طرح توجیهی تولید یونو پانل
نام محصول مورد مطالعه یونو پانل می باشد و کد آیسیک این محصول 25201331 می باشد، فرایند تولید تجاری این ماده بر پایه اکستروژن مخلوط پلی اسـتایرن و پـک عامـل پـف زای بـا نقطه جوش پایین که در دمای فرآیند مذاب پلیمر، منبسط می شود بوده است که ساختار سلولی ایجاد شـده بعد از سرد شدن، در پلیمر باقی می ماند.
از لحاظ بهداشتی پلی استایرن یکی از بی ضررترین پلاستیکها بشمار می رود. مضافاً نظر به اینکه پلیمر استایرن از خلوص زیادی برخوردار بوده و حاوی مقدار ناچیزی مونومر استایرن و اتیل بنزن می باشد، ظروف و بسته بندی پلی استایرن برای مواد غذایی کاملاً مورد تائید قرار گرفته است.
شماره تعرفه گمرکی
یونو پانل چون محصول حجیمی می باشد لذا کرایه حمل و نقل آن بالا می باشد و به همین علت واردات و صادرات آن زیاد رواج ندارد. همچنین فرایند تولید این محصول از پیچیدگی خاصی برخوردار نیست و کشورهای دارنده دانش فنی به راحتی آن را در اختیار متقاضیان قرار می دهند و این باعث کمتر شدن علاقه مصرف کنندگان به واردات و صادرات این محصول می شود. با توجه به دلایل بالا چون این محصول مراودات تجاری ندارد لذا تعرفه گمرکی خاصی هم به این محصول اختصاص داده نشده است.
موارد مصرف و کاربرد یونو پانل
کاربردهای یونوپانل خیلی متنوع نیست. این محصول بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان به خود اختصاص داده است. در صنعت ساختمان این محصول به عنوان عایق جهت عایق بندی دیواره های ساختمانها خصوصا دیواره های مربوط به سرویس های بهداشتی می باشد. از آنجائیکه این محصول در مقابل آب با دوام است و به راحتی از بین نمی رود لذا در عایق بندی سرویس های بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین این محصول در بسته بندی هایی که نیاز به مقاومت در برابر رطوبت دارند و همچنین بسته بندی دستگاه های بزرگ صنعتی استفاده می شود. یونوپانل همچنین بعنوان تابلوهای مخصوص اطلاع رسانی در مراکز آموزشی اعم از مدارس، دانشگاهها، مراکز آموزش زبان، آموزشگاههای رانندگی، مجتمع های آپارتمانی، ادارات دولتی و غیردولتی و … مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور کلی دانه های پلی استایرن انبساطی به عنوان یک محصول نهایی به بازار عرضه می شود که در کارگاه های مصرف کننده بدون انجام هیچگونه واکنش شیمیایی تبدیل به انواع قطعات و ورق های پلی استایرن انبساطی (یونوپانل) می شود که بر حسب دانسیته و شکل و اندازه در زمینه بسته بندی و یا عایق کاری به کار برده می شود.
به علت قابلیت قالب پذیری این ماده در هر شکل و اندازهای، خطوط مصرف کننده پلی استایرن انبساطی توانایی تولید انواع یونو پانل را به هر شکل و اندازه ای دارا می باشند و این کار فقط با تعویض قالب امکانپذیر است.
بررسی کالاهای جایگزین
در صنعت ساختمان این محصول قابلیت جایگزینی با پلیمرهای دیگری را ندارد ولی در صنعت بسته بندی این محصول با مواد پلیمری دیگری از جمله فوم پلی اتیلن و … قابلیت جایگزینی دارد.
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده
یونو پانل در فرآیندی کاملاً فیزیکی تولید می شود و عمدتاً محصولاتی سبک و حجیم هستند. به همین علت، واحدهای صنعتی در مناطقی احداث می شوند که به مراکز مصرف نزدیک باشند. به همین دلیل، واردات و صادرات برای این محصول صورت نمی گیرد. همچنین، آمار دقیقی در خصوص ظرفیت، تولیدی و مصرف محصول طرح در مناطق مختلف جهان وجود ندارد.
بر پایه اطلاعات موجود برای پلی استایرن انبساطی تنها می توان روند رو به رشدی را برای کاربرد این محصول در نظر گرفت. اکثر کشورهای تولید کننده پلی استایرن انبساطی، تولید کننده این محصول نیز می باشند. کشورهای بزرگ تولید کننده پلی استایرن عبارتند از : آمریکا، چین، آلمان، فرانسه، کره جنوبی، سنگاپور و ژاپن.
در این کشورها به میزان نیاز پلی استایرن انبساطی تبدیل به یونوپانل می شود. آمار دقیقی در دست نیست ولی حدود 25 %پلی استایرن انبساطی برای تهیه محصول استفاده می شود که حدود 1 میلیون تن می باشد.
صادرات محصول
صادرات و واردات این محصول با توجه به حجیم بودن و اشغال فضای زیاد در حمل و نقل رایج نیست. همچنین فرایند تولید ساده و سرمایه گذاری کم واحد تولیدی باعث شده است تا اکثر مصرف کنندگان خود مبادرت به تولید این محصول کنند و از محصول وارداتی استفاده نکنند.
تولید این محصول حتی اگر با ماده اولیه وارداتی هم باشد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از واردات می باشد. چون صادرات یونو پانل رواج ندارد لذا برای این محصول شرایط صادراتی هم وجود ندارد.
سازندگان داخلی تجهیزات موردنیاز
در ذیل برخی از سازندگان داخل کشور که توانایی ساخت تجهیزات موردنیاز را دارند معرفی شده است. البته به غیر از فهرست زیر سازندگان دیگری نیز وجود دارند ولی تنها به ذکر شرکتهای مهم و با سابقه اکتفـا شده است.
مخازن تحت فشار و مخازن ذخیره :
- شرکت ماشین سازی اراک
- شرکت صنایع آذرآب
مبدل های حرارتی :
- شرکت ماشین سازی اراک
- شرکت صنایع آذرآب
دیگ بخار نوع (Fire Tube) :
- شرکت ماشین سازی اراک
- شرکت توسعه صنایع بخار
- شرکت اسوه
لوله :
- شرکت لوله سازی اهواز
- شرکت سپنتا
- شرکت شیرآلات صنعتی سام
کمپرسور هوای فشرده :
- شرکت پارس کمپرسور
- شرکت هواسان
برای تولید فوم های پلی استایرن مورد استفاده در بلوکهای سقفی یک روش وجود دارد که در ادامه فرآیند آن تشریح شده است.
شرح فرایند تولید
تولید فوم پلی استایرن منبسط شده (یونو پانل) شامل سه مرحله است. در مرحله اول، دانه های پلی استایرن حاوی عامل پف زا وارد یک تانک عمودی مجهز به همزن و ورودی بخار می شود. این مرحله را پیش انبساط (Pre-expansion) می نامند و در این مرحله است که دانسیته نهایی فوم تعیین می شود.
دانه های منبسط شده در این مرحله اصطلاحاً، پوف اولیه نامیده می شوند که حجمشان تا 40 برابر قبل از انبساط افزایش یافته است. این دانه ها در این مرحله تا چندین ساعت در ظروف در باز نگه داشته می شوند تا خلاء ایجاد شده در داخل دانه ها با اتمسفر به تعادل برسد.
بعد از مرحله ثبات فشار، دانه های پف شده اولیه به داخل یک قالب بسته ریخته می شود و مجدداً تحت حرارت بخار قرار می گیرد. در این مرحله، دانه های پف شده اولیه در یکدیگر نفوذ کرده و قطعه یکپارچه ای که به شکل قالب است را ایجاد می کند.
تعیین نقاط ضعف و قوت
یکی از مهمترین مشخصه های هر فومی، دانسیته آن می باشد. در فومهای قالبگیری شده با توجه به ثابت بودن حجم قالب، دانسیته مواد به مقدار موادی که به داخل قالب ریخته می شود بستگی دارد. اما در روشهای تولید فوم به روش غیر قالبگیری یا آزاد، پارامترهای مختلف دیگری هم بر دانسیته فوم تأثیر دارند.
یکی از این پارامترها، اندازه و یک دست بودن ساختمان سلولهای فوم می باشد که این امر توسط راندمان اختلاط و هسته گذاری در مخلوط فوم کنترل می شود. سلولهای کوچکتر دارای دیواره های نازکتری بوده، بطوریکه براحتی شکسته شده و به سلولهای بزرگتر تبدیل می شوند و فومهای با دانسیته بالا ایجاد می نمایند.
در صورتیکه هوای اضافی در مخلوط کن وجود داشته باشد، ساختمانهای سلولی ناهمگون به وجود آمده، در نتیجه گازهای عوامل پفزا در مقایسه با فومهای با ساختمان سلولی یکدست، براحتی از فوم خارج میشوند. درجه حرارت مواد اولیه از دیگر پارامترهای مؤثر بر دانسیته فومها می باشد.
این دما بر سرعت فوم شدن، سرعت پلیمریزاسیون و درجه حرارت نهایی واکنش مؤثر است. علاوه بر آن اختلاط و هسته گذاری در مخلوط فوم را تحت تأثیر درجه حرارت مواد بر ساختمان فوم است. بطور کلی میتوان اینطور نتیجه گرفت که درجه حرارت بالای مواد اولیه باعث ایجاد فوم نسبتاٌ دانسیته پائین با کمی زبری می شود.
سلام طرح توجیهی برای کارخانه تولید یونو پانل می خواستم هزینه چقدر میشود ؟
باسلام واحترام
لطفا برای هماهنگی بیشتر با شماره: 1909-2842-021 یا 09056370500 تماس حاصل فرمایید. ضمنا واتساپ سایت برروی خط همراه ذکرشده فعال است.