ایده هاایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید فیلتر هوا خودرو (سال 1401) + word و pdf

طرح توجیهی تولید فیلتر هوا خودرو
محصول مورد مطالعه طرح توجیهی حاضر، تولید فیلتر هوا برای انواع خودروهای سبک، نیمه سنگین و سنگین می باشد. که یک قطعه ای در خودرو است که عهده دار تصفیه هوای وارده به موتور خودرو به منظور ترکیب با سوخت و احتراق آن می باشد.

فیلترها عموماً دارای صفحه ای کاغذی هستند که آغشته به برخی مواد شیمیایی مومی شکل شده اند. این فیلترها در مسیر گذر هوا از محیط به موتور خودرو قرار داده می شود، بطوری که در هنگام عبور هوا از آن، کلیه گرد و خاكها، غبار معلق آب، دود و غیره گرفته شده و هوای تمیز وارد موتور می گردد.

فیلتر هوا یک قطعه مصرفی در خودرو است و علت آن این است که به مرور گرد و خاک، دوده و دیگر اجرام معلق در هوا روی فیلتر رسوب کرده و سبب کاهش و در نهایت از بین بردن قدرت تصفیه آن می شود و این زمان است که عمر سرویس دهی آن به پایان رسیده و لذا با یک فیلتر تازه تعویض می گردد.

عمر سرویس دهی فیلتر کاملاً بستگی به میزان کارکرد خودرو دارد. لازم به ذکر است که کلیه خودروها بدون استثناء از فیلترهوا استفاده می نمایند و به عبارت دیگر هیچ خودرویی بدون آن یافت نمی شود. فیلترهای هوا علاوه بر خودرو در سایر موتورهای احتراقی نیز کاربرد دارند.

موتورهای مورد استفاده در کشاورزی، موتورهای مورد استفاده در صنعت، قایق ها، سمپاش ها، ژنراتور برق، لیفتراک ها، جرثقیل ها و … که از موتور احتراقی (بنزینی – گازوئیلی – گازی) استفاده می نمایند نیز از آن استفاده می کنند.

دسته بندی فیلتر هوا

در حالت کلی فیلترهای هوا به چهار گروه عمده زیر تقسیم بندی می شوند :

  1. برای خودروهای سبک
  2. برای خودروهای سنگین
  3. برای خودروهای صنعتی
  4. و برای مصارف خاص

ماهیت کار و عملکرد هر چهار گروه فیلتر با همدیگر یکسان است و آنچه که سبب تفکیک آنها می گردد ساختمان فیلتر، روش تولید و ابعاد ظاهری آنها می باشد.

نگارش انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول استاندارد و 4 ماه ضمانت اصلاح با 18 سال سابقه در تهیه و تنظیم طرح.

کد آیسیک

فیلتر هوا مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن دارای کد آیسیک 34301657 می باشد.

شماره تعرفه گمرکی

شماره تعرفه گمرکی و قطعات منفصله خودرو
شرح قطعات شماره تعرفه گمرکی
قطعات منفصله برای تولید خودروهای اتوبوس و مینی بوس
با ساخت داخل کمتر از 14 درصد 98870210
با ساخت داخل بیشتر از 14 درصد 98870230
با ساخت داخل 14 لغایت 40 درصد 98870220
قطعات منفصله برای تولید سواری
تقسیم بندی این قطعات از 14 درصد ساخت داخل تا 90 درصد به صورت پلکانی می باشد. شماره تعرفه بر حسب درصد ساخت داخل از 98870311 تا
98870338 است.

همانطوری که جدول بالا نشان می دهد برای قطعه مورد مطالعه شماره تعرفه و حقوق ورودی مستقلی را نمی توان ارائه کرد.

موارد مصرف و کاربرد

همانطوری که در قسمت معرفی محصول نیز ذکر گردید، فیلترهای هوا به عنوان یکی از قطعات خودرو محسوب می گردند که در ساخت خودرو و همچنین به عنوان قطعات مصرفی در دوره بهره برداری از آن مورد استفاده قرار می گیرد.

فیلتر هوا یک قطعه تند مصرف است که دوره های نسبتاً کوتاه در روی خودروهای ترددی تعویض می گردد. در مورد سایر زمینه های کاربرد آن باید گفت که هر کجا موتورهای احتراقی وجود دارد، به طور اجتناب ناپذیر در روی آن موتور از این قطعه استفاده شده است.

معرفی کاربردهای فیلتر هوا
1 کلیه خودروهای سبک – نیمه سنگین – سنگین
2 خودروهای راهسازی مانند: لودر – گریدر – بلدوزر و …
3 خودروهای صنعتی مانند: جرثقیل ها- لیفتراک و …
4 موتور سیکلت ها
5 قایق ها و شناورها
6 تراکتورها و دیگر ماشین آلات موتور کشاورزی
7 موتورهای مورد استفاده در کشاورزی مانند: موتور پمپ آب – سم پاشها و …

بررسی کالاهای جایگزین

فیلتر هوا یک قطعه ای از مجموعه قطعات خودرو است که حضور آن در روی کلیه خودروها امری اجتناب ناپذیر می باشد. این قطعه هیچگونه جایگزین ندارد و از طرف دیگر امکان حذف آن از روی خودرو نیز وجود ندارد.

جهت سفارش طرح توجیهی تولید انواع فیلتر خودرو برای دریافت وام و مجوز تاسیس با شماره های : 1909-2842-021 یا 09056370500 تماس بگیرید.

اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز

در کشور ما توسعه صنعت خودرو از سال 1371 شروع شده و سیاست های دولت در گسترش این صنعت و کسب سهم از بازار جهانی می باشد. توسعه صنعت خودرو سبب توسعه صنعت قطعه سازی در کشور شده است بطوریکه هم اکنون حدود 1700 قطعه ساز در کشور فعالیت می نمایند.

صنعت خودرو حدود چهار درصد و صنعت قطعه سازی 2/5 درصد از تولید ناخالص داخلی (GNP) کشور را تشکیل می دهند و در این میان قطعات تند مصرف خودرو که فیلتر هوا نیز در آن خانواده قرار دارد، از بیشترین سهم در قطعه سازی برخوردار می باشند.

بررسی اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز

توسعه صادرات از دیگر سیاست های دولت است که قطعات خودرو نیز در این حرکت قرار دارند. نگاه ویژه مسئولین به صادرات قطعات خودرو، ایجاد ستاد ویژه توسعه صادرات این قطعات در سازمان توسعه تجارت ایران و بسیاری از موارد دیگر، نشان از وجود حرکت عظیم در توسعه تولید و صادرات قطعات خودرو می باشد.

بنابراین می توان گفت که هر چند قطعات خودرو در ردیف کالاهای اساسی و استراتژیک قرار ندارند ولی در ردیف کالاهای مهم و حساس کشور قرار دارند. فیلتر هوا قطعه ای از قطعات خودرو محسوب می شود. از اینرو اهمیت استراتژیک آن نیز در ردیف صنایع و بازار خودرو طبقه بندی می گردد.

کشورهای عمده مصرف کننده

فیلتر هوا یک قطعه مصرفی در خودرو است که در ردیف قطعات تند مصرف تقسیم بندی می گردد. از اینرو همان طوری که در قسمت معرفی کاربردهای (Fast Move) محصول نیز ذکر شد، مصرف در نزد خودروسازان و همچنین در بازار خدمات پس از فروش خودرو صورت می گیرد که از نگاه حجم مصرف می توان گفت که میزان مصرف در بازار خدمات پس از فروش بسیار بالاتر از بازار خودروسازی است.

