حجم فایل : 5 مگابایت
تعداد صفحات پکیج آموزشی : 115 صفحه فایل pdf
لینک دانلود این پکیج بلافاصله پس از پرداخت برای شما ظاهر خواهد شد. ضمنا یک نسخه از فایل دانلودی به ایمیل شما ارسال می شود.
60,000 تومان
حجم فایل : 5 مگابایت
تعداد صفحات پکیج آموزشی : 115 صفحه فایل pdf
لینک دانلود این پکیج بلافاصله پس از پرداخت برای شما ظاهر خواهد شد. ضمنا یک نسخه از فایل دانلودی به ایمیل شما ارسال می شود.
پکیج آموزش کاشت بومادران
به گونه های جنس Achillea از خانواده کاسنی، بومادران می گویند. از جمله نام های دیگری که به گیاهان قابل کاشت این جنس نسبت داده اند، میتوان به بوی مادران، بوماران، بومادرو، سرزرد و الف ورقه (هزاربرگ)، ساريباش، کلپوره، برنجاسف و قیصوم اشاره کرد.
در منابع قدیمی، اطلاق برنجاسف و قیصوم به گیاه بومادران ، با اختلاف نظرهایی همراه بوده است اما به نظر می رسد این دو نام، باید به گونه هایی از جنس Artemisia مربوط باشد. به گمان قوی، برنجاسف، Artemisia vulgare است که در برخی از منابع، به اشتباه Achillea eriophora ذکر شده است.
بومادران گیاهی است علفی، پایا، ایستاده و چند ساله با سرعت رشد متوسط که 20 تا 90 سانتیمتر طول و 10 تا 50 سانتیمتر گستردگی دارد. این گیاه دارای ساق های ساده و برگهایی با بریدگی های زیاد و باریک و بدون دمبرگ است.
گل ها به رنگ سفید یا سفید متمایل به زرد است و به شکل کاپیتول های تقریباً کروی و کركدار مجتمع در بالای شاخه های منشعب دیده می شود، اغلب معطر است و دارای 19 گونه علفی در ایران می باشد. مدت زمانی بین 2 تا 5 سال نیاز است تا گیاه بعد از کاشت کاملاً رشد کند.
گیاهان دارویی در نگاه نخست شاید فقط کاربری دارویی داشته باشند، اما جالب است بدانید که گیاهان دارویی دارای کاربرد درمانی، بهداشتی، غذایی و صنعتی می باشد. امروزه کاربردهای فراوان و سودهای کلان کاشت گیاهان دارویی موجب شده است تا بسیاری از کشورها تلاش کنند با رو آوردن به این صنعت، اقتصاد خود را سامان دهند.
اغلب داروهای مدرن، منشأ گیاهی دارند و گیاهان دارویی می توانند در درمان یک بیماری ساده مانند سرماخوردگی تا بیماری های پیچیده مانند سرطان، تأثیر گذار باشند. بومادران پایه تولید بیش از 70 نوع دارو است و این گیاه در ترکیب با مواد دارویی دیگر برای درمان انواع بیماريها به کار می رود.
گیاه بومادران از جمله گیاهانی است که به صورت ضماد، نوشیدنی، ماده کمکی در صنعت آرایشی و … به صورت مؤثر کاشت و مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از مهمترین خواص دارویی آن، تأثیرات ضدمیکروبی آن است.
اسانس بومادران خاصیت ضد باکتری و ضد تورم دارد و در صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی در تهیه کرم ها و پمادهای محافظ پوست و داروهای ضد تورم استفاده می شود. به طور مثال از ترکیب اسانس آن با روغن کنجد، نوعی کرم بهداشتی برای محافظت پوست در مقابل نور آفتاب تهیه میگردد.
یکی از موارد کاربرد کاشت بومادران ، استفاده از اسانس آنها در aromatherapy می باشد. از اسانس تهیه شده از گلها به عنوان طعم دهنده برای نوشیدنی ها نیز استفاده می شود. برگ گیاه بومادران طعمی تلخ و بویی قوی دارد و در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. دو گونه زرد و سفید در ایران بیشتر دیده می شود.
نوع سفید آن بیشتر خاصیت دارویی دارد و نوع زرد خاصیت ضد حشره دارد. این گیاه به علت داشتن تانن و مواد تلخ عطری، اثر آرام بخشی بر روی سلسه اعصاب و قلب می گذارد و در مواردی مثل : خستگی عمومی، ضعف قلب، ورم ماهیچه های معده، ضعف اعصاب، هیستری، صرع، قولنج های تشنج آور و اسهال ساده اثر مفیدی دارد.
این گیاه با داشتن گلهای چتری زیبا و شکل بوته ای نه چندان بلند و نرمش و سازگاری با انواع خاك ها و اقلیم ها و آب و هوا به عنوان یک گیاه زینتی در فضای سبز شهرها و گل آرایی باغچه ها و باغهای صخره ای به حالت مجتمع، پوششی، تفکیکی و لک های کاربرد زیادی دارد و کاشت می شود.
علاوه بر این برای مرزبندی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل داشتن گلهای زیبا به عنوان گل شاخه بریده و هم گل خشک شده کاربرد دارد. روغن های فرار گیاه خاصیت ضد التهاب و ضد آلرژی دارند. بطور مثال، ترکیباتی از جمله کامازولن، پروکامازولن ها، آپیژنین و سالیسیلیک اسید دارای خاصیت ضد التهابی هستند.
اسانس آن خاصیت ضد باکتری و ضد تورم دارد که از این اسانس در صنایع دارویی، بهداشتی، آرایشی، در تهیه کرم ها و پمادهای محافظ پوست و داروهای ضد تورم کاشت و استفاده می شود و به عنوان منبع طبیعی، طعم دهنده مواد غذایی بوده و در نوشیدنی های الکلی و تلخ استفاده می شود.
از روغن آن در شامپوها، لوسیونها و پمادها برای اثر موضعی استفاده می کنند. بومادران در مصارف داخلی به عنوان آرام بخش دردهای معدی و ضد خونریزی و در مصارف خارجی به عنوان شستشو دهنده و ضد عفونی کننده کاربرد دارد.
درمان مشکلات سیستم تنفسی: ضدحساسیت، قابض مخاط، ضد احتقان، خلط آور، عصاره روغنی (حاصل عصاره گیری از گل)، ضد التهاب و ضد اسپاسم، مرطوب کننده پوست، پاک کننده آرایشی، ضد شوره سر، محرک رشد مو و التیام دهنده موضعی (کاربرد در ساخت شامپوها). خواص درمانی برگ گیاه بومادران : محرک انعقاد خون، التیام دهنده زخم و جراحات. جویدن برگ تازه آن برای دندان درد توصیه می شود.
خواص درمانی بخش های هوایی گیاه
درمان مشکلات سیستم گوارشی: آرامبخش دردهای معده ، محرک گوارشی، مقوی معده، ضد نفخ، ملین، صفراآور، برطرف کننده بی اشتهایی، رفع کننده بواسیر. همچنین مشکلات سیستم ادراری – تناسلی: ضد عفونی کننده مجاری ادراری، ادرارآور، قاعده آور، منظم کننده قاعدگی، کاهش درد.
درمان سیستم قلبی- عروقی: تونیک خونی، محرک گردش خون، شل کننده عروق محیطی، کاهنده پرفشاری خون، ضد ترومبوز مغزی و شریانی، تقویت کننده رگ های واریسی، معرق و تببر. این گیاه همچنین خواص دیگری مثل: ضد ویروس، ضد باکتری، ضد کرم، پشه کش، حشره کش، شستشو دهنده و ضد عفونی کننده، درمان اگزما و سایر مشکلات پوستی، ضد درد و مسکن دارد.
1. کاهش اشتها
2. سوء هاضمه
3. ناراحتی های کبد و کیسه صفرا
پوریانسب –
سلام . فایل آموزشی بسیار مفید و کاملی بود مرسی
مدیریت –
سلام و درود ، خواهش میکنم ایشالا موفق باشید تو کارتون