طرح توجیهی تولید پارافین صنعتی (سال 1400) + word و pdf
اولین تولید تجاری واکس پارافین به سال 1867 در آمریکا ثبت شده است. بخش سنگین تقطیر نفت خام که (W.D) WAXY.DISTILATE)) نام دارد، منبع ساخت واکس است که از ابتدا نیز از همین منبع واکس تهیه می شده است.
اولین روشی که برای استخراج پارافین به کار می رفت مستلزم رقیق کردن W.D با بنزین، سرد کردن، مخلوط و سپس صاف کردن آن از طریق فیلترهای مخصوص بوده است. بعدها پی برده شده که W.D را می توان بدون حضور یک رقیق کننده در فیلتر پرس و در سرما صاف نمود.
این روش تا سال 1930 به عنوان روش استاندارد تولید پارافین در صنایع نفتی به کار می رفت. روش فیلترپرس روغن زیادی در واکس جدا شده باقی می گذاشت. در ابتدا برای کاهش محتوی روغن واکس، آن را با حلالهایی مثل بنزین و حتی در بعضی موارد با آب داغ شستشو می دادند.
ولی بعدها برای افزایش خلوص واکس از روش عرق کردن استفاده شد. این فرایند تا سال ها قبل یگانه روش تهیه پارافین خالص بوده ولی در سالیان تحت الشعاع فرایندهای روغن گیری با حلال قرار گرفته است.
واکس روغن دار اصطلاحی است که به واکس به دست آمده از عملیات فیلتر پرس زدن اطلاق می گردید. واکس تولید شده به وسیله عملیات عرق کردن به نام اسکیل، پس از عملیات رنگ بری واکس اسکل سفید نامیده می شد.
امروزه برای جداسازی واکس از برش های نفتی از روش های متنوع استخراج با حلال استفاده می کنند. واکس حاصل از فرایند واکس گیری با حلال نیز واکس روغن دار نامیده می شود. هر چند که به علت راندمان بهتر این روش درصد روغن آن از واکس روغن دار بدست آمده از فیلتر پرس کمتر است.
کد ISIC محصول
محصولات طرح تولید پارافین به طور کلی شامل نوع جامد (صنعتی، خوراکی و دارویی، پودری، گرانول، شمع) می باشد.
کد آیسیک انواع پارافین: 2320131
موارد مصرف و کاربرد
پارافین مخلوطی از هیدرو کربن های اشباع شده با تعداد اتم کربن بالا می باشد که به صورت مایع یا کلوئیدی یا جامد و متبلور یافت می گردد. پارافینی که در نفت خام وجود دارد به صورت مایع و در اثر تقطیر در درجه حرارت بالا به فرم جامد در می آید.
پارافین به دلیل داشتن خاصیت خنثی در صنعت کاربرد فراوانی دارد و به عنوان یکی از مواد اولیه پر مصرف در صنایع داروسازی و آرایشی و صنایع لاستیک سازی و کبریت سازی و تهیه پارچه و کاغذ ضدآب کاربرد دارد.
تولید پارافین به دو صورت جامد و مایع می باشد. پارافین کلوئیدی از هیدروکربن های انشعابی و پارافین جامد از هیدروکربن های خطی یا زنجیری تشکیل شده است و بنابراین ایزومر یکدیگرند. نوع جامد در 54 الی 60 درجه سانتیگراد ذوب می گردد.
وزن مخصوص آن 901 % الی 898 % است. توده ای سفید رنگ است ویسکوزیته آن در 100 درجه سانتیگراد برابر 5/75 سانتی استوک می باشد پارفین های که توسط تولیدکنندگان به بازار عرضه می شود در 6 – 7 نوع می باشند که اختلاف آنها عمدتا روی نقطه ذوب می باشد.
پارافین خمیری یا نرم دارای نقطه ذوب 48 – 42 درجه بوده و از آن برای ساختن شمع مومی و استارئین، آغشته کردن خلال های کبریت چوبی بی خطر، تهیه دارو های بهداشتی و آرایشی، تهیه شیشه های سخت، تهیه پارچه های و کاغذهای صنعتی ضد آب و رطوبت، تهیه انواع واکس و جلادهنده ها، مرکب های جامد و صنایع لاستیک سازی استفاده می شود.
جهت استفاده از پارافین در صنایع بهداشتی و آرایشی بایستی مورد پالایش قرار گرفته و درصد روغن آن کاهش داده شود. از جمله کاربردهای پارافین مایع پارفینه نمودن بشقاب های مقوایی، لیوان کاغذی و مقواهای بسته بندی و نیز پوشش دادن برخی میوه ها برای عدم تعرق و حفظ طراوت آن است.
پارافین ماده ای بدون بو و اثر است. پارافین کالایی واسطه ای برای تولیدات مختلف صنعتی، دارویی، بهداشتی و … می باشد. مقدار خلوص پارافین ها یکی از عمده ترین مشخصه های آنهاست که در صنایع مختلف مورد توجه است.
مثلا پارافین واکس هایی که در ساخت شمع کاربرد دارند باید سفید و در برابر تغییر رنگ پایدار باشد، یا پارفین واکس هایی که در حفاظت و بسته بندی مواد غذایی به کار می رود باید بی بو و عاری از ترکیباتی باشد که برای انسان مضر است.
از ترکیبات مضر برای انسان می توان مواد آروماتیک پلی سیکلیک را نام برد. پارافین هایی که برای مقاصد دارویی بکار می روند نیز خصوصیات و ویژگی های خاصی را دارا می باشند.
روغن زدایی علاوه بربهبود بخشیدن خواص مکانیکی پارافین واکس ها یک روش تصفیه در تولید پارافین نیز می باشد. پارفین واکس تصفیه شده علاوه بر سفیدی رنگ باید دارای پایداری رنگ در مقابل اکسیژن اتمسفر نیز باشد و مقدار آروماتیکها نیز ناچیز باشد و یا اصلا وجود نداشته باشد.
در عمل تصفیه باید ترکیبات اشباع نشده منو و بی و پلی سیکلیک آروماتیکها و مشتقات هیدرو کربنی دارای اتم های سولفور و نیتروژن و اکسیژن و ترکیبات هتروسیکلیک زدوده گردند در حالیکه نرمال آلکانها، آلکانهای شاخه دار و نفتن ها تا حد امکان دست نخورده باقی بمانند.
روش های زیادی تا کنون برای تصفیه پارفین واکسها ارائه شده است. از میان آنها برخی از اسید و قلیا و برخی از موارد جاذب برای تصفیه پارفین واکس ها استفاده کرده اند در حال حاضر روشهای مدرنی که به منظور تصفیه پارافین متداول گردیده و در مقیاس جهانی بکار می رود به سه گروه تقسیم می شوند.
- تصفیه با مواد شیمیایی
- جذب فیزیکی
- و هیدروژناسیون
که این روشها در بررسی های فنی در تولید پارافین مورد توجه قرار خواهند گرفت. در واقع موارد کاربرد پارافین بطور کلی بصورت ذیل است :
1. شمع سازی
2. روکش برای کاغذهای مومی و پوششها
3. موم پارافینی با درجه غذایی :
- پوشش های براقی که در آبنبات سازی استفاده می شود، اما با وجود خوراکی بودن غیر قابل هضم است هم قابل دفع است و هم عمل دفع را تسهیل می کند.
- پوشش برای انواع مختلفی از پنیرهای سفت مانند پنیر ایدام
- درزگیر بسیاری از قوطی ها و بطری ها
- مکملی برای آدامس
4. پوششهای مواد قالب گیری بسته
5. عامل ضد قالب، دافع رطوبت و گرد و غبار
6. عاملی جهت آماده سازی نمونه برای بافت شناسی
7. روان کننده گلوله-به همراه مواد دیگری مانند روغن زیتون و موم
8. ساخت مداد ابرو و مداد رنگی
9. سوخت جامد برای موتورهای راکت چندگانه سوز
10. ترکیباتی از موم موجی که براي گرفتن ناهمواری های سطح بکار می رود
11. ترکیباتی از موم سرشی که برای تخته های اسکی بکار می رود
12. کاهنده اصطکاک که برای هندریلها و فضاهای سیمانی بکار می رود و نیز معمولا در چاپ صفحه نیز استفاده می شود
13. جوهر به عنوان پایه ای برای رنگهای سولید و بلوکهای رنگی مختلف در موم مورد استفاده در پرینتر های حرارتی بکار می رود
14. موم میکرو : افزودنی غذایی و عامل جداره ای با شماره E, E905
15. مورد استفاده در پزشکی قانونی : برای آزمون نیترات با استفاده از موم پارافین به تشخیص نیتراتها و نیتریت های موجود در دستان مظنون به تیر اندازی کمک می کند.
16. عامل آنتیوزونانت : مخلوط پارافین و واکسهای میکرو که در ترکیبات لاستیک استفاده می شوند که این عامل مانع از ترک خوردگی لاستیک می شود. واکس آنتیوزونانت را می توان از موم مصنوعی، واکس FT و واکس فیشر تروپسچ تولید کرد.
17. ترموستات مکانیکی و محرک به عنوان دستگاهی برای فعال سازی
18. پوتینگ پیکاپهای گیتار که میکرو پونیک ناشی از حرکات ظریف را کاهش می دهد.
19. حمام موم برای مقاصد زیبایی و درمانی.
20. عامل ضخیم کننده بسیاری از پینت بالها که با کرایولا استفاده می شود
21. مرطوب کننده ای موثر در لوازم آرایشی بهداشتی از قبیل وازلین
22. جلوگیری از اکسیداسیون سطوح فولادی و آهنی جلا داده شده
بررسی کالاهای جایگزینی
با توجه به اینکه پارافین دارای خاصیت خنثی، بی اثر و ماده ای چرب کننده و در مقابل واکنش های شیمیایی مقاوم است و از ویژگی های خاصی برخوردار است کالای جانشینی برای این محصول موجود نمی باشد.
اهمیت استراتژیکی تولید پارافین
پارافین هایی که برای مقاصد دارویی بکار می روند نیز خصوصیات و ویژگی های خاصی را دارا می باشند. روغن زدایی علاوه بربهبود بخشیدن خواص مکانیکی پارافین واکس ها یک روش تصفیه نیز می باشد.
پارفین واکس تصفیه شده علاوه بر سفیدی رنگ باید دارای پایداری رنگ در مقابل اکسیژن اتمسفر نیز باشد و مقدار آروماتیکها نیز ناچیز باشد و یا اصلا وجود نداشته باشد.
در عمل تصفیه در تولید پارافین باید ترکیبات اشباع نشده منو و بی و پلی سیکلیک آروماتیکها و مشتقات هیدرو کربنی دارای اتم های سولفور و نیتروژن و اکسیژن و ترکیبات هتروسیکلیک زدوده گردند در حالیکه نرمال آلکانها، آلکانهای شاخه دار و نفتن ها تا حد امکان دست نخورده باقی بمانند.
روش های زیادی تا برای تصفیه پارفین واکسها ارائه شده است. از میان آنها برخی از اسید و قلیا و برخی از موارد جاذب برای تصفیه پارفین واکس ها استفاده کرده اند در حال حاضر روشهای مدرنی که به منظور تصفیه پارافین متداول گردیده و در مقیاس جهانی بکار می رود به سه گروه تقسیم می شوند.
تصفیه با مواد شیمیایی، جذب فیزیکی و هیدروژناسیون که این روشها در بررسی های فنی مورد توجه قرار خواهند گرفت. از نقطه نظر اهمیت استراتژیک کالای مورد بررسی می توان گفت که این کالا در فهرست مواد مشتق از صنایع پتروشیمی قرار دارد و لذا تهیه محصول طرح سبب ارتقاء ارزش افزوده محصولات پتروشیمی در کشور می گردد.
بنابراین با توجه براینکه ماده اولیه این محصول در صنایع پتروشیمی کشور در حال تولید می باشد، از اینرو در صورت عدم توسعه این محصول لاجرم عرضه داخل و صادرات خوراک یا ماده اولیه این محصول به بازار صورت خواهد گرفته و بواسطه آن ارزش افزوده تولیدات پتروشیمی کشور پایین خواهد بود.
سطح تکنولوژی تولید محصول
تکنولوژی و فرآیند ساخت محصول در قسمت های آتی ارائه شده است. لذا در اینجا با مبنا قرار دادن روش ساخت فوق، اقدام به بررسی سطح تکنولوژی تولیدی در واحدهای فعال کشور کرده و متعاقب آن نتیجه گیری شده است که:
بخش عمده تکنولوژی تولید پارافین در ایران براساس تکنولوژی کمپانی شل اقتباس گردیده است و بر همین اساس تکنولوژی مورد استفاده واحدهای تولیدی کشورمان نسبتا همسان است و آن چیزی که سبب ایجاد برخی اختلافات کیفی در محصولات تولیدی تعدادی از واحدهای صنعتی می گردد موارد زیر است :
- سطح خلوصیت
آخرین مرحله از فرایند تولید پارافین، جذب روغن های محلول در آن است. لذا برخی از واحدهای فاقد ماشین آلات جذب روغن محلول بوده و بدین ترتیب پارافین تولیدی آنها از رنگ زرد برخوردار بوده و درجه خلوص آنها پایین است. - تنوع تولید
برخی واحدهای صنعتی علاوه بر نصب ماشین آلات جذب روغن محلول در خط تولید خود، تجهیزاتی نیز برای جذب سایر ناخالصی ها در خط تولید نموده و بدین ترتیب محصول با کیفیت غذایی و دارویی تولید می نماید. همچنین این واحدها توانایی تولید به شکل جامد و مایع را دارا می باشند. - ظرفیت تولید
در میان تولیدکنندگان پارافین در کشور، برخی واحدهای صنعتی از ظرفیت بالا و برخی دیگر دارای ظرفیت پایین می باشند ولی تکنولوژی ساخت آنها یکسان است. - کیفیت بسته بندی
کیفیت بسته بندی از دیگر مواردی است که نزد واحدهای صنعتی متفاوت می باشد. برخی واحدها دارای بسته بندی محصول به صورت کاملا شکیل بوده و با ابعاد مشخص و یونیفرم بسته بندی می کنند و این در حالی است که برخی واحدهای تولیدی دیگر فاقد این توانایی هستند.
کشورها و شرکتهای سازنده ماشین آلات خط تولید
با توجه بر تکنولوژی های معرفی شده در قسمت های گذشته و لیست ماشین آلات مورد نیاز طرح که در قسمت فنی شرح آن ارائه گردیده است، سازندگان ماشین آلات طرح با استفاده از جستجوهای اینترنتی استخراج و در جدول زیر ارائه شده است.
جدول معرفی سازندگان ماشین آلات طرح تولید پارافین |
||
ردیف | شرکت سازنده | کشور |
1 | LBC BERA CO | دانمارک |
2 | Wuxi Dura-Shred Recycling Technologies Co., Ltd | چین |
3 | BP CO | انگلستان |
4 | Shinghuwa CO | کره جنوبی |
5 | yaming Petochemical machinery co,ltd | تایوان |
سلام . اطلاعات مفیدی بود . لطفا در صورت امکان هزینه های طرح را به روز بزارید .ممنون
سلام و احترام
سپاس از شما .. کلیه هزینه های به روز را باید در قالب طرح توجیهی راه اندازی واحد تولید آن تهیه کرد.که اگر تمایل به احداث این طرح رو دارید ما میتونیم براتون طرح توجیهی آن را تدوین کنیم
سلام عرض ادب طرح توجیهی پارافین صنعتی بروز ۱۴۰۰ می خواستم برای سفارش چیکار باید کرد ؟
با سلام و احترام لطفا برای سفارش طرح مدنظر و اطلاع از هزینه طرح با شماره : 09056370500 یا 1909-2842-021 هماهنگ نمایید.