کشورها و شرکتهای سازنده ماشین آلات خط تولید

مهمترین ماشین آلات مورد استفاده در تولید فیلتر هوا عبارتند از: دستگاه تزریق رزین، ماشین پرس 50 تن، ماشین فرم دهی کاغذ، گیوتین، رول ورق فلزی و کوره پخت که تمامی آنها دارای تولید کنندگان داخلی بوده و به راحتی قابلیت تهیه از منابع داخلی می باشند.

به لحاظ کیفیت نیز ماشین ساخت کشورمان قابلیت رقابت با نمونه های مشابه خارجی را دارا هستند. درجدول ذیل مشخصات واحدهای تولید کننده ماشین آلات ارائه گردیده است.

فهرست ماشین آلات تولید فیلترهای هوا برای خودرو
ردیف ماشین آلات لازم شرکت سازنده کشور سازنده
1 دستگاه تزریق رزین پارتا صنعت – میلاد – پولاد ایران
2 ماشین پرس 50 تن ماشین سازی مهر نیا – ابتکار صنعت و غیره ایران
3 ماشین فرم دهی کاغذ ماشین سازان مختلف کشور ایران – آلمان – اتریش
4 ماشین مونتاژ فیلتر ماشین سازان مختلف کشور ایران – آلمان – اتریش
5 گیوتین ماشین سازی مهر نیا – ابتکار صنعت و غیره ایران
6 رول ورق فلزی ماشین سازی مهر نیا – ابتکار صنعت و غیره ایران
7 کوره پخت پولسار – بارش فناوران ایران
احداث واحدهای جدید تولید، تنها در شرایط زیر توجیه پذیر خواهد بود :
  1. استفاده از تکنولوژی بالا و تولید محصول با کیفیت جهانی و قیمت های رقابتی
  2. برخورداری از توان مهندسی، بازاریابی و فروش در بازارهای جهانی (صادرات)
  3. آشنایی کامل مجری طرح از اصول و قوانین تجارت بین الملل
  4. ایجاد قابلیت انعطاف لازم در تولید با تنوع های مورد نیاز بازار
نگاهی به روش تولید فیلترهای هوا

مجموعه فیلتر های مورد استفاده در صنعت خودرو به دو گروه عمده تقسیم می گردند :

نگاهی به روش تولید فیلتر های هوا

  1. فیلترهای پلاستیکی
  2. فیلتر های فلزی

فیلترهای پلاستیکی در خودروهای سبک و فیلترهای فلزی در کلیه خودروهای سبک، نیمه سنگین و سنگین کاربرد دارند. کیفیت فیلتر و ظرفیت آن عواملی می باشند که در انتخاب نوع پلاستیکی یا فلزی فیلتر، به عنوان معیارهای انتخاب محسوب می گردند. بنابراین برای تعریف تکنولوژی مورد استفاده، لازم است مطالعات از دو دیدگاه فوق انجام گیرد.

روش تولید فیلترهای پلاستیکی

1. آماده سازی مواد اولیه پلیمری (رزین)
پلیمر (رزین) مورد استفاده در فیلتر، از ترکیب چند ماده پلاستیکی حاصل می شود. این مواد به طور دقیق توزین و در داخل ماشین تزریق قرار داده میشوند. اضافه کردن رنگ یکی دیگر از مراحل فرایند آماده سازی مواد اولیه محسوب می گردد.

2. برش کاغذ به اندازه مورد نیاز
هر فیلتر بر حسب اندازه و ابعاد آن ، نیازمند مقدار مشخصی کاغذ می باشد. لذا ابتدا کاغذ به اندازه مناسب فیلتر برش و آماده می شود.

3. فرم دهی کاغذ به شکل کنگره
عامل اصلی در تصفیه هوا به وسیله فیلتر ها، نوعی کاغذ آغشته به مواد شیمیایی چرب می باشد. به طوری که هوا در هنگام عبور از منفذهای بسیار ریز کاغذ، کلیه ناخالصی ها و آلودگیها به وسیله این کاغذ جذب شده و هوای تمیز از آن عبور و وارد موتور خودرو می شود.

در زمان ساخت فیلتر به منظور افزایش ظرفیت و طول مدت کار فیلتر، لازم است سطح مناسبی از کاغذ تهیه و در فیلتر استفاده شود. از طرف دیگر اندازه فیزیکی فیلتر باید در حدی تهیه شود که با توجه به محدودیت فضا در روی موتور، امکان استفاده از آن فراهم گردد.

لذا با توجه به عوامل فوق الذکر، کاغذ مورد استفاده به شکل کنگرهای شکل داده شده و پس از برش و تعیین اندازه دقیق، در داخل فیلتر مونتاژ می گردد. این عملیات به وسیله ماشین مخصوص صورت می گیرد.

4. فرم دهی کاغذ کنگره شده به شکل رول
کاغذ کنگره شده به شکل رول (شکل نهایی فیلتر) تبدیل و در داخل قالب تزریق پلاستیک قرار داده می شود. لازم به ذکر است که قالب فوق الذکر متفاوت از قالب های مورد استفاده در ماشین های تزریق پلاستیک است. عملیات فرمدهی و قرار دادن کاغذ در داخل قالب به دو شکل اتوماتیک و دستی صورت می گیرد که در طرح تولید فیلتر هوا شکل دستی آن مورد نظر است.

5. تزریق مواد پلیمری در قسمت فوقانی و تحتانی کاغذ کنگره و رول شده
قسمت فوقانی و تحتانی هر فیلتر را دو قطعه پلاستیکی تشکیل داده است که این قطعات علاوه بر ایجاد سازه فیلتر، قطعه نگهدارنده کاغذ رول شده نیز میباشد.این قطعات به طور کامل به کاغذ چسبیده و مانع باز شدن کاغذ می شوند. شیوه تولید این قطعات بدین صورت است که مواد پلاستیکی مایع (رزین) روی قسمت فوقانی و تحتانی کاغذ رول شده تزریق و فیلتر آماده می شود.

روش تولید فیلترهای فلزی

1. برش ورق فلزی
سازه نگهدارنده فیلترهای فلزی ورق نازک فولادی است که سطح آن جهت جلوگیری از زنگزدگی، پوشش دهی شیمیایی شده است. این ورق در ابعاد 1*2 متر تهیه و به وسیله ماشین برش (گیوتین) به اندازه مورد استفاده قالب فرم آماده می شود. البته در برخی فرایندهای تولید نیازی به برش ورق نبوده و قالب به صورت همزمان علاوه بر برش ورق عملیات فرمدهی و تولید قطعه را نیز انجام می دهد.

2. فرم دهی ورق بریده شده به وسیله قالب و تولید رول فیلتر
قطعه فلزی برش خورده ابتدا به وسیله قالب به صورت مشبک (سوراخ – سوراخ) تبدیل و سپس به صورت استوانه رول می شود. از آنجایی که این قطعه برای حفاظت فیزیکی کاغذ صافی میباشد لذا اندازه آن در سطح اندازه نهایی فیلتر تنظیم می گردد.

3. جوشکاری ورق یا درزکوبی آن
دو انتهای رول مشبک تهیه شده در قسمت قبلی، لازم است به صورتی به یکدیگر متصل شده و تشکیل قطعه صلب و قابل استفاده تحت بارهای مکانیکی وارده گردد که این عمل از طریق جوش (نقطه جوش) دو سر رول به یکدیگر و یا لب برگردان و درزکوب کردن آن انجام می گیرد.

4. پانچ و فرمدهی قطعه بالا و پایین فیلتر
در فیلترهای فلزی قطعه بالا و پایین استوانه فیلتر، دو قطعه فلزی دایرهای شکل تو خالی است (به صورت رینگ) که به دو قاعده رول مشبک مونتاژ می گردد. ساخت این قطعات به وسیله قالب و پرس های ضرب های انجام میگیرد. سطح این قطعات همانند استوانه مشبک جهت جلوگیری از اکسیداسیون محیط، آبکاری می شوند.

5. تزریق قطعات پلاستیکی (رزین)
هر فیلتر فلزی دارای چند قطعه پلاستیکی است که تولید آنها به وسیله ماشین های تزریق (رزین) در قالب های مربوطه صورت می گیرد.

6. فرمدهی کاغذ
همانند مطالب ذکر شده در مورد فیلتر های هوا پلاستیکی، اصلیترین قطعه فیلترهای فلزی را نیز کاغذ صافی تشکیل می دهد. خصوصیات کاغذ و روش تولید آن همانند موارد ذکر شده در مورد فیلترهای پلاستیکی است.

7. مونتاژ فیلتر
همانطوری که از فرایند تولید نیز مشخص است بخشی از قطعات تشکیل دهنده فیلتر هوا پلاستیکی و بخشی کاغذی و بخشی دیگر فلزی است. از اینرو در عملیات مونتاژ به وسیله ماشین مخصوص مونتاژ انجام و محصول نهایی آماده می شود.

تکنولوژی مورد استفاده در تولید

روش تولید فیلتر هوا ذکر شد. لیکن آنچه باید به لحاظ سطح تکنولوژی تولید باید گفت این است که هر چند فرایند تولید در کلیه واحدهای صنعتی یکسان است لیکن سطح تکنولوژی با توجه به میزان سرمایه گذاری و همچنین دقت، کیفیت و ظرفیت تولید متفاوت است که ذیلاً به آنها اشاره شده است.

الف) فیلتر خودروهای سبک : در این گروه از فیلترسازی دو تکنولوژی مورد استفاده قرار می گیرد :

  1. تکنولوژی تمام اتوماتیک: این تکنولوژی اکثراً در تولید فیلترهای هوا مرغوب مورد استفاده قرار می گیرد. ماشین آلات مورد استفاده این تکنولوژی از دقت عمل و درجه اتوماسیون بالایی، برخوردار می باشند.
  2. تکنولوژی سنتی: در این تکنولوژی که از آن برای تولید با کیفیت متوسط و پایین استفاده شده و فیلتر تولیدی آنها نیز در خودروهای ارزان قیمت مورد استفاده قرار میگیرد سطح دقت عمل ماشین آلات و همچنین مواد اولیه مصرفی از سطح پایینی برخوردار است همچنین بخشی از عملیات این تکنولوژی دستی بوده و ماشین آلات آن نیز ساده است.

ب) فیلتر خودروهای سنگین : این فیلترها عموماً دارای ساختمان پیچیده و چارچوب فلزی می باشند. از اینرو تکنولوژی مورد استفاده آنها نیز عموماً با تکنولوژی فیلترهای سواری متفاوت است. عملیات پرسکاری ورق فولادی و آبکاری آن از جمله عملیاتی است که در مورد این فیلتر لازم می باشد.

ج) فیلتر خودروهای صنعتی : فیلتر هوا مورد استفاده در خودروهای صنعتی، هر کدام متناسب با خودروی مورد استفاده بوده و از تنوع بالایی برخوردار است و این در حالی است که تعداد مصرف آنها پایین می باشد. از اینرو تکنولوژی تولید این نوع فیلترها عموماً کارگاهی بوده و بخش هایی از عملیات تولید نیز دستی صورت می گیرد.

با توجه به مطالب عنوان شده در مجموع می توان گفت که سطح تکنولوژی مورد استفاده در تولید فیلتر هوا به سه گروه عمده قابل تقسیم بندی است:

تکنولوژی بالا
در این تکنولوژی تولید، محصولات تولید شده از کیفیت و ظرفیت تولید بالا برخوردار میباشد. ظرفیت معمول این تکنولوژی یک میلیون فیلتر در سال بوده و محصولات تولیدی برای خودروها کلاس متوسط و بالا مورد استفاده قرار میگیرد.

تکنولوژی متوسط
در این تکنولوژی تولید، محصولات تولید شده از کیفیت و ظرفیت متوسط برخوردار می باشد. ظرفیت این تکنولوژی 600 – 500 هزار فیلتر در سال بوده و محصول تولیدی آن در خودروهایی با کلاس متوسط مورد استفاده قرار می گیرد.

تکنولوژی پایین
در این تکنولوژی که عموماً به صورت کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرد، کیفیت و ظرفیت تولید در سطح پایین قرار دارد. ظرفیت تولیدی این تکنولوژی 200 – 100 هزار فیلتر در سال است و محصول تولیدی آن در خودروهای ارزان قیمت مصرف می شود.

همچنین در این تکنولوژی بخش هایی از عملیات تولیدی از طریق دستی انجام می شود. معیار مهم در تعیین سطح تکنولوژی مورد استفاده در ساخت فیلتر های هوا را می توان به شرح زیر دسته بندی کرد :

  • درجه اتوماسیون خط تولید
  • کیفیت تولید
  • تعداد تولید (ظرفیت)
  • کیفیت و دقت عمل ماشین آلات
مقایسه روش تولید داخلی با تولید خارجی

تکنولوژی و روش تولید فیلتر هوا در سایر کشورها همان روشی است که در کشور ما انجام می گیرد و تاکنون روش دیگری برای این کار در نقاط دیگر جهان معرفی نشده است. آنچه که در فرایند تولید فیلتر هوا دارای اهمیت است و حتی می توان گفت که این عوامل کیفیت قطعه تولید شده را تشکیل داده و در کشورهای صنعتی از درجه بالاتری برخوردار می باشد موارد ذیل هستند.

  1. کیفیت و دقت عمل قالب های مورد استفاده
  2. کیفیت مواد اولیه مصرفی
  3. درجه اتوماسیون تولید و مونتاژ و به طبع آن تولید محصول یکدست و دقیق
تعیین نقاط قوت و ضعف
بررسی نقاط قوت و ضعف تکنولوژی تولید فیلتر هوا
شرح تکنولوژی ها نقاط قوت نقاط ضعف
تکنولوژی تمام اتوماتیک 1. ظرفیت تولیدی بالا
2. کیفیت محصول بسیار بالا
3. قیمت تمام شده پایین
4. قابلیت حضور در بازار OE و AM
5. تنوع پذیری بالا
1. سرمایه بری بالا و توجیه پذیری تولید صرفاً برای ظرفیت های بالا

2. ضرورت استفاده از ظرفیت تولید بالا

تکنولوژی نیمه اتوماتیک 1. ظرفیت تولیدی متوسط
2. کیفیت تولیدی متوسط
3. قیمت تمام شده متوسط
4.قابلیت حضور در بازار OE و AM خودروهای کلاس B و C
5. تنوع پذیری متوسط
1. قیمت تمام شده بالاتر از تکنولوژی تمام اتوماتیک

2. وجود محدودیت از طرف برخی از بازارهای OE برای جذب محصولات

تکنولوژی دستی 1. سرمایه بری پایین
2. قابلیت حضور در بازار AM خودروهای ارزان قیمت
1. ظرفیت تولیدی پایین
2. کیفیت تولیدی پایین
3. قیمت تمام شده بالا
4. عدم قابلیت حضور در بازار OE
5. تنوع تولید پایین

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 4.65 ( 4 نتایج)
گردآورنده
تی توجیهی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام طرح توجیهی کارخانه تولید انواع فیلتر هوا برای خودروهای سواری ، کامیون و سنگین می خواهم . برای سفارش چیکار کنم؟

    1. سلام
      لطفا برای هماهنگی بیشتر و ثبت سفارش خود و اطلاع از هزینه طرح با شماره: 1909-2842-021 ویا 09056370500 تماس حاصل فرمایید. ضمنا واتساپ سایت برروی شماره همراه ذکر شده فعال است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop