ایده هاایده های کشاورزی

طرح توجیهی كاشت سیب زمینی (سال 1400) + word و pdf

سیب زمینی از مهمترین محصولات كشاورزی و طالب آب و هوای خشک می باشد. غده های سیب زمینی پس از برداشت باید یک دورۀ خواب و استراحت را در انبار بگذرانند تا دوباره آمادۀ كاشت و جوانه زنی شوند. برای كاشت سیب زمینی بهتر است قسمتی از مزرعه را انتخاب كنید كه علف های هرز كمتری داشته است. زمین سیب زمینی را باید شخم عمیق بزنید و بخوبی آماده سازید. اگر شما 30 هکتار زمین کشاورزی را سیب زمینی بکارید، به طور متوسط از هر هکتار زمین می توانید 50 تن سیب زمینی برداشت کنید.

هر 1 تن 1000 کیلوگرم است که از هر هکتار زمین 50 هزار کیلو گرم سیب زمینی برداشت می کنید. قیمت فروش عمده هر کیلو سیب زمینی در داخل ایران در سال 97 از 2 هزار تومان تا 3 هزار تومان می باشد که در صورت صادرات از 5 تا 9 هزار تومان می باشد. اگر شما 30 هکتار زمین را سیب زمینی کاشته باشید، 1500 تن سیب زمینی برداشت خواهید کرد که اگر به پایین ترین قیمت یعنی 2 هزار تومان بفروشید، مبلغ 3 میلیارد تومان در یک سال درآمد خواهید داشت.

نگارش انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول و ضوابط استاندارد بانکی و 4 ماه ضمانت اصلاح با 18 سال سابقه در تهیه و تدوین طرح.

روش كاشت سیب زمینی

تصویر روش كاشت سیب زمینی

بهتر است سیب زمینی بصورت ردیف هایی با فاصله 75 – 65 سانتی متر کشت شود. در این صورت غده های آماده شده را با فواصل 30 – 25 سانتی متر بر روی ردیف ها و در عمق 12 – 8 سانتی متری قرار می دهند.

جهت سفارش طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش سیب زمینی با شماره : 09056370500 تماس بگیرید.

انتخاب بذر

یک بذر مناسب جهت كاشت باید دارای وزنی حدود 55 – 35 گرم و قطری حدود 5 سانتی متر باشد بطوری كه در داخل دست جا بگیرد. چشم های فرورفتۀ اینگونه بذور باید حاوی جوانه های قوی باشند. هر غده باید حاوی 5 – 3 عدد چشم سالم و بالغ باشد. زمانی كه اجباراً از غده های درشت سیب زمینی برای كاشت استفاده می شود، لاجرم باید آن ها را به طوری قطعه قطعه كرد كه هر تكه اش دارای 5 – 3 جوانه قوی باشد.

تصویر چشم سیب زمینی

بریدن غده ها را یک هفته قبل از كاشت سیب زمینی انجام می دهند سپس آن ها را در اتاقی مرطوب با دمای ملایم قرار می دهند تا محل بردگی ها خشک گردد. برای هر هكتار زراعت سیب زمینی به 2000 – 800 كیلوگرم غده سالم جهت كاشت نیاز می باشد. در زمان كاشت نباید از غده های بیماری كه هنگام بریدن دارای خال ها یا لكه های قهوه ای دایره ای شکل در درون بافت غده سیب زمینی هستند، استفاده نمود.

نحوه كوددهی مزارع 

محل کشت سیب زمینی نیازمند :

  1.  30 20 تن كود دامی در هكتار
  2.  300 كیلوگرم كود اوره در هكتار
  3.  200 كیلوگرم كود فسفات آمونیوم در هكتار می باشد.

كود فسفاته موردنیاز در هنگام كاشت غده ها با خاک مخلوط می كنند ولی نیمی از كود اوره را در زمان كاشت و نیمی دیگر را به صورت سرپاش استفاده می نمایند.

خاک دادن بوته ها

پای بوته های سیب زمینی را باید در موقع گاورو شدن مزرعه و در زمانی كه بوته ها به اندازه كافی رشد یافته اند، یعنی چند روز پس از آبیاری ها خاكدهی نمود تا باعث افزایش محصول شود. آبیاری سیب زمینی را در خاک های سبک و شنی با فواصل زمانی زودتر ( 65 روزه ) انجام می دهند ولی در خاک های رسی می توان آبیاری را با فواصل 12 – 10 روز اجرا کرد. خشكی خاک مزرعه در زمان غده بستن مصادف با گلدهی بوته ها موجب بدشكلی و ریزشدن غده های محصول خواهد شد. مبارزه با علف های هرز، آفات و بیماری های سیب زمینی باید با دقت پیگیری شوند.

برداشت سیب زمینی

برداشت سیب زمینی را در پایان دورۀ رشد بوته ها در زمانی انجام می دهند كه اغلب برگ ها خشک شده باشند و پوست غده ها را نتوان با مالیدن انگشتان دست جدا نمود. بهتر است ساقه های گیاه سیب زمینی را یک هفته قبل از برداشت از سطح زمین قطع نمود تا غده ها در زمان برداشت دارای پوست كامل تری گردند. غده های برداشت شدۀ سیب زمینی را باید در جای خنک و با ارتفاع مناسب انبار كرد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 3.78 ( 2 نتایج)
گردآورنده
تی توجیهی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. تولید درهکتار منطقه گرگان اول خرداد بکنید ۲۰ تن است واگر اواخر خرداد بکنید ۴۰ تن است ۵۰ تن ندیدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop