ایده هاایده های کشاورزیکشاورزی

طرح توجیهی کاشت گیاه اسطوخودوس (سال 1400) + word و pdf

طرح توجیهی کاشت گیاه اسطوخودوس
اسطوخودوس گیاهی گلدار از خانواده نعناست که به راحتی می توان آن را از عطر شیرین گل آن تشخیص داد که بومی مدیترانه، آسیای مرکزی و هند می باشد و قدمت آن به ۲۵۰۰ سال قبل می رسد. در زمان های گذشته، بعنوان یک گیاه مقدس مورد استفاده قرار می گرفت. بعلاوه، اغلب از آن برای حس تازگی و گرفتن عطر و بویی ملایمی در موارد مختلف مانند لباس و مو استفاده می شد.

خواص روغن اسطوخودوس برای سلامتی
امروزه، اسطوخودوس چیزی بیش از یک گیاه خوشبو می باشد. با گذر زمان، این گیاه بصورت گسترده ای در پزشکی و درمان مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین اگر با برخی مشکلات پزشکی سروکار دارید و نمی خواهید خود را در معرض استفاده از داروهای بدون نسخه یا تجویز شده توسط پزشک قرار دهید، در اینجا نگاهی به مزایای بالقوه استفاده از آن در سلامت انسان بیاندازید.

بهبود خواب شبانه
بی خوابی مشکلی ناخوشایند است که سبب می شود تمام شب از یک پهلو به پهلوی دیگر غلت بخورید. نخوردن قهوه و بیشتر ورزش کردن می تواند سبب بهبود خواب شود. اما گاهی اوقات این تلاش ها و سایر درمان های خانگی کارایی ندارند. در نتیجه می بایست به بهم ریختگی روزانه پایان دهید.

اگر می خواهید برای داشتن خواب شبانه بهتر کاری انجام دهید، می توانید از روغن گیاه اسطوخودوس استفاده کنید، زیرا طی مطالعه ای که در مارس سال ۲۰۱۷ در انجمن بریتانیایی پرستاران منتشر شد، مشخص گردید که  این روغن درمانی موثر برای بهبود کیفیت خواب بیماران واحد مراقبت های ویژه (ICU) می باشد که با مشکل خواب مواجه هستند.

بنابراین اگر تاکنون درمان دیگری را برای خواب امتحان کرده اید اما نتیجه ای نگرفته اید، قبل از خوابیدن چند قطره از روغن اسانس اسطوخودوس را روی بالشت خود بچکانید. از نخوردن این اسانس یا هر اسانس روغن دیگر اطمینان حاصل کنید، زیرا این امر می تواند سلامتی شما را تهدید کند.

نگارش انواع طرح توجیهی با نرم افزار کامفار در کلیه زمینه ها طبق اصول استاندارد و 4 ماه ضمانت اصلاح با 18 سال سابقه در تهیه و تدوین طرح.

خواص گیاه اسطوخودوس برای پوست

اسانس روغن های بسیاری برای درمان امراض پوستی استفاده می شوند که اسطوخودوس یکی از آنهاست. براساس مقاله ای که در می ۲۰۱۷ در مجله تکامل براساس شواهد و داروی جایگزین منتشر شد، در صورت داشتن جوش، اگزما یا التهابات پوستی می توان کمی از روغن آن را در قسمت مورد نظر مالید، این روغن می تواند سبب درمان مشکلات پوستی و بهتر شدن التهابات گردد.

کسانی که پوست حساسی دارند، می توانند قبل از استفاده، این روغن را با کمی آب یا روغن حامل محلول نمایند. فعالیت آنتی اکسیدانی این روغن می تواند سبب بهبود زخم شود. قبل از استفاده از این روغن در موارد درمانی و اطمینان از عدم تقابل دارویی با کرم ها و داروهایی که استفاده می کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تصویر گیاه اسطوخودوسکاهش درد

بسیاری از افراد در زمان مواجه با دردهای مزمن به سراغ داروهای بدون نسخه رفته و بنابه شدت درد به پزشک مراجعه خواهند کرد. قبل از انجام روش های معمول برای درمان درد، رایحه درمانی را با مخلوط کردن ۲% روغن اسانس آن که در آب حل شده امتحان کنید.

طبق نتایج مطالعه ای مشخص شد که اسطوخودوس درمانی موثر برای دردهای پس از جراحی است. خاصیت درمانی این گیاه بخاطر مقادیر لینالیل استات و ترکیبات ضد التهابی لینالول است که در بسیاری از اسانس های روغن یافت می شود، همچنین حاوی پلی ساکارید است.

مطالعه دیگری که در مجله تحقیق گیاه درمانی منتشر شده بود، اذعان داشت که گیاهان حاوی این مولکول ها در درمان بیماری های التهابی بسیار موثرند، که شامل درد مفاصل و رماتیسم هم می شود. ضمنا، در تحقیقات دیگر مشخص شده است که استفاده از آن در حین زایمان می تواند شدت درد را کاهش دهد اما بروی مدت زمان درد کشیدن تاثیری ندارد.

جهت سفارش طرح توجیهی کاشت اسطوخودوس یا سایر گیاهان دارویی برای دریافت وام و مجوز با شماره : 09056370500 تماس بگیرید.

کاهش فشار خون و ضربان قلب

فشار خون بالای مزمن می تواند سبب استرس مازاد در قلب شده و ریسک مشکلات قلبی مانند سکته و حمله قلبی را افزایش دهد. اما طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ در مجله ایرانی تحقیقات دارویی انجام شد، مشخص گردید که فشار خون و ضربان قلب ۴۰ نفر از کسانی که از اسانس روغن گیاه اسطوخودوس پس از جراحی قلب باز استفاده کرده اند، کاهش یافته است،

که نشان دهنده تاثیر مثبت روغن در علائم حیاتی آنها می باشد. هنوز به عقیده بسیاری از دانشمندان، تحقیقات بیشتری می بایست در این زمینه صورت پذیرد که شامل آزمایشات تصادفی کنترل شده، استاندارد طلایی برای تحقیق پزشکی با اندازه نمونه بزرگتر می باشد.

بهبود علائم آسم

آسم نایژه ای می تواند بخاطر تاثیرات ضد التهابی اسطوخودوس بهبود یابد. در مطالعه ای که بروی موش ها انجام شده و در ژوئن سال ۲۰۱۴ در مجله علوم زندگی منشتر شد، مشخص گردید که اسانس روغن گیاه اسطوخودوس تاثیر مثبتی بروی سلامت تنفسی، بهبود التهابات آلرژیک و افزایش نابهنجار یاخته های بافت مخاطی دارد. هنوز تاثیر مشابه این یافته بروی انسان نامشخص است.

کاهش گرگرفتگی های دوران یائسگی

گرگرفتگی یکی از علائم شایع در دوران یائسگی است که بسیاری از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. این گرگرفتگی سبب حس داغی ناگهانی در کل بدن شده و سبب برافروختگی و تعریق آن می شود. اما طی تحقیقی که در سپتامبر ۲۰۱۶ در مجله انجمن پزشکی چینی ها منتشر شد، استفاده از رایحه گیاه اسطوخودوس بمدت ۲۰ دقیقه و ۲ روز در هفته می تواند به کاهش این گرگرفتگی ها و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

خاصیت آنتی باکتریال
در تحقیقات بسیاری به فعالیت بالقوه ضد قارچی اسطوخودوس اشاره شده است. طبق این تحقیقات، اسانس روغن اسطوخودوس می تواند در کاهش رشد انواع مشخصی از قارچ ها مانند سی. آلبیکانس، موثر باشد. این روغن همچنین می تواند در درمان نوعی مرض قارچی انگشتان و عفونت قارچی که طبق تحقیقات قبلی بواسطه قارچ ها بوجود آمده اند، تاثیرگذار باشد.

خواص آن برای مو

در مطالعه دیگری، روزی یکبار اسانس روغن آن را ۵ بار در هفته و بمدت یک ماه روی کمر موش ها مالیدند، نتیجه درمان نشان دهنده رشد تعداد فولیکول های مو و لایه ضخیم تری از پوست بود. از دیدگاه محققان اسطوخودوس می تواند برای رشد موها موثر باشد، اما در این زمینه نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.

کاهش استرس

استرس روزانه می تواند عوارضی جدی بروی سلامت روان شما داشته باشد. هرچه میزان نگرانی شما بیشتر باشد، ابتلا به سردرد و افسردگی بیشتر بوده و انرژی پایین تری خواهید داشت. خبر خوب اینکه این گیاه می تواند ابر سیاهی که از پشت سرتان آویز شده را بلند نموده و سبب بهبود وضعیت روانی شما شود.

تحقیقات زیادی در زمینه تاثیر گذاری مثبت اسطوخودوس بروی حالت، استرس، اضطراب و افسردگی انجام شده است. مثلا طبق یک آزمایش تصادفی کنترلی که در فوریه ۲۰۱۸ در مجله درمان های تکمیلی علم طب منتشر شد، مشخص گردید که علائم سندروم پیش از قاعدگی در زنانی که از اسانس روغن آن استفاده کرده اند T بهبود یافته است.

این زنان نگرانی، افسردگی و تشویش کمتری را تجربه کرده اند. به همین ترتیب، در یک آزمایش تصادفی کنترل شده دیگر که در اکتبر سال ۲۰۱۷ در مجله ملی فعالیت های پرستاری منتشر شد، مشخص گردید که درمان های ماساژ رفلکسولوژی با اسانس این روغن سبب بهبودهای جسمی و کاهش نگرانی و افسردگی می شود.

انواع مختلف اسطوخودوس:

شربت روغن اسطوخودوس

از گل های آن گرفته شده برای ساخت یک روغن خوشبو استفاده می شود. می توان این روغن را روی پوست ماساژ داده، روی یک پخش کننده قرار داد یا از طریق بودرمانی چند قطره از آن را روی بالشت یا یک اسفنج چکاند. اسطوخودوس گیاهی با بوی شیرین و دائمی است. این گیاه بویی معطر و شیرین به باغ می دهد.

کپسول یا مکمل های اسطوخودوس: می توانید در قالب کپسول تهیه نموده و بصورت مکمل استفاده کنید. طبق دستور پزشکی از آن استفاده کنید و از طریق مشورت با پزشک خود از نبود تقابل دارویی منفی این کپسول با داورهایی که درحال حاضر استفاده می کنید اطمینان حاصل کنید. همچنین مطمئن شوید که مکمل ها توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تنظیم نشده باشند.

دمنوش گیاه اسطوخودوس : نوعی نوشیدنی تسکین دهنده است که سبب کاهش نگرانی شده و خواب را بهبود می بخشد. میتوانید دمنوش اسطوخودوس را خریداری کرده و یا گیاه تازه آن را بمدت ۱۵-۲۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید.

تصویر دمنوش اسطوخودوس

گیاهان دیگری که کارکردی شبیه به اسطوخودوس دارند: آلوئه ورا، دارچین، قهوه، زنجبیل، سرکه سیب، روغن نارگیل، سیر، چای سبز

انتخاب و نگهداری آن

  • بد نیست با نام های مختلف اسطوخودوس قبل از خرید آن مطلع شوید. این امر باعث می شود که بسته به نوع استفاده از گیاه بتوانید انتخاب صحیحی داشته باشید.
  • لوندولا استوئکاس (اسطوخودوس اسپانیایی) برای درمان احساسات، مشکلات پوستی، تنفسی و عضلانی استفاده می شود، اما اغلب تحت نظر پزشک تجویز شده و استعمال می گردد. می توانید برای کمک به تشویش، سردرد، بی خوابی و گرفتگی عضلات دوران قاعدگی از لوندولا آنگوستیفولیا استفاده کنید.
  • از طرف دیگر، لوندولا لتیفولیا می تواند به درمان سردرد، مشکلات دوران قاعدگی، التهاب، نیش حشرات و دردهای عضلانی و مفاصل کمک کند.
  • البته نیاز نیست در زمان خرید آن همگی این جزییات را به خاطر بسپارید. لیبل محصول به شما نحوه صحیح استفاده از روغن یا مکمل و مزایای استفاده از آن را نشان می دهد. البته در زمان استفاده از این گیاه در مسایل پزشکی، بدنبال اسطوخودوس ۱۰۰% خالص باشید.
  • در زمان خرید اسانس روغن اسطوخودوس ، می بایست جهت نگهداری این روغن موارد لازم را مد نظر قرار دهید. بدین منظور بعد از هر بار استفاده در روغن را محکم بسته و در جای خنک و خشک قرار دهید. این موضوع درباره مکمل ها و کپسول های اسطوخودوس هم صدق می کند. پس از منقضی شدن تاریخ تولید، استفاده از آن را متوقف کنید.

کاشت اسطوخودوس

اسطوخودوس باید در فصل بهار کاشته شود. می توانید تا تابستان یا پاییز هم صبر کنید، اما هرچه سریعتر این گیاه کاشته شود، می توان از قوی تر شدن گیاه و مقابله با سرمای زمستان مطمئن تر بود. بین هر گیاه ۱ الی ۱٫۵ متر فاصله قرار دهید، و گیاهان را در مکانی که در معرض رطوبت بسیار زیادی هستند، قرار ندهید.

این گیاه نیاز به نگهداری کمی دارد، بنابراین تا زمانی که گیاه رشد کند، کافی است در هفته یک یا ۲ بار آن را آبیاری نمایید و پس از آن آبیاری را به هر ۲ یا ۳ هفته یکبار کاهش دهید. پس از آنکه نیمی از غنچه ها شکفته شدند، می توانید گیاه را بچینید. ساقه های بلندتر گیاه را برای دسته کردن راحتر چیده و در مکانی خنک قرار دهید تا خشک شوند.

سایر موارد استفاده

  1. حشرات در تابستان و ماه های گرمتر سبب آزار و اذیت می شوند. خوب است که بدانید این گیاه همانند یک حشره کش طبیعی است که انواع مختلف حشرات مانند مگس ها، پشه ها و بیدها را دور نگه می دارد.
  2. همچنین می توانید برای تازه کردن هوا و رفع بوی ماندگی اتاق هایی مانند رخت شورخانه، گاراژ و کابینت ها، گیاه را در قسمت های مختلف آن قرار دهید. می توانید از روغن آن برای خوش بو کردن بدن هم استفاده کنید، کافی است کمی از روغن را با انگشت روی گردن خود بمالید.
  3. گیاه اسطوخودوس را می توان در موادی مانند صابون، لوسیون و شوینده های بدن هم یافت. این محصولات سبب مرطوب شدن پوست و حس راحتی و آرامش بعد از استحمام می شوند.
  4. خشک شده آن در پخت و پز هم استفاده می شود. می توانید از این گیاه در پخت گراتین با عسل و یا شیرینی های کره ای گیاهی استفاده کنید.

مضرات

  • اسطوخودوس مورد تایید FDA نمی باشد، بنابراین می بایست از خطر احتمالی آن در سلامت یا تاثیرات جانبی آن آگاه باشید.
  • مثلا نباید روغن اش را بنوشید، زیرا در حالت خوراکی می تواند سمی باشد. علائم مسموم شدن شامل نفس کشیدن دشوار، استفراغ و اسهال است. اگر می خواهید از این گیاه در حالت خوراکی استفاده کنید، از مکمل های آن طبق دستورالعمل استفاده نمایید.
  • به یاد داشته باشید که برخی افراد به گیاه اسطوخودوس حساسیت دارند و ممکن است پس از استفاده دلدرد، درد مفاصل یا سردرد را تجربه کنند.
  • اگرچه برای پوست مناسب است، اما احتمال واکنش آلرژیک و تحریک پوست وجود دارد. این علائم شامل برآمدگی، قرمزی گونه و یا حس سوختگی می شود. درصورت بروز این علائم، استفاده از آن را متوقف کنید.
  • همچنین شواهدی از استفاده مکرر از اسطوخودوس وجود دارد که منجر به حالتی نادر می گردد که بزرگی پستان مردان قبل از بلوغ نامیده می شود، در این حالت بافت سینه مردان بصورت غیر طبیعی بزرگ می شود.

پاسخ سوالات متداول

سوال: بهترین مکان برای کاشت این گیاه کجاست؟
جواب: اسطوخودوس را می توان در مکان های مختلف کاشت، اما برخی گیاهان در مکان های مرطوب رشد نمی کنند. بهترین مکان برای رشد این گیاه در غرب است. بهترین زمان کاشت هم در بهار است، زیرا تا رسیدن زمستان این گیاه مقاومت لازم را کسب می کند.

سوال: معنی سمبولیک اسطوخودوس چیست؟
جواب: رنگ گل های اسطوخودوس بنفش است، و رنگ بنفش سمبل سلطنت و تجلل است. گل های اسطوخودوس با صفا و وقار و آرامش هم در ارتباطند.

سوال: گیاه را در چه مواردی می توان استفاده کرد؟
جواب: می توان این گیاه را با اهداف پزشکی و درمانی استفاده کرد، مثلا در درمان بی خوابی، آکنه، افسردگی، نگرانی، ریزش مو، فشار خون بالا و درد. همچنین مانند یک رایحه طبیعی عمل می کند و در برخی از غذاها نیز از گل و غنچه های این گیاه استفاده می شود.

سوال: اسطوخودوس از چه چیزهایی جلوگیری می کند؟
جواب: اسطوخودوس می تواند باعث دور شدن حشراتی مانند مگس ها، پشه ها و کک ها شود. برای فراری دادن مهمان های ناخوانده، دسته ای از گیاه اسطوخودوس را در ایوان جلو یا عقب خانه قرار دهید.

سوال: آیا این گیاه برای انسان ها سمی است؟
جواب: استعمال اسطوخودوس در رایحه درمانی خطرناک یا سمی نیست. اما خوردن روغن آن می تواند سبب علائم ناخوشایندی مانند اسهال، استفراغ یا نفس کشیدن دشوار شود. کپسول های اسطوخودوس همچنان برای خوردن بلامانع می باشند. فقط قبل از استفاده حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

همانگونه که مشاهده نمودید، اسطوخودوس چیزی بیشتر از یک رنگ یا گیاه مرتعش است. در میان رایحه خوش آن و نیرویی که به کنار آمدن با بیماری های مختلف کمک می کند، می توانید از مزایای اضافه نمودن آن به رژیم ، چه در قالب روغن، چه کپسول و یا به شکل چای بهره مند شوید.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:

امتیاز کاربر: 5 ( 2 نتایج)
منبع
فارس ایندکس
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
    0
    سبد خرید
    Your cart is emptyReturn to Shop