کننده
  2. مونتاژ و ساخت واحدهای آب شیرین کن
  3. تهیه و تدارک تجهیزات مورد نیاز برای تامین آب ورودی (Intake)
  4. تامین تجهیزات جهت انتقال و توزیع آب

ج) فعالیتهای نصب و اجرا (Construction) :

·      انجام فعالیتها و عملیات سیویل

·      نصب واحدهای نمک­زدایی و واحدهای پیش تصفیه

·      انجام کلیه عملیات پایپینگ و کابلینگ (Piping & Caballing)

·      نصب مخازن ذخیره آب اولیه و تولید به همراه پمپهای انتقال آب (Water Storage Tanks)

با توجه به اهمیت بهره ­برداری صحیح از یک واحد آب شیرین­ کن ، شرکتهای پیمانکار در اغلب پروژه­ ها، راه اندازی از واحد آب شیرین ­کن را برای یک دوره زمانی یک الی دو ساله را به عهده می­گیرند. از جمله اهداف تصدی احداث از جانب شرکتهای پیمانکار، آموزش عملیاتی پرسنل بهره ­بردار کارفرما می­باشد. بدیهی است این رویه تاثیر بسزایی در عملکرد سیستم، افزایش چشمگیر عمر مفید قطعات و تجهیزات واحد آب شیرین ­کن و در نهایت کاهش هزینه­ های نگهداری و تعمیرات و مواد مصرفی خواهد داشت.

تجهیزات و تاسیسات تولید برق از طریق حرکت خودروها

بخشی از ماشین آلات این واحد برق ابی به اختصار اینجا بیان میشود. در صورتی که در طرح توجیهی تدوینی برای شما کامل بیان میشود.

رديف عنوان تاسیسات
1 تجهیزات و تاسیسات واحدهای تولید برق
2 تجهیزات و تاسیسات  مورد نیاز واحد آب شیرین کن (در صورت نیاز)
3 تجهیزات مورد نیاز ایستگاه انتقال برق به شبکه (پست برق)
4
تجهیزات آبرسانی و تخلیه و تصفیه فاضلاب
5
و غیره….
شرح کلی فرآیند و اجزای سیستم بکار رفته

در ابتدا به آب دریا برای از بین بردن میکروارگانیزمها و اکسیداسیون مواد آلی به میزان مورد نیاز کلر تزریق می­شود، سپس بمنظور تشکیل ذرارت بزرگتر و سهولت جداسازی ذرات معلق ، تزریق ماده منعقدکننده صورت می­پذیرد و در ادامه جهت حذف ذرات معلق و کاهش کدریت، آب استحصال شده وارد دستگاه فیلتر مولتی­مدیا می­گردد، پس از آن بمنظور حذف باقیمانده کلر آزاد و مواد آلی آب حاصله وارد ستون کربن فعال شده و پس از آن جهت جلوگیری از تشکیل رسوب روی ممبرانها ، ماده شیمیایی ضدرسوب (آنال 48) تزریق می­شود و در ادامه برای حذف ذرات معلق تا قطر یک میکرون محلول بدست آمده وارد فیلتر کاتریچ می­شود.

قطعات و تجهیزاتی که در یک واحد تصفیه و نمک زدایی آب از دریا

پس از آن توسط پمپ فشار قوی وارد ممبرانهای دستگاه ریورس اسمز (R.O) می­شود تا m3/day100 آب تصفیه شده که حداقل 98% املاح خود را از دست داده است حاصل گردد ، همچنین به منظور رسیدن به طعم مطلوب آشامیدن بخشی از آب تصفیه شده از ستون  ماربل عبور می­کند.

شرح کلی ساز و کار نیروگاه تولید برق

نیروگاه های آبی انرژی ذخیره آب در ارتفاع بالا را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند. در این نیروگاه ها تبدیلات مکانیکی انرژی پتانسیل به انرژی جنبشی و سپس به انرژی الکتریکی انجام می شود. بیشتر نیروگاه های برق-آبی انرژی مورد نیاز خود را از انرژی پتانسیل آب پشت یک سد تامین می کنند. در این حالت انرژی تولیدی از آب، به حجم آب پشت سد و اختلاف ارتفاع بین منبع و محل خروج آب سد وابسته است.

به این اختلاف ارتفاع، ارتفاع فشاری می گویند و آن را با H(مخفف Head) نمایش می دهند. در واقع میزان انرژی پتانسیل آب با ارتفاع فشاری آن متناسب است. برای افزایش فاصله یا ارتفاع فشاری، آب معمولاً برای رسیدن به توربین آبی فاصله زیادی را در یک لوله بزرگ (penstock) طی می کند.

پیشنهاد منطقه مناسب برای واحد تولید برق

انتخاب منطقه جغرافيايی مناسب به منظور احداث این واحد صنعتی و خدماتی به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامين مواد اوليه و نزديك بودن به كانونهای مصرف محصول، از پارامترهای مهم و تاثيرگذار در راه اندازی آن واحد صنعتی و خدماتی می­باشد. امكانات مورد نياز از جمله دسترسی به تاسيسات زيربنايی از جمله آب , برق و… و دسترسی به راههای ارتباطی و هزينه های آن نيز از جمله پارمترهای مهم خواهد بود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop