ایده هاایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید مولد ترکیبی برق و حرارت خانگی و صنعتی

تولید مولد ترکیبی یک روش صرفه جویی انرژی است که در آن برق و حرارت بطور همزمان تولید می شوند. در فرایندهای نیروگاهی مقدار زیادی حرارت از وسایل مختلف مانند سیستم های خنک کاری یا از گاز خروجی تلف می شود.

بیشتر این حرارت قابل بازیافت است و می تواند در احتیاجات گرمایی در بخش صنعت، اقتصاد، بخش مسکونی و یا گرمایش و سرمایش مورد استفاده قرار گیرد.برای بازیافت حرارت، سیستم های متنوعی با کاربردهای مختلف وجود دارند ، انتخاب سیستم مناسب در هر فرایند با در نظر گرفتن عوامل متعددی صورت می گیرد. برخی از سیستم های بازیافت حرارت متداول عبارتند از:

  • بویلرهای بازیاب حرارت
  • لوله های حرارتی
  • رکوپراتورها
  • اکونومایزرها

بویلرهای بازیافت حرارت یکی از متداولترین سیستم های بازیافت در کاربردهای CHP می باشد، در این بویلرها، گازهای داغ حاصل از احتراق، پیش از اینکه وارد دودکش شوند، از میان تعداد زیادی لوله های موازی که درون آنها آب جریان دارد، می گذرند.

در نتیجه این تبادل حرارت، آب تبخیر شده و درون مخزن بخار جمع آوری می شود، پس از آن بخار تولید شده، در فرآیند توزیع می گردد. این بویلرها در اندازه های متفاوت و با ظرفیت دریافت 0/5 تا 500 مترمکعب در ثانیه محصولات احتراق ساخته می شوند.

فشار و نرخ تولید مولد بخار در این بویلرها، به درجه حرارت و نرخ جریان گازهای داغ خروجی و نیز راندمان بویلر بستگی دارد. همانطور که گفته شد اکونومایزر یکی دیگر از دیگر سیستم های بازیافت حرارت می باشد.

جهت سفارش طرح توجیهی احداث نیروگاه مولد مقیاس کوچک CHP طبق بروزترین تغییرات بانکی و کاملا استاندارد با شماره: 09056370500 تماس بگیرید.

اکونومایزرها مبدلهای حرارتی هستند که در آنها هوا و آب با هم تبادل حرارت می کنند. کاربرد اصلی این تجهیزات برای پیش گرم کردن آب تغذیه بویلرهاست، البته برای گرمایش آب فرایندی و یا تولید آب گرم موردنیاز برای گرمایش محیط نیز از آنها استفاده می شود.

حرارت حاصل از تولید همزمان میتواند بمنظور گرمایش ناحیه ای یا در صنایع فرآیندی مورد استفاده قرار گیرد ، همانطور که گفته شد با عبور گازهای خروجی از بویلرهای بازیافت حرارت، می توان بخار یا آب داغ بدست آورد.

در یک سیستم گرمایش ناحیه ای، آب گرم که از طریق لوله های “رفت” به مصرف کنندگان می رسد، گرمای خود را در مولد های حرارتی از دست می دهد و لوله های “برگشت” آبی که حرارت خود را از دست داده برای گرمایش مجدد به سمت واحد تولید هدایت می کنند.

دمای آب لوله های برگشت بین 25 تا 40 درجه سانتیگراد خواهد بود. لوله های انتقال آب گرم عمدتا از جنس فولاد که به طور مطلوبی عایق کاری شده اند انتخاب می شوند. بطوری که انرژی گرمایی تلف شده در خطوط توزیع بیشتر از 10 % کل انرژی منتقل شده نیست.

در طراحی شبکه توزیع آب گرم باید به محدودیتهای سرعت آب در لوله ها توجه گردد که شامل سرعت حداقل، حداکثر و اقتصادی می باشد ، سرعت حرکت آب در لوله نبایستی بسیار کم باشد چرا که این امر منجر به اتلاف انرژی گرمایی و رسوب املاح در سطح داخلی لوله می گردد.

مولد تولید همزمان برق و حرارت

همچنین به منظور جلوگیری از ساییدگی سطوح داخلی لوله و وارد شدن ضربات به اتصالات و شیرآلات نباید سرعت آب در لوله ها بسیار زیاد باشد.

طبیعی است که با افزایش سرعت می توان قطر لوله را کاهش داد و برعکس، برای تعیین میزان بهینه این دو از منحنی هزینه های لوله و پمپ استفاده می شود که درسرعت معینی هزینه های پمپاژ و قطر به حداقل میرسد.

توصیه شده است که سرعت آب در لوله در حدود 3 متر بر ثانیه در نظر گرفته شود ، برای به دست آوردن قطر مناسب لوله بایستی دبی آب گرم موردنیاز هر یک از صنایع معلوم باشد، با مشخص بودن دبی موردنیاز و در نظر گرفتن سرعت اقتصادی آب می توان قطر لوله را به دست آورد.

برخی از مزایای استفاده از یک سیستم گرمایش ناحیه ای به شرح زیر می باشد:

1- افزایش راندمان: در واحدهای تولید مولد همزمان برق و حرارت، تلفات به حداقل میرسد. بازده کلی این واحدها بین 80 تا 90 درصد خواهد بود، شکل زیر یک سیستم موتور ژنراتور گازی فرضی با راندمان الکتریکی 44 % را نشان می دهد ملاحظه می شود که با بازیافت حرارت تولیدی به صورت آب گرم راندمان به 84 % افزایش خواهد یافت.

2- تأمین حرارت مطمئن و انعطاف پذیری: با توجه به اینکه واحدهای تولید همزمان از حرارت تولیدی نیروگاه ها استفاده می کنند، تولید انرژی حرارتی در آنها بدون وقفه انجام می شود. همچنین میزان تولید برق و حرارت، با توجه به تقاضای آنها قابل تغییر است.

3- محیط زیست: راندمان بالای واحدهای تولید همزمان، این واحدها را بعنوان راه حلی قابل قبول برای تبدیل انرژی مطرح نموده است ، همچنین بازدهی بالای این واحدها، باعث می شود تولید دی اکسید کربن و سایر آلاینده ها نظیر ترکیبات گوگردی و اکسیدهای نیتروژن کاهش یابد.

4 -هزینه های کمتر: در توجیه پذیری واحدهای CHP باید محدودیتهای مالی را بدقت لحاظ نمود ، لازمست در هر ناحیه انرژیهای رقیب با واحدهای تولید مولد همزمان مقایسه و تصمیم گیری بدقت انجام پذیرد.

معمولاً واحدهای تولید همزمان به سرمایه گذاری بیشتری نسبت به سیستم های معمول تبدیل انرژی نیاز دارند. ولی باید دقت داشت که میزان مصرف انرژی در آنها بسیار پایینتر است بعبارت دیگر، هزینه های متوسط تبدیل یک واحد انرژی در واحدهای CHP پایینتر از سایر روشهاست.

5- استفاده هرچه بیشتر از فضای ساختمانها: با استفاده از واحدهای تولید همزمان، تجهیزات نصب شده در تأسیسات گرمایشی ساختمانها کاهش مییابد، به همین دلیل فضای بیشتری در ساختمانها قابل استفاده خواهد بود.

6- هزینه های پایینتر تعمیرات و نگهداری: با توجه به اینکه برای استفاده از حرارت تولیدی در یک واحد تولید همزمان، تجهیزات کمتری در هر ساختمان موردنیاز است، هزینه های تعمیرات و نگهداری تجهیزات نیز کمتر خواهد شد.

نام و کد محصول

کد محصول مشخصی برای مولدهای تولید همزمان برق و حرارت ثبت نشده است، لیکن کد آیسیک 74213101 مربوط به “ماشین آلات و دستگاه های برقی” بطور کلی قابل ذکر است.

مولدهای تولید همزمان برق و حرارت سی اچ پی

شماره تعرفه گمرکی

تعرفه گمرکی “مولد گازی تولید همزمان برق و گرما ” : 85022010

شرایط واردات

حقوق پایه طبق ماده (2) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، شامل حقوق گمرکی، مالیات، حق ثبت سفارش کالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد و معادل 4 % ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود.

به مجموع این دریافتی ها و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود، حقوق ورودی اطلاق می شود. حقوق ورودی برای تعرفه 85022010 ،معادل 10 % می باشد.

بررسی و ارائه استاندارد (ملی یا بین المللی)

با توجه به این نکته که مولد های ترکیبی تولید برق و حرارت از اجزای متعددی تشکیل شده اند، لذا در بخش های مختلف استانداردهای متفاوتی نیز می بایست لحاظ گردد.

استاندارد NACE برای انتخاب جنس تجهیزات بکار رفته در مبدل های حرارتی و استاندارد IEC برای تجهیزات برقی و کنترلی،مهمترین استانداردهای مرجع در این خصوص می باشند.

موارد کاربرد و مصرف

مولدهای مقیاس کوچک را میتوان نسل جدید کارخانه های برق خصوصی نامید ، مولدهای ترکیبی تولید برق و حرارت (CHP) بدلیل بازیافت و استفاده از انرژی حرارتی تولید شده در ژنراتور برق، دارای بازده انرژی بسیار بالاتری نسبت به انواع متداول ژنراتورهای برق می باشند و به همین سبب به عنوان واحدهای کوچک و پراکنده تولید برق در بخش های مختلف صنعتی ، تجاری و مسکونی قابل استفاده هستند.

قسمت اصلی و متفاوت مولدهای ترکیبی، گرمایش ناحیه ای است که در حقیقت انرژی گرمایی بازیافت شده از ژنرتورهای برق است ، گرمایش ناحیه ای شامل سیستمی است که در آن حرارت بصورت متمرکز تولید و به تعدادی مشتری فروخته می شود این کار با استفاده از یک شبکه توزیع که از آب داغ یا بخار بعنوان حامل انرژی حرارتی بهره میبرد، انجام میپذیرد.

کاربرد اصلی گرمایش ناحیه ای در شهرکها، پادگان های نظامی، شهرک های صنعتی، مناطق دانشگاهی، ساختمان های تجاری، هتل ها، بیمارستان ها و… می باشد.

لذا با توجه به موارد فوق و مزایای اشاره شده ، استفاده از مولد های ترکیبی برق و حرارت برای تولید برق بصورت پراکنده در مناطقی که دسترسی به سوخت (گاز یا گازوئیل) وجود دارد، توصیه می شود.

و با توجه به بازده بالای این گونه مولدها که منجر به کاهش قابل ملاحظه هزینه های مربوطه می شود، استفاده از آنها در ساختمان اداری و مسکونی با مساحت متوسط یا بزرگ، ساختمان های تجاری، بازارها و هتل و همچنین واحدهای صنعتی کوچک دارای مزیت خواهد بود.

کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

در طی دهه های اخیر با توسعه سیسـتم های قدرت، روش رساندن انرژی الکتریکی به مصرف کننده ها به طورکلی به این صورت می باشد که توان در نیروگاه های بزرگ تولید شده و ولتاژ توسط ترانسفرماتورها تا حد مطلوب بالا برده می شود ، سپس انرژی الکتریکی از طریق خطوط طویل تا نزدیکی مصرف کننده ها منتقل شده و پس از یک یا چند مرحله کاهش ولتاژ ، به مصرف کننده می رسد.

(CHP)

با افزایش میزان تقاضا برای انرژی الکتریکی، تجدید ساختار در صنعت برق و نیز افزایش راندمان واحدهای تولیدی کوچک، شرکت های برق تمایل بیشتری برای بهره برداری از این واحدها در سیستم توزیع و در نزدیکی مصرف کننده ها پیدا کرده اند ، به این واحدهای کوچک که به سیستم توزیع متصل می شوند تولید توزیع شده یا «تولید پراکنده» گفته می شود.

خصوصی سازی صنعت برق و توسعه انرژی های تجدیدپذیر از مهمترین عوامل گسترش این نوع از تولید برق می باشند. استفاده از واحدهای تولید توزیع شده تأثیر قابل توجهی بر مسائل فنی و اقتصادی سیستم های قدرت می گذارد.

لذا با توجه به توضیحات ارائه شده در فوق، مولدهای ترکیبی در واقع جایگزینی برای استفاده از سیستم سنتی توزیع برق توسط نیروگاهها می باشد که از نقطه نظر اقتصادی و همچنین افزایش قابلیت اطمینان و سایر مسایل فنی دارای مزایای فراوانی می باشد.

از سوی دیگر افزایش بهای حامل های انرژی ضرورت استفاده از تکنولوژی هایی نظیر مولدهای ترکیبی که دارای بازده بالاتری می باشند را الزامی می سازد. به همین سبب نیاز بازار به این تجهیز به صورت گسترده ای در کشور وجود دارد.

و این نیاز با توجه به سیاست های دولت روندی رو به رشد خواهد داشت بعلاوه سیستم سنتی توزیع برق از طریق نیروگاهها و شبکه توزیع مانعی برای گسترش استفاده از این مولدها بخصوص در مورد واحدهای کوچک بشمار نمی رود.

اهمیت استراتژیک مولد ترکیبی تولید برق و حرارت در دنیای امروز

استفاده از ماشین آلات و تجهیزات با بازده انرژی بالاتر در واحدهای صنعتی از دیرباز مورد توجه بوده است، این امر از دو جنبه حائز اهمیت می باشد، اول بحث هزینه و دوم مسایل زیست محیطی ناشی از مصرف بیشتر حاملهای انرژی و در نهایت سوخت های فسیلی.

انرژی برق از جمله حامله های انرژی پرمصرف در بخش صنعتی و خانگی می باشد که بصورت سنتی در نیروگاه های برق و با استفاده از سوخت های فسیلی تولید میشود و توسط شبکه توزیع به مصرف کنندگان منتقل می شود.

بازده پایین در نیروگاه ها از یک سو و مسائل و مشکلات فنی و زیست محیطی از سوی دیگر سبب شده است تا در دهه اخیر، دولت توجه بیشتری به استفاده از سیستم های جایگزین در این حوزه معطوف دارد ، مولد ترکیبی که از طریق تولید همزمان برق و حرارت در واحد کوچک مسکونی، تجاری و صنعتی باعث افزایش قابل ملاحظه بازده انرژی می شوند.

این امر با توجه افزایش قیمت حامل های انرژی در سال جاری، افزایش میزان سرمایه گذاری ثابت موردنیاز برای این مولدها را کاملا توجیح پذیر می نماید.

بعلاوه حمایت های دولت از استفاده از این سیستم ها و همچنین کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی گزینه استفاده از مولدهای ترکیبی را به عنوان یک انتخاب استراتژیک مطرح می نماید.

کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

در جدول زیر برخی از معروف ترین شرکت های اروپایی سازنده مولدهای تولید همزمان برق و حرارت (CHP) آورد شده است.

برخی شرکت های اصلی سازنده مولدهای CHP
نام شرکت کشور سازنده
Envocare انگلستان
 Meridian energy نیوزلند
Baxi انگلستان
Ge-energy انگلستان
Deutz آلمان

شرایط صادرات

شرایط خاصی برای صادرات مولدهای CHP ذکر نشده است، لیکن دو نکته در این خصوص حائز اهمیت است که می بایست مورد توجه خاص قرار گیرد.

اول اینکه ساخت این مولدها نیاز به تکنولوژی بالایی دارد و بسیاری کشورهای اروپایی، آمریکایی و حتی آسیایی نظیر کره و ژاپن در این زمینه سابقه بیشتری دارند و ورود به بازارهای جهانی با توجه به رقبای موجود بسیار مشکل است.

و نباید درگام اول به عنوان هدف اصلی در ساخت واحد صنعتی مورد بررسی، لحاظ شود ، دوم اینکه علی رغم مشکلات و موانع موجود در صادرات این دستگاه ها، صادرات انرژی برق به کشورهای همسایه می تواند در برنامه ریزی های کلان مورد توجه قرار گیرد که برق صادراتی عملا از محل صرفه جویی ایجاد شده در نتیجه استفاده از این مولدها، بدست می آید.

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها

گاز طبیعی به علت گسترش شبکه های توزیع گاز در اکثر نقاط دنیا و دسترسی نسبتا آسان به این نوع سوخت و با توجه به قیمت نسبتا پایدار، صرفه اقتصادی و میزان آلودگی محیطی پایین آن، سوخت رایج اکثر تولیدات پراکنده محسوب می گردد.

مولدهای ترکیبی تولید برق و حرارت (CHP)

انواع تکنولوژی های تولیدات پراکنده با سوخت گاز نظیر موتورهای گازسوز و توربین های گازی می توانند در استفاده شایسته از این نوع سوخت در صنعت برق مفید باشند.

از طرف دیگر موتورهای گازسوز در اکثریت قریب به اتفاق مشخصه های فنی از جمله: حفظ توان تولیدی با افزایش ارتفاع مکان نصب از سطح دریا و یا افزایش درجه حرارت محیط ، سرعت بارگیری و راندمان، بر مهمترین رقیب خود یعنی بر توربین گازی پیشی گرفته اند.

در این رابطه موتورهای گازسوز در مقایسه با توربین های گازی از جهات مختلف حتی از دیدگاه طول عمر، نیاز به قطعات یدکی، تعمیرات اساسی، هزینه نگهداری و … دارای مزیت می باشند.

برخی پارامترهای اصلی یک موتور گازسوز که در هنگام انتخاب بایستی مدنظر قرار گیرد عبارتند از:

1- قدرت نامی
2- نوع سوخت مصرفی و میزان مصرف سوخت
3- دور موتور و سیستم تنظیم دور
4- سیستم خنک کنندگی
5- دمای گازهای خروجی
6- راندمان

در ادامه برخی از مشخصات فنی اصلی یک نمونه از موتورهای گازی ساخت کارخانه دویتس بررسی خواهد شد ، بایستی توجه داشت که هرچند انتخاب موتورهای کوچکتر از برخی جهات نظیر راندمان، انعطاف پذیریف قابلیت اطمینان و… بر موتورهای با توان بالا ارجح هستند.

اما سرمایه گذاری اولیه آنها به ازای کیلووات برق تولیدی بیشتر می باشد. لذا استفاده از یک موتور با توان کاری بهینه با توجه به میزان مصرف ضروری می باشد. به همین سبب مدل (V20) TCG 2020 که دارای توان 2 مگاوات می باشد، به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفته است.

در زمان سفارش موتور می بایستی نوع گاز و آنالیز ترکیبات آن به سازنده اعلام گردد ، سازنده های مختلف نرم افزارهایی برای محاسبه میزان دقیق قدرت و راندمان موتور برحسب مشخصات ترکیبات گاز در اختیار دارند. علاوه بر این ممکن است بین روغن های مورد استفاده در موتور و برخی ترکیبات گاز، ترکیب شیمیایی اتفاق بیفتد.

نکته ای که بایستی به آن اشاره کرد این است که چنانچه یک واحد مولد تولید همزمان برق و حرارت فقط متشکل از یک دستگاه موتور- ژنراتور گازسوز باشد و بصورت کاملاً مستقل و مجزا تامین برق مصرف کننده های نزدیک خود را بر عهده داشته باشد.

بدلیل عدم وجود برق شبکه، نیازی به پیش بینی سیستم سنکرونیزاسیون و کنترل بار نیست ولی از آنجاییکه عموماً این واحدها متشکل از چندین دستگاه موتور ژنراتور گازسوز می باشد.

و معمولاً به نزدیکترین پست شبکه برق سراسری متصل میشود باید حتماً سیستم GHP مجهز به سیستم سنکرونیزاسیون جهت موازی نمودن موتور ژنراتورها با یکدیگر و همچنین موازی نمودن واحد با برق شبکه باشد.

در تابلوهای سنکرونیزاسیون معمولا امکانات لازم جهت انجام عملیات سنکرونیزاسیون دو یا چند منبع تولیدی برق را بصورت دستی و اتوماتیک فراهم می نمایند.

در سیستم های سنکرونیزاسیون اتوماتیک، عملیات سنکرونیزاسیون (ایجاد شرایط سنکرون شدن و اطمینان از صحت آنها ) بطور اتوماتیک و توسط یک یونیت کنترل سنکرونایزر انجام می شود.

در داخل این سنکرونایزر عملیات  Frequency Balancing، Voltage balancing چک سنکرون و همچنین اعمال فرامین لازم جهت تغییر ولتاژ و فرکانس هر یک از دو منبع به طور کامل و بصورت اتوماتیک انجام می شود.

در این روش یونیت کنترل سنکرونایزر پس از چک کردن مقادیر ولتاژ و فرکانس هاي هر دو مبنع و مقایسه آنها با یکدیگر چنانچه مقادیر در محدوده تلرانسهای مجاز استاندارد نباشند با ارسال یک سری فرامین به سیستم کنترل دور موتور (سیستم کنترل فرکانس) و همچنین سیستم کنترل ولتاژ ژنراتور.

نسبت به تغییر ولتاژ و یا فرکانس هر یک از منابع اقدام نموده و شرایط بالانس بودن ولتاژها و فرکانسها را مهیا می نماید و بااستفاده از رله چک سنکرون داخلی و کنترل اختلاف فاز، در لحظه ای که همه شرایط سنکرونیزاسیون مهیا می گردد به طور اتوماتیک فرمان وصل کلید را صادر می نماید.

سیستم کنترل فرکانس ژنراتور، همان سیستم کنترل دور موتور یا به عبارت دیگر گاورنر موتور می باشد که وظیفه تنظیم و تثبیت سرعت موتور را در بارهای مختلف بر عهده دارد و وظیفه خود را با کاهش یا افزایش میزان سوخت متناسب با بار مصرفی انجام می دهد.

سیستم کنترل ولتاژ در یک ژنراتور بر عهده رگولاتور ولتاژ (AVR) می باشد که وظیفه تنظیم و تثبیت ولتاژ خروجی ژنراتور را در بارهاي مختلف بر عهده دارد و نقش خود را با کاهش و یا افزایش جریان تحریک متناسب با بار مصرفی ایفا می کند.

هر دو سیستم فوق الذکر در موتور ژنراتور (گاورنر و رگلاتور ولتاژ ) وظایف خود را بصورت اتوماتیک با استفاده از مدارات کنترلی حلقه بسته و با استفاده از نمونه گیری از سرعت و ولتاژ و مقایسه آنها با مقادیر مرجع و ارسال فرامین اصلاحی انجام می دهند.

در هر دو سیستم علاوه بر امکان تنظیم پارامترهای کنترل و مقادیر مرجع از روی خود تجهیزات امکان کنترل و تنظیم سرعت (فرکانس) و تنظیم ولتاژ از راه دور بصورت تغییر مقاومت الکتریکی و یا ارسال سیگنال و پالس وجود دارد. این امکانات (تنظیم از راه دور) برای سنکرونیزاسیون اتوماتیک الزامی می باشد.

پس از پایان عملیان سنکرونیزاسیون، تقسیم بار بین منابع تولید مولد برق و کنترل بار تحویلی از طرف هر یک و همچنین جلوگیری از معکوس شدن جهت توان از موضوعات و وظایف بسیار مهم تابلوی کنترل می باشد که به همین منظور باید از تجهیزات و امکانات خاصی استفاده کرد.

امروزه واحدهای ppu که واحد کنترل و حفاظت برای ژنراتورهایی است که بوسیله موتورهای گازی و یا موتورهای دیزلی به حرکت در می آیند میباشند، به صورت تجاری عرضه شده و کلیه وظایف مهم حفاظتی و کنترلی ژنراتور ها را انجام می دهند.

از جمله کاربردهای ppu مختلف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کنترل پخش بار در حالت استفاده از چند ژنراتور به طور موازی با هم و در حالت اتصال به شبکه
  2. سنکرونیزاسیون اتوماتیک
  3. حفاظت ژنراتور
  4. کارکرد ژنراتور در حالت جزیره ای
  5. کارکرد در حالت بار پایه
  6. تقسیم بهینه بار بین چند ژنراتور
  7. کنترل ولتاژ و ضریب توان
  8. کنترل توان اکتیو و راکتیو
  9. کنترل فرکانس
  10. اندازه گیری و نمایش کلیه پارامترهای ژنراتور و موتور

این یونیت های کنترلی عمدتا در یک پکیج و به همراه ژنراتور ارائه می شوند ، در غیر این صورت بایستی یونیت های کنترلی مناسب با موتور و ژنراتور انتخاب شده، سفارش داده شوند.

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی مرسوم

استفاده از سیستم های تولید پراکنده برق و استفاده از مولدهای ترکیبی برق در مقایسه با سیستم های متعارف موجود برای تولید برق نقاط قوت بسیاری دارند. در ادامه برخی از این مزایا فهرست شده اند:

1- واحدهای تولید پراکنده به مصرف کننده نزدیکتر می باشند، لذا هزینه انتقال و توزیع به طرز قابل توجهی کاهش می یابد.

2- استقرار مناسب واحدهای تولید محلی منجر به کاهش تلفات، بهبود وضعیت ولتاژ و افزایش قابلیت اطمینان می گردد.

3- مطابق با آخرین تکنولوژی ها، واحدهایی با راندمان بالا و رنج ظرفیتی چند کیلووات تا چندین مگاوات عرضه شده اند.

4- معمولا ابعاد محل موردنیاز جهت نصب واحدهای تولید پراکنده کوچک می باشد و یافتن محل نصب برای ژنراتورهای کوچک بسیار آسانتر است.

5- گاز طبیعی که تقریبا در اکثر مناطق توزیع شده است و قیمت نسبتا پایداری دارد، به عنوان سوخت اغلب واحدهای تولید پراکنده مورد استفاده قرار می گیرد.

6- اغلب تولیدات پراکنده به زمان نصب و راه اندازی کوتاهی نیاز دارند و معمولا می توان آنها را از مکانی به مکان دیگر منتقل نمود.

7- تولیدات پراکنده دارای راندمان مناسب و خوبی هستند، به ویژه تولید مولد همزمان برق و توان (CHP) می تواند باعث افزایش راندمان تولیدات پراکنده تا بیشتر از 90 درصد گردد. اعمال پروسه CHP یک افزایش بسیار کوچک در هزینه سرمایه گذاری را به همراه خواهد داشت.

8- تولیدات پراکنده استرس و فشار را در شبکه های انتقال و توزیع کاهش می دهند.

9- تکنولوژی های جدید تولید پراکنده معمولا از لحاظ زیست محیطی بسیار تمیز بوده و آلودگی صوتی کمی نیز ایجاد می کنند.

10- تولیدات پراکنده انتخاب های فراوانی از ترکیبات هزینه و قابلیت اطمینان را در اختیار تولید کننده و مصرف کننده قرار می دهند. تکنولوژی های جدید تولید پراکنده این قابلیت را دارند که با چندین نوع سوخت کار کننده، که این امر باعث ایجاد انعطاف و کاهش هزینه خواهد شد.

11- می توان از تولیدات پراکنده هنگام وقوع یک خروج غیرمنتظره در سیستم بهره جست و قابلیت اطمینان تولید را افزایش داد. در واقع می توان از تولیدات پراکنده جهت تامین سرویس های جانبی استفاده نمود.

برخی تولیدات پراکنده دارای زمان استارت و خاموش شدن کمی هستند و می توان از آنها برای تامین سرویس های جانبی از قبیل انواع رزرو و همچنین جهت مدیریت تراکم خطوط انتقال و یا در برنامه های مدیریت بار بهره جست.

12- زمان متوسط خروج واحدهای تولید مولد پراکنده معمولا بسیار کم است که این امر در کارخانه ها و صنایعی که دارای پروسه مداومی می باشند و یا قطع برق خسارات بسیاری به صنعت موردنظر وارد می سازد، دارای اهمیت فراوانی است.

13- در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، محل های مسکونی و تجاری فراوانی وجود دارند که در مکانی دورتر از شبکه بهم پیوسته قرار داشته و به انرژی الکتریکی دسترسی ندارند، تولید پراکنده فرصتی برای افزایش کیفیت زندگی در این محل ها در اختیار می گذارد.

جهت سفارش طرح توجیهی احداث واحد تولید مولد ترکیبی برق و حرارت خانگی و صنعتی یا نیروگاه مولد مقیاس کوچک CHP کاملا استاندارد و با محاسبات به روز بانکی با شماره: 09056370500 تماس بگیرید.

تدوین انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول استاندارد و بروز بانکی و ضمانت اصلاح تا مرحله اخذ وام با 22 سال سابقه کار مفید.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 5 ( 2 نتایج)
گردآورنده
تی توجیهی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

    1. سلام در خدمتیم ، لطفا جهت اطلاع از هزینه طرح و هماهنگی بیشتر با شماره های: 09056370500 ویا 28421909-021 تماس بگیرید . ضمنا واتساپ سایت برروی همین خط همراه فعال است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop