ایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی کارخانه فرآوری و نگهداری آبزیان

انجماد و خشک کردن

در این طرح توجیهی به بررسی فنی و اقتصادی ، ایجاد واحد فرآوری ، انجماد و خشک کردن آبزیان به همراه نگهداری آن ابتدا شناختی كلی نسبت به دلايل انجام مطالعات فنی و اقتصادی طرحها يافته و سپس به معرفی محصولات توليد شده و موارد مصرف آن و ارائه پروسه توليد و کنترل و محل اجرای طرح مي­پردازيم و در قدم بعد با استفاده از روابط رياضی و قوانين ارزيابی اقتصادی طرحها , با توجه به ميزان سرمايه ­گذاری موردنياز اجرای طرح فرآوری و نگهداری آبزیان ، ميزان برگشت سرمايه را محاسبه و ارائه می­ نمائيم.

فرآوری و نگهداری آبزیان

اصولاً فرآوری (Processing) یا با ایجاد ممانعت و یا توقف فعالیت میکروارگانیزم ها، به مانند سدی در مقابل آنها عمل کرده و بدین طریق از بروز فساد در مادۀ غذایی جلوگیری کرده و موجبات افرایش ماندگاری آن را فراهم می کند. افزون بر این، فرآوری می تواند رشد و عملکرد میکروارگانیزم های بیماریزا را نیز به تأخیر انداخته و یا محدود کند.

از دیدگاه ایمنی مواد غذایی، عملیات فرآوری میتواند موجب حذف و یا غیرفعال شدن باکتری های بیماریزا شود و بدین طریق سبب می شود که فرآورده به مادۀ غذایی بی خطری برای مصرف کننده تبدیل شود. به منظور حفاظت از آبزیان خوراکی در مقابل عوامل فساد میتوان از روش های فرآوری متعددی استفاده نمود که در جدول زیر برخی از آنها اشاره شده است.

روش فرآوری عامل جلوگیری کننده (hurdle) هدف
سردسازی دمای پایین ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها
سردسازی و بسته بندی در شرایط

اتمسفر تغییر یافته

دمای پایین، کاهش اکسیژن، افزایش دی اکسید کربن ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها، کاستن از سرعت اکسیداسیون شیمیایی
انجماد کاهش دما ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها، کاستن از سرعت فعالیت آنزیمها و اکسیداسیون شیمیایی
انجماد همراه با یخ پوشی یا بسته بندی در خلاء همراه با انجماد کاهش دما، کاهش اکسیژن ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها، جلوگیری از تندی اکسیداتیو و جلوگیری از قهوه ای شدن آنزیمی
حرارت دادن دمای بالا غیرفعال سازی میکروارگانیزم ها و انزیم ها
نمک سود کردن کاهش فعالیت آبی ممانعت از رشد میکروارگانیزمها
ماریناد کردن کاهش PH، حضور اسیدهای آلی غیرفعال کردن و یا ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها
دودی کردن کاهش فعالیت آبی، ترکیبات ضد میکروبی موجود در دود و دمای بالا در دودی کردن به روش گرم ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها
خشک کردن کاهش فعالیت آبی ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها
فرآوری تلفیقی (ترکیبی از نمک سود، دودی، خشک کردن و اسیدی کردن) کاهش فعالیت آبی و PH،  ترکیبات ضد میکروبی موجود در دود و دمای بالا در دودی کردن به روش گرم ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها
تخمیر کاهش PH، عملکرد اسیدهای آلی، باکتریوسین، ناسازگاری های باکتریایی ممانعت از رشد میکروارگانیزم ها

فرآوری و نگهداری آبزیان

نگهداری آبزیان در شرایط سرد (یخ و یا یخچال) از ساده ترین آنها است. نگهداری آبزیان در شرایطی موسوم به فوق سرما  (دمای کمتر از صفر درجه تا حدی که مادۀ غذایی منجمد نشود)، قابلیت ماندگاری آنها را بیشتر می کند. بسته بندی در شرایط اتمسفر تغییر یافته همراه با نگهداری در شرایط سرد نیز منجر به افزایش ماندگاری انواع متعددی از آبزیان خوراکی و فرآورده­ های آنها می شود. امروزه روش انجماد نیز در حد وسیعی در سرتاسر جهان جهت حفظ کیفیت آبزیان مورد استفاده قرار می گیرد.

روش های غیرحرارتی نیز از دیگر روش های پرکاربرد در جهت افزایش قابلیت ماندگاری و ایمنی آبزیان و فرآورده­های حاصل از آنها (با از بین بردن و یا غیرفعال کردن میکروارگانیزم­ها) می باشد. در بین روشهای نوینِ غیرحرارتی در فرآوری آبزیان، استفاده از تکنیک پرتودهی از شانس بیشتری برخوردار است.

در این تکنیک اساس کار بر غیرفعال کردن DNA میکرو ارگانیزم ­ها است بنابراین با بکارگیری این تکنیک، قابلیت ماندگاری فرآورده ­های پرتو دیده، افزایش چشمگیری می یابد. یک نکته در راه عدم توسعه فراگیر چنین تکنیکی، تصور عامیانه در خصوص مباحث مرتبط به تابش های اتمی است.

فرآوری آبزیان

امروزه روش های سنتی فرآوری آبزیان نظیر دودی کردن، نمک سود کردن، خشک کردن، ماریناد کردن و تخمیر در حد وسیعی در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند. این روش ها دارای تأثیرات متعددی از قبیل افزایش قابلیت ماندگاری، ارتقاء ارزش غذایی از طریق بهبود در هضم و جذب و افزایش دسترسی به نوترینت های مغذی موجود در آن و همچنین بهبود در خصوصیات ارگانولپتیک فرآوردۀ تولیدی می باشند، و همین تأثیرات متعدد است که سبب شد روش های مذکور از اقبال خاصی در دنیا برخوردار گردند.

گزارش های رسمی سازمان های بین المللی نظیر فائو نشان می دهد که بخش قابل ملاحظه ای از ماهیان صید شده برای تولید سوریمی مورد استفاده قرار می گیرند. سوریمی، کنستانترۀ پروتئینی با قابلیت تشکیل ژل است که به عنوان مادۀ اولیه در ساخت بسیاری از فرآورده ها مورد استفاده قرار می گیرد. فرآورده های مبتنی بر سوریمی نظیر کامابوکو و فرآورده های تقلیدی شبیه گوشت خرچنگ امروزه در اکثر نقاط جهان مورد استفاده قرار گرفته و از اقبال خوبی برخوردار گشته ­اند.

فرآوری و نگهداری آبزیان

صنایع فرآوری آبزیان از جمله صنایعی است که انرژی زیادی مصرف میکند و دارای پساب قابل ملاحظه ای نیز است. امروزه روش های متعددی برای بازیافت برخی از ترکیبات ارزشمند موجود در چنین پسابی از قبیل رنگدانه های طبیعی، پروتئین، چربی و غیره در حال بررسی است تا بتوان با بازیافت برخی از آنها و تبدیلشان به فرآوردهای قابل مصرف انسانی (مثلاً در صنایع آرایشی و بهداشتی) یا غیرانسانی (مانند استفاده در غذای دام) ضمن استفادۀ بهینه از چنین مواد ارزشمندی به حفظ محیط زیست نیز کمک کرد.

لذا فعالیت پایدار کارخانجات فرآوری آبزیان امروزه وابسته است به بازیافت برخی از ترکیبات زیست فعال (مانند آنزیم ها، آنتی اکسیدان­های طبیعی، …) و زیست مولکول (مانند چربی، پروتئین، …) موجود در پساب تولیدی و تبدیل آنها به فرآورده ای با ارزش افزودۀ بالاتر و همچنین کاهشِ مصرف آب و بهبود در کارایی مصرف انرژی برق می باشد.

کد آیسیک 

محصولات و خدمات تولیدی در اين طرح توجیهی که احداث کارخانه فرآوری ، انجماد و خشک کردن آبزیان به همراه نگهداری آن می­باشد و براساس اطلاعات موجود در وزارت صنايع ، برخی از كدهای آيسيک محصولات تولیدی در جدول زیر اشاره شده . لازم به ذکر که کدهای هر محصول در طرح توجیهی تدوینی برای مجری طرح کامل اورده میشه .

ردیف نام محصول کد آیسیک (ISIC)
1 خدمات تونل انجماد 15135014
2 عمل آوری و انجماد و بسته بندی ابزيان و محصولات حاصل ازانها 15121400
3 عمل اوری وبسته بندی ماهی 15121411
4 انجماد و بسته بندی ماهی وميگو 15121420
5 عمل اوری وبسته بندی ماهيان غيرماكول 15121440

شرایط واردات آبزیان

با مراجعه به کتاب مقررات واردات و صادرات بازرگانی هيچ گونه محدوديت وارداتی در نظر گرفته نشده و ورود آﻧﻬا به کشور موکول به موافقت توافق وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بازرگانی تحقق می ­يابد . شروطی که برای واردات و يا صادرات فرآوری آبزیان در نظر گرفته شده است عبارتند از :

  • رعايت استاندارد محصول.
  • رعايت بهداشت محصول در نگهداری آن .
  • عدم آلودگی محيط.
  • نگهداری و حفظ به موقع آن .
  • مصرف آنتی بيوتيک و مواد محرک مجاز رشد با تاييد مقامات ذيصلاح به عنوان خوراک غذایی آزاد است .

و مواردی دیگر که در طرج توجیهی و امکان سنجی که براتون ندوین کنیم موارد بطور کامل براتون میاریم..

اهمیت استراتژيک فرآوری و نگهداری آبزیان

در حالیكه ذخایر آبزیان دریایی به شدت رو به كاهش است ولی در مقابل آن تقاضا برای مصرف غذاهای دریایی بطور فزآینده ای رو به افزایش است و این چرخش ذائقه به سمت مصرف غذاهای دریایی موجب شده تا عرضه كنندگان این نوع غذاها به دنبال ایجاد تنوع غذایی باشند كه در نتیجه آن صید، پرورش و مصرف انواع آبزیان به ویژه میگو نیز بالا رفته است و این افزایش علاقه بر سرعت رشد بازار غذاهای دریایی افزوده است بطوریكه آبزی پروری به یك صنعت عمده تجاری در تولید غذاهای دریایی تبدیل شده است.

مكانیزاسیون كشاورزی و به كارگیري تجهیزات مرتبط باعث ارتقاء بهره وری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر از یک محصول می گردد. ادامه فرآیند در بخش كشاورزی در تبدیل و فرآوری محصول، حفظ و نگهداری، بسته بندی و جابجایی و حمل و نقل با تكیه بر صنعت مدرن آبزی پروری (پرورش متراكم) به شدت ارزش افزوده را ارتقاء داده و محصولاتی متنوع مطابق با نیاز و سلیقه مصرف كننده را ارایه می دهد. كشورهای زیادی سهم زیادی از اشتغال و صنعت خود را بر پایه شیلات و آبزیان پی ریزی كرده اند.

فراوری ابزیان

در کشور ما تکنولوژی و صنعت عمل آوری فرآورده های جدید دریایی و دانش فنی و مهارت های فرآوری آبزیان در سطحی محدود و اندک قرار داد. عمل آوری، فرآیند تبدیل کالای خام میگو به فرآورده مورد تغذیه مستقیم یا غیرمستقیم متناسب با ذائقه سلیقه، صرفه اقتصادی و شرایط اقلیمی می باشد که طی فرآیندهای مختلف از آبزیان بعنوان تغذیه استفاده می گردد.  اساساً از زمانی که تعادل بین تولید و مصرف با افزایش جمعیت ازمیان رفت موضوع تهیه غذا جهت تغذیه انسان بزرگترین مسئله روز بشمار میرود.

کشورهای عمده تولید و مصرف­ فرآوری و نگهداری آبزیان

مهمترین کشورهای تولیدکننده آبزیان دریایی و پرورشی در جهان عبارتند از : چین، پرو، هند، ژاپن، آمریکا و اندونزی. قاره آسیا از نظر تولید، مصرف و عرضه محصولات شیلاتی در دنیا مقام اول را به خود اختصاص داده است. چین و تایلند به عنوان دو صادرکننده عمده آبزیان در جهان مطرح می باشند. ایران از نظر میزان تولیدات در رده چهاردهم آسیا جای دارد. در اروپا بازارهای عمده جهت صادرات (مصرف کننده عمده) محصولات دریایی عبارتند از : اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، آلمان و انگلیس

وضعیت فعلی تولیدکنندگان داخلی فرآوری آبزیان

تولیدکنندگان داخلی را می­توان به دو دسته کلی شرکتهای فعال و شرکتهای در حال تجهیز و ساخت خطوط تولید نام برد. که در طرح توجیهی فرآوری آبزیان که براتون تهیه و تدوین کنیم جداول ، اطلاعات و اسامی شرکتها تولیدکننده ، ظرفیت تولید و مکان احداث کارخانه ­ها ، ارائه میشود..

شرکتهای در شرف احداث و بهره ­برداری واحد فرآوری و نگهداری آبزیان

براساس اطلاعاتی که از بانکهای اطلاعاتی وزارت صنعت ، معدن ، تجارت استخراج میشود تعدادی از شرکتهای به اسامی، ظرفیت و درصد پیشرفت در سالیان بعد آماده تولید ابزیان خوراکی هستند. شایان به ذکر است این اطلاعات صرفا نشان دهنده در شرف احداث بودن آنها از دیدگاه وزارتخانه مذکور می­باشد و در آن اطلاعات روشن نشده که چه زمانی این شرکتها می­توانند با تمام ظرفیت تولید بنمایند.

تعیین حداقل ظرفیت تولید نگهداری و فرآوری آبزیان

برای تعيين حداقل ظرفيت تولید اقتصادی یک واحد تولیدی ، عوامل بسیاری تداخل هستند که عبارتند از “بررسی موارد مصرف، کاربرد ، مشخصات و ویژگی­های محصولات تولیدی  و … “. از دیگر عوامل تعيين­ كننده میزان ظرفیت واحد صنعتی ؛ مدل تجهيزات و ماشين ­آلات خط تولید و حجم ­سرمايه­ گذاری و نگاه صادراتی و شرایط و اوضاع زمانی اجرای طرح فرآوری آبزیان می ­باشد که با توجه به گران شدن نرخ تبادل ارزها با ریال و بالا رفتن هزینه­ های واردات کالا میتواند از جمله موارد مهم در تعیین ظرفیت تولیدی باشد..

نمودار فرآيند عمليات فرآوری و نگهداری آبزیان

فرآیند تولید فرآوری و نگهداری آبزیان در واحدهای صنعتی را می­توان به دو صورت روش تولید صنعتی و تولید کارگاهی و دستی صورت می­پذیرد . در روش تولید صنعتی محصول مزبور بصورت مرغوب ، با کیفیت و استاندارد تولید می­گردد که در حال حاضر متاسفانه بخش عمده واحدهای تولیدی کشور فاقد توانایی بهره­برداری و استفاده از تکنولوژی روز ایران و دنیا هستند.

شماتیک عمل اوری ماهی و تولید فراورده ها

در روش تولید کارگاهی و دستی جهت تولید فرآوری محصولات آبزیان روش استاندارد و مدونی وجود ندارد و تولیدکنندگان سنتی مواد اولیه مختلف را با تشخیص خودش با اوزان مختلف ترکیب و اقدام به تولید می­نمایند . این روش تولید مبنای علمی نداشته و تولیدکنندگان و مصرف­کنندگان به دلیل وجود کمبود محصول های استاندارد در بازار فعلی و ایجاد تقاضای ناشی از آن ، اقدام به اجرای چنین فرآیندی می­نمایند.

در روش های مدرن پوست گیری و رگ برداری میگو و جداسازی گوشت ماهی بوسیله دستگاه انجام می شود. از عملیات انجماد سریع و بسته بندی تحت خلاء استفاده می گردد لازم به ذکر است استفاده از تکنولوژی و روش های پیشرفته در داخل کشور ما هنوز در آغاز راه می باشد و اکثر واحدهای عمل آوری آبزیان به روش سنتی و با تعداد کارگر زیاد و با استفاده از روش های انجماد معمولی که زمان ماندگاری و کیفیت مطلوبی نداشته، انجام می گیرد.

شماتیک خط عمل آوری میگو

شرح وظايف قسمت­های مختلف کارخانه فرآوری و نگهداری آبزیان

بخش تامين : وظيفه اين بخش تهيه و تامين ابزیان خام و آماده ، مجموعه ­ها , قطعات یدکی دستگاه ها و تجهیزات می­ باشد.

قسمت توليد : وظيفه اين بخش فراوری و تولید آبزی خوراکی سفارش شده می باشد.

کنترل کيفيت و آزمایشگاه : وظيفه اين بخش کنترل کيفيت محصولات تولیدی و مواد مصرفی مورد نياز توليد از لحظه سفارش تا لحظه خروج محصولات توليدی از کارخانه و همچنين بررسی و تجزيه و تحليل بازخورهای اطلاعاتی آنها از مشتريان کارخانه می­باشد.

انبار مواد مصرفی ، مجموعه ها و قطعات یدکی : وظيفه اصلی و عمده اين بخش شارژ خطوط توليد از نظر مواد اوليه (مواد مصرفی) می باشد. از ديگر وظايف کارکنان اين بخش می توان به بررسی و کنترل مجموعه­ ها , قطعات یدکی خط تولید فراوری آبزی و مواد مصرفی ارسال شده به کارخانه براساس استانداردهای ارسالی از بخش کنترل کيفيت اشاره نمود.

انبار خروجي­ها و محصولات توليدی : وظيفه اصلی و عمده اين بخش نگهداری محصولات توليدی کارخانه می باشد.

بخش پشتيبانی کارخانه : وظيفه اين بخش پشتيبانی کليه قسمتهای کارخانه اعم از خطوط توليد, کنترل کيفيت , انبارها و قسمتهای اداری می باشد.

بخش اداری : وظيفه اين انجام امور اداری کارخانه اعم از امور پرسنلی , امور کارگزينی , برنامه ريزی توليد , بازاريابی , تدارکات داخلی و خارجی , فروش , تامين و مديريت بر کليه امور کارخانه می باشد.

پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح فرآوری و نگهداری آبزیان

انتخاب منطقه جغرافيايی مناسب به منظور احداث یک واحد صنعتی به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامين مواد اوليه و نزديک بودن به كانونهای مصرف محصول ، از پارامترهای مهم و تاثيرگذار در راه اندازی آن می­باشد. همچنين در صورت تمايل برای صادرات دسترسی آسان به مراكز و پورتهای صادراتی از جمله اين  پارامترها است. امكانات مورد نياز از جمله دسترسی به تاسيسات زيربنايی از جمله آب , برق و… و دسترسی به راه های ارتباطی و هزينه ­های آن نيز از جمله پارمترهای مهم خواهد بود.

خلاصه اطلاعات مالی طرح توجیهی نگهداری و فرآوری آبزیان

الف) اطلاعات میزان ظرفیت خطوط تولید و میزان تولید در نقطه سربسر

رديف عنوان شاخص اطلاعاتی ميزان واحد
1 ظرفیت نگهداری (در طول یکسال) 6,000 تن
2 ضریب ميزان ارائه خدمات در نقطه سربسر 15% درصد
ب) اطلاعات مالی و اقتصادی طرح
رديف عنوان شاخص اطلاعاتی ميزان واحد
1 میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح 1,178,076 میلیون ریال
2 میزان سرمایه ثابت 1,157,234 میلیون ریال
3 میزان سرمایه در گردش 20,841 میلیون ریال
4 نرخ برگشت سرمایه 29 درصد
5 مدت زمان برگشت سرمایه 5/3 سال
6 سود خالص 340,109 میلیون ریال
7 سود ناخالص 579,338 میلیون ریال
8 هزینه خرید مواد اولیه 8,663 میلیون ریال
9 هزینه­های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح 110,430 میلیون ریال
10 ارزش افزوده خالص طرح 497,069 میلیون ریال
11 ارزش افزوده ناخالص طرح 551,825 میلیون ریال
12 هزینه­ های نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح 20,980 میلیون ریال
13 هزینه استهلاک طرح 51,805 میلیون ريال
14 سرمایه مورد نیاز جهت تامین ابنیه و سالن­ها 203,300 میلیون ریال
15 سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات 858,500 میلیون ریال
16 هزینه متغیر طرح فرآوری و نگهداری آبزیان 37,839 میلیون ریال
17 سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل و­نقل شهری 6,548 میلیون ریال
18 ارزش فروش تولیدات سالانه طرح پس از اجرای طرح 588,000 میلیون ریال
19 هزینه­ های ثابت طرح 81,686 میلیون ریال
20 تعداد پرسنل ستادی و اجرایی اجرای طرح 50 نفر
21 هزینه­ قبل از بهره ­برداری طرح 2,950 میلیون ریال
22 هزینه­ حاملهای انرژی (سوخت ، آب شرب ، برق و…) 6,533 میلیون ریال
23 میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی طرح 24,953 میلیون ریال
24 نسبت افزوده ناخالص به ارزش خدمات ارائه شده 94 درصد
25 نسبت افزوده خالص به ارزش خدمات ارائه شده 85 درصد
26 نسبت افزوده خالص به سرمایه­ گذاری کل 42 درصد
27 سرانه سرمایه ثابت 23,145 میلیون ریال
28 سرانه سرمایه­ گذاری کل 23,562 میلیون ریال
29 نسبت سود خالص به ارزش خدمات ارائه شده 58 درصد
30 سرانه ارزش خدمات ارائه شده 11,760 میلیون ریال
31 نسبت سود خالص به سرمایه ثابت 29 درصد
32 مقدار NPV 257,938 میلیون ریال
33 مقدار NPV/I 22 درصد
34 میزان IRR در حالت عادی 33 درصد
35 میزان IRR در حالت بدبینانه 22 درصد
سرفصل های طرح توجیهی کارخانه فرآوری و نگهداری آبزیان

فصل اول (تعاريف و معرفی خدمات ارائه شده)
دلايل انجام مطالعات فنی و اقتصادی
بررسی طرح فراوری ابزی
معرفی فراوری ابزی
فساد در آبزیان
مخاطرات ناشی از مصرف آبزیان
کیفیت مطلوب مواد خام در آبزیان
فرآوری آبزیان
کد آیسیک انجماد خشک کردن و فراوری نگهداری ابزی
تعرفه گمرکی
شرایط واردات
استانداردهای مربوطه
شرایط صادرات
اهمیت استراتژیکی
کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف­ کننده محصول
وضعیت فعلی تولیدکننده داخلی
تعیین حداقل ظرفیت تولید
فصل دوم (بررسی فنی طرح)
تعریف اجمالی فرآوری آبزیان
تشریح عملکرد برخی از تجهیزات مهم مورد نیاز سالن ها
نمودار فرآیند عملیات
شرح وظایف قسمتهای مختلف کارخانه
تشریح وسایل حمل و نقل موردنیاز
تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی فعلی کشور
پیشنهاد منطقه برای اجرای طرح فرآوری و نگهداری آبزیان
دلایل و مزایای اجرای طرح در پارک زیست فناوری قشم
اطلاعات محورها و زمان­بندی اجرای طرح (نمودار گانت
افق برنامه ­های میان­ مدت و بلندمدت اجرای طرح
فصل سوم (محاسبات مالی اجرای طرح)
محاسبه سرمایه ثابت موردنیاز طرح
سرمایه مورد نیاز ابتیاع زمین
محوطه ­سازی
جهت ساخت و ساز ابنیه و کاربری­ها
تامین ، نصب و راه­اندازی تاسیسات
خرید وسایل حمل و نقل شهری و کارگاهی
خرید وسایل اداری و پشتیبانی
سرمایه مورد نیاز خرید و نصب تجهیزات
خرید انشعابات
جمع­ بندی تعیین میزان سرمایه ثابت موردنیاز اجرای طرح
هزینه­ های عملیاتی موردنیاز طرح فرآوری آبزیان
حقوق و مزایایی سالانه کارکنان
حاملهای انرژی
هزینه­ سالانه استهلاک
هزینه سالانه نت
هزینه اداری و پشتیبانی و تبلیغات
جمع­ بندی تعیین میزان هزینه­ های عملیاتی مورد نیاز اجرای طرح
ميزان سرمايه در گردش
هزینه خرید مواد اولیه
جمع­ بندی و محاسبه سرمایه درگردش
ميزان سرمايه­ کل موردنياز طرح فرآوری و نگهداری آبزیان
نحوه محاسبه ارزش فروش محصولات آزیان در سال
ارزش سود خالص در طول يک سال کاری
محاسبه سود ناخالص
سود قبل از مالیات
سودخالص
متوسط ميزان برگشت سرمايه نسبت به سود خالص
مدت زمان برگشت سرمايه
تعیین نقطه سربسر
محاسبه هزینه­ های ثابت سالانه
هزینه ­های متغیر سالانه
جمع­بندی و محاسبه نقطه سربسر
تجزیه و تحلیل شاخهای (نسبتهای) مالی طرح
فصل چهارم (محاسبه شاخص­های تصمیم ­گیری و تحلیل اقتصادی)
محاسبه ارزش فعلی خالص طرح Net Present Value (NPV)
درآمدهای طرح
ارزش فعلی هزینه ­های طرح فرآوری آبزیان
نحوه محاسبه مقدار NPV
محاسبه نرخ بازگشت سرمایه (NPV/I)
محاسبه نرخ بازده داخلی(IRR)
ضمائم طرح
الف) حمایتهای اقتصادی و بازرگانی از طرح
ب) حمایت تعرفه­ای از طرح

لطفا به این مطلب امتیاز دهید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop