ایده هاایده های صنعتی و معدنی

طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل

طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل
این طرح گزارش امکانسنجی تولید کود از پساب کارخانجات الکل می باشد. امروزه الکل به نام اتیلن الکل (الکل معمولی، الکل اتیلیک، روح الخمر، الکل شراب، اتانول، نتیل کربینول، جوهر شراب، الکل کشمش، ئیدروکسیل و …) مشهور است. الکل، آبگونه ای است فرار، بیرنگ، با بوی ویژه و مزه سوزان، رطوبت گیر و از آب سبک تر است.

قابلیت حل شدن اتیل الکل در آب بسیار زیاد است و به هر نسبت با آب مخلوط می شود. از آمیختن آب و الکل، کمی گرما هم تولید می شود، الکل یکی از حلالهای بسیار خوب است، ید، کافور، عطرها، عسل و … را در خود ناپدید می کند. الکل به غیر از آب، در اغلب حلالهای آلی محلول است. الکل خاصیت گندزدایی دارد و آلبومینها را منعقد می کند.

پساب چیست؟

دید کلی
آب، شرط وجود حیات می باشد و اکثر قریب به اتفاق واکنشهای شیمیایی در محیط آبی صورت میگیرد. آب بعلت پاره ای خواص ویژه اساسی نقش تنظیم کننده ای در طبیعت داشته و آن را در برابر تغییرات ناگهانی دما حفظ می کند.

آب بعد از مصارف گوناگون (خانگی، کشاورزی و صنعتی و …) تبدیل به پساب می شود. برای جلوگیری از آلودگی آب و محیط زیست توسط این پسابها باید راهکارهایی برای تصفیه و استفاده مجدد از آنها اتخاذ کرد. که طرح تولید کود از پسابهای صنعتی از این نوع می باشد.

طبقه بندی آبهای آلوده
آبهای آلوده ای که پس از تصفیه دوباره می توان استفاده کرد :

  • آبهای آلوده ای که در کارخانجات و مراکز صنعتی تولید شده، به شدت سمی هستند و نمی توان برای مصارف خانگی استفاده کرد و برای برگشت دوباره به محیط زیست باید بصورت دقیق تصفیه شوند.
  • آبهایی که مصارف خاصی داشته، قابل استفاده مجدد نمی باشند. مانند آبهای صنایع نوشابه سازی
  • فاضلابهای صنعتی، فاضلابهایی هستند که از صنایع مختلف حاصل می شوند و نسبت به نوع صنایع، ترکیبات شیمیایی مختلفی دارند و وقتی وارد دریاها می شوند، باعث آلودگی آب و مرگ آبزیان می گردتد.

سفارش انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول استاندارد و ضمانت اصلاح با 18 سال سابقه در تهیه و تدوین طرح.

مواد شیمیایی موجود در فاضلابهای صنعتی
بسته به نوع کارخانه ها و محصول تولیدی آنها، ترکیبات شیمیایی و درصد آنها در پسابهای صنعتی متفاوت است. اما از مهمترین این ترکیبات میتوان به آرسنیک، سرب، کادمیم و جیوه اشاره کرد.

این مواد از طریق پساب کارخانجات تهیه کاغذ، پلاستیک، مواد دفع آفات نباتی، استخراج معادن وارد آبهای جاری و محیط زیست می شود. که در این طرح می توان با استفاده از پساب کارخانجات الکل، به تولید کود دست یافت.

از مهمترین فجایع آلودگی با جیوه به فاجعه آلودگی آب رودخانه میناماتا در ژاپن با ترکیبات ارگانومرکوریک که بعنوان کاتالیزور در کارخانه پلاستیک سازی استفاده می شود، میتوان اشاره کرد که طی آن مردم اطراف رودخانه به مرض اسرار آمیزی مبتلا شدند که ناشی از وجود جیوه فراوان در بدن آنها بود.

و هزاران نوزاد ناقص الخلقه و فوت تعدادی از مردم، نتیجه آلودگی آب با پساب این کارخانه بود. در پساب کارخانجات الکل سازی معمولا مقدار بسیار زیادی از مواد حلال و انواع الکل های حلقوی، مواد آلی، اوره، پروتئین و …می باشد.

طرح تولید کود از پساب

فاضلابهای کشاورزی
در این فاضلابها، سموم کشاورزی مانند هیدروکربنهای هالوژنه، DDT، آلودین، ترکیبات فسفردار نظیر پاراتیون وجود دارد. مخصوصا ترکیبات هالوژنه بسیار خطرناک هستند و هنگامی که توام با آب کشاورزی در لایه های زمین نفوذ نمایند یا به بیرون از محیط کشاورزی هدایت شوند، باعث ایجاد فاضلابهای کشاورزی فوق العاده خطرناک می شوند.

انواع آلاینده های موجود در فاضلابهای کارخانجات

آلاینده بیولوژیکی :
از دفع پساب های خطوط فرایند و شستشو کارخانجات ناشی می شود.

آلاینده های شیمیایی :
بیشتر آلاینده های شیمیایی از دفع پسابهای صنعتی شامل مصرف شوینده هاست خطوط همراه با روغن و یا مواد سوختی که روز به روز مصرف آنها بیشتر می شود. این آلاینده ها بعلت وجود عامل حلقوی در ساختمان مولکول شوینده، (ABS)، غیر قابل تجزیه بیولوژیکی در تصفیه خانه ها هستند.

امروزه در کشور ژاپن و آمریکا، شوینده حلقوی را تبدیل به خطی نموده اند که قابل تجزیه بیولوژیکی در تصفیه خانه ها است. ولی در اکثر کشورها بعلت ارزان بودن (LABS) هنوز هم از این ماده در صنعت شوینده ها استفاده می شود.

سایر آلوده کننده ها :
مواد جامد و رسوبات مواد رادیواکتیو، مواد نفتی و آلوده کننده های حرارتی مثل سوخت های فسیلی.

آلودگی آب در جهان
حدود 69% آب مصرفی جهان، صرف کشاورزی و عموما آبیاری می شود 23% به مصرف صنایع میرسد و مصارف خانگی تنها حدود 8% را شامل می شود. در کشورهای توسعه یافته، کشاورزی و صنایع، بیشترین مصرف آب را داشته، بالاترین نقش را در آلودگی آبها دارد.

جهت سفارش طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل (کارخانجات صنعتی) با شماره : 09056370500 تماس بگیرید.

تصفیه آب و فاضلابها
آب و فاضلابها برای استفاده و برای برگشت به محیط یا استفاده مجدد نیاز به تصفیه دارند. روشهای مختلفی برای تصفیه آبها و فاضلابها وجود دارد که بسته به مصارف آب و نوع آلودگی از این روشها استفاده می شود. عمده ترین روشهای تصفیه آب عبارتند از:

  1. تصفیه مکانیکی آب
  2. تصفیه شیمیایی آب
  3. تصفیه آب به روش اسمز معکوس
  4. تصفیه بیوشیمیایی آب
  5. فیلتراسیون آب

در پساب برخی از کارخانه ها مانند صنایع نساجی، الکل سازی، چوب و کاغذ و پساب و ضایعات صنایع غذایی مانند پنیر سازی و تولید آب میوه، مقدار زیادی زیست توده وجود دارد که می توان از آنها برای تولید انرژی و غذای دام استفاده کرد حدود 20 درصد از وزن میوه را تفاله تشکیل می دهد.

یک کارخانه آب میوه و الکل سازی با ظرفیت 190 متر مکعب در روز، بطور متوسط 100 تن تفاله تولید نمایند و با احتساب 300 روز، تفاله تولیدی به 30000 تن در سال می رسد.

تصویر کود

چنانچه از این تفاله ها برای تولید کود استفاده شود (با تبدیل 10 درصد وزن)، از همین یک کارخانه سالانه 300 تن کود آلی بدست می آید که صرفه اقتصادی چشمگیری را به همراه دارد. انواع کودها 4 نوع می باشند:

  1. کود شیمیایی
  2. کود سبز
  3. کود آْلی
  4. کود حیوانی

کنترل کیفی تولید کود آلی از پساب کارخانجات الکل

برای اینکه ببینیم کود آماده است یا نه باید آنالیز سمیت انجام گیرد هر چه کود رسیده تر و بالغ تر باشد فیتوتوکسین ها کمتر و در نتیجه تعداد بیشتری بذر جوانه می زند در واقع کیفیت کود بیشتر است. آزمونهایی که در این زمینه انجام می شود عبارتند از :

  1. جوانه زدن گیاه در عصاره های مخلوط
  2. جوانه زدن گیاه در مخلوط کود و خاک
  3. رشد گیاه در مخلوط کود و خاک

بررسی کالاهای جایگزین و اثرات آن

ماده حاصل از پساب کارخانجات الکل سازی، تولید کود آلی می باشد که در بالا توضیح آن ارائه گردید. کود آلی بدست آمده میتواند جایگزین کودهای شیمیایی و کودهای میکرونیزه و سایر کودها گردد.

البته باید توجه داشت که تنوع و کاربرد کودها با توجه به نیاز هر گیاه و شرایط فصلی کاملا با یکدیگر متفاوت می باشد. لذا بحث جایگزینی برای کود چندان لفظ صحیحی نیست اما باید در نظر داشت که کشور ما یکی از وارد کنندگان عمده کود می باشد.

با توجه به مصرف بالای کود در ایران تهیه آن به جهت قیمت پایین و نیز عدم آلایندگی کاربرد بسیار زیادی می تواند داشته باشد. افزایش تولید کود و از سویی بهبود کیفیت محصول و ارتقای آن می تواند قابلیت های جایگزینی محصول را به مقدار بسیار زیاد افزایش دهد.

البته در چند سال اخیر کارخانجات الکل سازی با تغلیظ پساب خود به دامداران بعنوان خوراک دام عرضه نموده اند. نحوه مصرف این مایع به همراه علوفه و به جهت بالا بودن ارزش معدنی مواد خوراک دامی باشد.

اهمیت استراتژیکی کالا

اهمیت تولید کود از پساب کارخانجات الکل همانطور که در قسمت های قبل اشاره گردید برکسی پوشیده نمی باشد. دهه های آتی جهان با کمبود منابع غذایی همراه خواهد بود و سطح زیر کشتها به جهت رشد جمعیت و رشد صنعت روز به روز کاهش خواهد یافت.

توجه به روشهای بالا بردن بهره وری تولید در کشاورزی میتواند تنها راه حل جبران این کاهش باشد. تولید کود از انواع مختلف از طرح هایی است که این قابلیت را دارد و میتواند این ارتقا را انجام دهد. البته قیمت کودهای شیمیایی بسیار بالا بوده و اثرات آلوده کنندگی بسیار زیادی دارد.

از سوی دیگر بحث پساب ها دیر زمانی است که ذهن جهانیان را بخود مشغول ساخته است. کاهش مقدار پسابها و از آن مهمتر کنترل پسابها و تبدیل آنها به موادی با ارزش کاربری مجدد طرفداران بسیار زیادی در سطح جهان دارد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 4.4 ( 4 نتایج)
گردآورنده
تی توجیهی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام وقتتون بخیر. طرح بازیافتی خوبی هست اگر امکان دارد هزینه های سرمایه گذاری در خصوص این طرح را به روز اعلام کنید . با تشکر

    1. سلام و احترام. بله همینطوره .. در خصوص هزینه ها برای سرمایه گذاری در جهت احداث واحد این طرح شما باید درخواست طرح توجیهی آن را اعلام بفرمایید که ما براتون طرح را تدوین کنیم.

  2. سلام طرح توجیهی کود شیمیایی از پساب کارخانجات الکل سازی بروز ۱۴۰۰ می خواستم . راهنماییم می کنید ؟

    1. با سلام لطفا برای سفارش طرح مدنظر یا اطلاع از هزینه طرح با شماره : 09056370500 یا 1909-2842-021 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop